Dancila propune si ea un pact tuturor partidelor: E singurul gandit in interesul romanilor

Vineri, 13 Septembrie 2019, ora 19:39
6344 citiri
Dancila propune si ea un pact tuturor partidelor: E singurul gandit in interesul romanilor
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Dupa ce Klaus Iohannis a propus un acord politic prin care sa fie respectata vointa romanilor exprimata la referendumul din 26 mai, iar USR-PLUS a venit cu un pact prin care politicienii sa se angajeze sa organizeze anticipate odata cu alegerile prezidentiale, premierul Viorica Dancila are si ea propria initiativa de acest gen.

Astfel, sefa PSD le propune tuturor partidelor sa isi dea mana pentru bunastarea cetatenilor si sa promita ca nu vor taia pensiile si salariile.

"Am vazut cu totii in ultima perioada nenumarate propuneri de pacte si acorduri. Partidele si candidatii vorbesc intre ei despre cum sa joace jocul politic, se cearta, negociaza si esueaza lamentabil in fata romanilor. Pentru ca niciuna din aceste initiative nu are impact si finalitate pentru oameni. Niciuna nu a fost gandita in interesul romanilor, niciun astfel de acord nu s-a concretizat intr-o masura menita sa faca bine societatii, sa aduca o crestere a nivelului de trai ori vreo forma de progres in viata de zi cu zi.

Eu astazi propun, in fata dumneavoastra, singurul pact pentru cetateni, singura intelegere pe care merita sa o faca fortele politice din Romania: aceea a bunastarii romanilor. Pentru ca astazi Romania are a doua cea mai mare crestere economica din Europa. Salariile si pensiile au crescut cu un ritm fara precedent. A crescut salariul minim pe economie, au crescut salariile medicilor si ale profesorilor, precum si salariile din constructii. La 1 septembrie punctul de pensie a crescut cu 15% si a crescut pensia minima garantata", si-a lansat Dancila initiativa, pe pagina de Facebook.

Ea a revenit si cu acuzatiile la adresa liberalilor, sustinand si azi ca acestia vor sa taie veniturile romanilor si sa impuna austeritate. Dancila face referire si la masurile luate de Guvernul Boc in 2010, insa fara a preciza ca atunci ne aflam in recesiune mondiala si fara a spune daca, in calitate de premier, are date ca ne-am putea afla in aceeasi situatie.

"Avand in vedere istoricul si practica guvernelor de dreapta de a taia veniturile romanilor si tinand cont de afirmatiile din ce in ce mai dese ale unor lideri politici care anunta ca vor impune din nou masuri de austeritate si regres social, propun partidelor parlamentare semnarea Pactului national pentru bunastarea romanilor, care trebuie sa fie garantia politica a continuarii cresterii nivelului de trai al romanilor in perioada urmatoare.

Vreau ca oamenii sa primeasca o minima asigurare scrisa din partea intregii clase politice ca nu li se vor taia salariile si pensiile, asa cum s-a facut in guvernarea 2010-2012", mai scrie Dancila.

Ea spune ca e prima care semneaza pactul si sustine ca oricine vrea sa ceara voturile romanilor ar trebui sa adere la acordul ei.

"Sunt prima care semneaza acest pact, avand credinta ca Romania trebuie sa-si onoreze obligatia de baza catre cetateni, aceea de a le asigura bunastarea si un trai decent.

Imi asum in fata dumneavoastra acest lucru si astept de la toti cei care vin si cer voturi sa dea dovada de acelasi curaj al asumarii, astfel incat, oricine ar ajunge la guvernare, masurile de sprijin sa fie continuate iar romanii sa nu mai fie niciodata sacrificati", a conchis Dancila.

La jumatate de ora dupa postarea pe Facebook a Vioricai Dancila, Valeiu Steriu, proaspat numit purtator de cuvant al PSD, a iesit intr-o conferinta pentru a da citire pactului.

Dupa ce a terminat lectura, Steriu a plecat fara a sta de vorba cu jurnalistii: "La toate intrebarile pe care le-ati putea avea, va vom raspunde in zilele urmatoare".

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Viorica Dancila pact politic bunastare romani , #PSD