Dancila nu renunta si il cheama pe Iohannis la o dezbatere la TVR: E jenant sa iti fie teama de o confruntare cu o femeie

Miercuri, 13 Noiembrie 2019, ora 20:45
9370 citiri
Dancila nu renunta si il cheama pe Iohannis la o dezbatere la TVR: E jenant sa iti fie teama de o confruntare cu o femeie
Foto: Facebook/Viorica Dancila

Viorica Dancila nu renunta la o dezbatere cu presedintele Klaus Iohannis si l-a invitat din nou, de data aceasta la TVR, pentru a fi vazuta de toti romanii.

Liderul PSD a afirmat ca in toate statele exista dezbateri si ca este jenant sa iti fie teama de o confruntare cu o femeie.

"Am primit o invitatie duminica la TVR. Mi se pare normal ca dezbaterea sa aiba loc la televiziunea publica, unde poate fi vazut de toti romanii. Duminica nu are prevazute evenimente. Il invit asadar la TVR sa ne prezentam amandoi viziunea pentru urmatorii 5 ani. II voi da de pe acum subiectele, sa aiba suficient timp sa isi pregateasca raspunsurile.

(...) Uitati-va in toate statele membre, exista dezbateri intre candidati. Este o responsabilitate pe care o navem fata de cetatenii care merg la vot. E jenant sa iti fie teama de o dezbatere cu o femeie", a declarat liderul PSD.

Afirmatia ei vine dupa ce Klaus Iohannis a sustinut o conferinta de presa in care a anuntat ca va organiza o dezbatere, marti seara, la care vor fi invitati politologi, formatori de opinie si jurnalisti.

"Va fi o discutie deschisa, asezata, pe placul romanilor", a spus seful statului, candidat al alegerilor prezidentiale.

Totodata, Viorica Dancila l-a criticat pe seful statului pentru faptul ca a laudat buna desfasurare a alegerilor din diaspora.

"L-am vazut cum isi insuseste buna desfasurare a alegerilor din diapora, desi e meritul Guvernului Dancila", a spus Dancila.

Ziare.com va transmite, in format LIVE TEXT, declaratiile Vioricai Dancila.

- Am vazut ca domnul Iohannis a prins glas. Am vazut singura conferinta de presa din mandatul de presedinte. Am vazut un presedinte care ne spune ca singura realizare este ca a dat jos un guvern.

- Vedem cum incearca sa negocieze pentru definitia democratiei.

- Vorbim despre doi candidati la prezidentiale. Pentru o tara intreaga, dar nu si pentru presedinte, este normal sa existe o dezbatere.

- In 2014, Iohannis ne spunea ca o dezbatere este absolut necesara si asteptata de toti romanii. Se pare ca multe s-au intamplat cu convingerile si principiile lui. Ne putem astepta sa ne spuna ca romanii nu mai merita nici sa isi exprime prin vot optiunea politica daca nu este cu partidul sau.

- Le-a multumit doar celor care l-au votat, nu si celor care au iesit la vot. Daca nu voteaza PNL, romanii nu conteaza.

- L-am vazut cum isi insuseste buna desfasurare a alegerilor din diaspora, desi e meritul Guvernului Dancila. Fie se vede undeva intr-o stratosfera, unde exista doar PNL, deasupra principiilor democratiei, Constitutiei si se teme de o confruntare directa cu mine.

- O astfel de dezbatere ar demonta toata propaganda si atacurile la adresa mea. De aici acest refuz.

- Am vazut ca dupa Guvernul sau, comisarul sau si Parlamentul sau, vrea si dezbaterea sa. Eu imi doresc sa vina la o dezbatere in fata tuturor romanilor, nu sa tina un monolog in fata apropiatilor sai. Are aceasta sansa duminica aceasta.

- Am primit o invitatie duminica la TVR. Mi se pare normal ca dezbaterea sa aiba loc la televiziunea publica, unde poate fi vazut de toti romanii. Duminica nu are prevazute evenimente. Il invit, asadar, la TVR sa ne prezentam amandoi viziunea pentru urmatorii 5 ani. II voi da de pe acum subiectele, sa aiba suficient timp sa isi pregateasca raspunsurile.

- Domnule presedinte, iata subiectele de duminica: Ati promis ca veti renunta la imunitate. De ce ati mintit? Credeti ca meritati voturile romanilor? Ati facut promisiuni mari, de exemplu intrarea in Schengen. E normal sa nu va respectati angajamentele si sa cereti un al doilea mandat? E normal sa vorbiti despre justitie si integritate cand aveti o problema cat casa?

- De ce ati luat in deradere pactul pentru bunastare propus de PSD? De ce nu ati acordat niciun interviu in acesti cinci ani? Nicio vorba despre ce ati facut in acest mandat.

- Domnule Iohannis, chiar nu va ingrijoreaza absenta din costumul de presedinte?

- Nu am nevoie de aprecierea domnului Iohannis, ci de a romanilor.

- (Despre ceas) Este un ceas primit de la sotul meu. Nu valoreaza mai mult de 5 mii de euro, de aceea nu l-am trecut in declaratia de avere.

- Cum sa vii sa spui sa se desfiinteze un partid politc? Este o declaratie extremista, un discurs extremist.

- Nu spun ca a fost un guvern perfect, dar aproape tot ce ne-am asumat am realizat. Mai aveam inca un an de guvernare.

- Uitati-va in toate statele membre, exista dezbateri intre candidati. Este o responsabilitate pe care o navem fata de cetatenii care merg la vot. E jenant sa iti fie teama de o dezbatere cu o femeie.

- Ma uitam la cate greseli a facut domnul Iohannis azi. Nu am vazut pe nimeni care sa il critice. Ma critica pe mine. De ce? Pentru ca sunt femeie?

- Vorbesc si inteleg limba engleza, dar nu vorbesc foarte bine din teama de a nu face greseli. Dar va spun ca aproape toti liderii de state vorbesc limba tarii sale. Intr-o luna de zile voi sustine si un discurs in limba engleza.

Iohannis a refuzat orice dezbatere cu Dancila

PSD a anuntat luni ca ii trimite o scrisoare lui Klaus Iohannis pentru a-l invita la o dezbatere cu Viorica Dancila.

Luni seara, presedintele Klaus Iohannis a refuzat sa spuna daca va participa la o dezbatere electorala alaturi de Viorica Dancila, inaintea turului doi al alegerilor prezidentiale, precizand ca va discuta cu echipa de campanie, dar se va concentra pe intalnirile cu alegatorii.

Apoi, seful de campanie al PNL, Dan Motreanu, a anuntat ca liberalii si Klaus Iohannis au decis ca nu vor exista dezbateri cu Viorica Dancila.

Marti dupa-amiaza, Iohannis a iesit cu un mesaj pentru "dragi romani", in care a explicat, inca o data, de ce nu va accepta o dezbatere cu Viorica Dancila, inainte de turul doi al alegerilor prezidentiale.

Practic, mesajul postat pe Facebook al presedintelui nu aduce niciun element nou fata de linia pe care au mers pana acum comunicatorii PNL.

Inainte de primul tur al prezidentialelor nu a avut loc decat o singura dezbatere, la care niciunul dintre cei doi nu a participat.

Dezbaterea a fost organizata de Europa FM, iar invitatia a fost acceptata de Dan Barna (clasat pe locul 3), Kelemen Hunor (locul 6) si Theodor Paleologu (pozitia 5).

Vezi si Dezbaterea Europa FM: Trei candidati au acceptat un exercitiu democratic care arata respect fata de alegatori (Video)

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Viorica Dancila dezbatere Klaus Iohannis , #PSD