Dancila: Noi am fi de acord cu o unire cu Pro Romania, dar fara Victor Ponta. Nu ne e frica de anticipate

Marti, 15 Octombrie 2019, ora 23:13
3876 citiri
Dancila: Noi am fi de acord cu o unire cu Pro Romania, dar fara Victor Ponta. Nu ne e frica de anticipate
Foto: Arhiva Facebook/Viorica Dancila

Presedintele PSD, Viorica Dancila, spune ca ar fi de acord cu o unire cu Pro Romania, "dar fara Victor Ponta".

Viorica Dancila a spus, marti seara, la B1 Tv, ca Victor Ponta "este urat in Partidul Social Democrat".

"Ati vazut la lansare: 10.000 de oameni au avut o reactie spontana, nu pot sa spun eu sau altcineva ca oamenii aceia au fost impulsionati sa faca asa ceva. Si pe unde mergem, oamenii ne spun: dom'le, nu alianta cu Victor Ponta. Vreau sa fac o precizare: cand vorbim de Pro Romania noi vorbim de Victor Ponta. Au fost colegi care au plecat pentru ca au fost fortati. Noi am fi de acord cu o unire cu Pro Romania, dar fara Victor Ponta", a spus Dancila.

Ea a afirmat ca unii dintre cei care i s-au alaturat lui Ponta au fost oameni care au facut performanta in judetele lor, dar ca au plecat din diverse motive, unii dupa ce au fost dati afara din PSD.

"Noi nu avem nimic cu oamenii din Pro Romania. Victor Ponta are un singur scop: sa distruga PSD, vrea sa ia oamenii PSD, nu vrea din alta parte, vrea din PSD pentru ca vede ca in PSD nu mai este dorit", a spus Dancila.

Dancila spune ca il apreciaza pe Mircea Diaconu, dar ca acesta a facut "o singura greseala, faptul ca s-a asociat cu Victor Ponta" si crede ca aceasta alaturare il va face pe Diaconu sa piarda voturi.

Fostul ministru al Muncii Lia Olguta Vasilescu a sustinut, in discursul de la lansarea candidaturii Vioricai Dancila la alegerile prezidentiale, ca PSD trece in opozitie din cauza tradarii lui Victor Ponta, "care ne spune acum ca are telefonul plin cu mesaje de la pesedisti". "Eu zic sa se uite in frigider, ca acolo va gasi urarile noastre", a afirmat Vasilescu.

In momentul in care a pronuntat numele fostului lider al PSD, cei prezenti au inceput sa huiduie.

"Nu ne e frica de anticipate"

Dancila mai spune ca ascunderea dupa alegerile anticipate, de fapt, "denota faptul ca nu au program de guvernare, ca le e frica in perioada urmatoare sa guverneze aceasta tara".

"Nu ne e frica de alegerile anticipate. Dar s-a schimbat guvernarea, vine un nou guvern. Sa vedem, lumea sa vada ce face acest guvern, daca in programul lor se afla cetateanul sau revin la masurile de austeritate cu care ne-au obisnuit de-a lungul timpului.

Si cred ca aceasta ascundere dupa alegerile anticipate, de fapt, denota faptul ca nu au program de guvernare, ca le e frica in perioada urmatoare sa guverneze aceasta tara pentru ca nu vor veni cu nimic bun pentru cetateni si pentru Romania", a mai spus sefa PSD la B1 Tv.

Dancila spune ca, daca Guvernul Orban nu trece, presedintele Klaus Iohannis trebuie "sa respecte decizia Curtii Constitutionale" si sa numeasca interimarii.

"Ma astept ca acest guvern sa poata intruni majoritatea din partea opozitiei si sa treaca. Daca nu va trece acest guvern, atunci presedintele Romaniei trebuie sa respecte decizia Curtii Constitutionale si sa numeasca interimarii, macar pe ministerele unde avem nevoie urgenta, ca e pentru o saptamana, pentru zece zile, dar trebuie sa dam dovada de responsabilitate.

Trebuie sa avem ministru al Afacerilor Interne care sa se ocupe cu adevarat de alegerile prezidentiale, trebuie sa avem ministru la Energie care sa rezolve un numar mare de oameni. Cred ca dincolo de aceasta gandire in interes personal sau electoral, trebuie ca toti cei responsabili sa avem in primul rand in prim plan cetateanul", a afirmat Dancila.

Presedintele PSD acuza de ipocrizie USR, sustinand ca e "greu de acceptat" ca vrei sa darami un guvern, dar nu vrei sa vii la guvernare.

Premierul demis considera ca nu se poate vorbi despre o "grea mostenire" pe care viitorii guvernanti o primesc de la Executivul PSD, amintind de cifra scazuta a somajului, de cresterea economica, de majorarea veniturilor populatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Viorica Dancila PSD unire Pro Romania, #Dancila PSD uraste Ponta, #Dancila alegeri anticipate , #PSD
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Nu stiu ce fumeaza veorica, dar sunt sigur ca trage in piept :)))
Poza california_george
california_george
rank 5