Darea in vileag la nivel inalt: El a facut-o analfabeta, ea l-a facut mincinos, dar nu s-au jignit

Marti, 20 August 2019, ora 07:22
34007 citiri
Darea in vileag la nivel inalt: El a facut-o analfabeta, ea l-a facut mincinos, dar nu s-au jignit
Foto: Alexandru Dobre/ Mediafax/ Hepta.ro

Imaginea cea mai terifianta de la Caracal nu a fost aceea a criminalului, ci aceea in care un politist il suna pe unul dintre interlopii orasului, pentru a o gasi pe fata. Iar interlopul trimite autoritatile statului pe piste false, unele dintre ele pentru a-si sicana rivalii. Cam ce se intampla zilele astea si intre personajele de la putere.

Calin Popescu Tariceanu nu are ce sa salveze iesind de la guvernare si el stie asta, dupa scorul ridicol obtinut de partidul satelit al PSD, ALDE, la alegerile europarlamentare din mai.

Singura supravietuire pe care o poate asigura doar pentru el insusi este in interiorul PSD, si el in cel mai negru scenariu din 1990 incoace, fara un candidat macar pentru turul doi la prezidentiale.

Problema lui Tariceanu insa e ca social-democratii nu sunt dispusi sa il salveze, de vreme ce nu pot obtine nimic in schimb.

Si daca pesedistii ar trada-o pe Dancila si l-ar sprijini pe Tariceanu pentru Cotroceni, tot ce ar putea obtine acesta este o supravietuire in prim-plan si o asigurare ca nu e de tot scos din joc, pentru ca sansele lui de a ajunge presedintele Romaniei nu mai sunt de o vreme reale. Pentru PSD, insa, jocul se va fi terminat.

Daca Tariceanu ar fi avut vreun as in maneca, l-ar fi pus pe masa pana luni, cand ar fi trebuit sa se vada cu Viorica Dancila si sa decida soarta coalitiei, dar prim-ministrul nu i-a acordat creditul unei intalniri directe, ci si-a trimis oamenii din partid sa il readuca la ordine pe seful ALDE.

Pana a-l lasa pe Calin Popescu Tariceanu sa o astepte mai mult de o ora, Viorica Dancila a intrat in ring cu Victor Ponta. A fost un mic spectacol al darii in vileag, similar cu cel care s-a petrecut la Caracal, intre clanurile de interlopi.

Dancila l-a denuntat pe Ponta ca fiind mincinos, duplicitar, neserios, o persoana cu care nu ai cum sa te insotesti, daramite sa guvernezi.

Ponta nu a tacut nici el: a citit postarea de pe Facebook a Vioricai Dancila si a remarcat ca au scris-o consilierii, pentru ca e scrisa corect ortografic, adica tocmai ceea ce rateaza mereu prim-ministrul Viorica Dancila, "analfabeta".

Au cei doi o disputa legata de felul in care trebuie exercitata guvernarea? Sunt la mijloc viziuni diferite asupra social-democratiei?

La cum arata acest dialog al paratului reciproc, lupta e mai degraba corp la corp, pentru un ciolan destul de gaunos, dar fara de care niciunul dintre cei doi nu va supravietui politic. Un ciolan pe care Victor Ponta il numeste, ironic, "poporul pesedist".

Daca Tariceanu va intelege zilele astea ca a fost iremediabil ofensat si trimis in registrul mic - de la micime - Guvernul PSD are sanse sa supravietuiasca si nu e exclus ca "duplicitarul, mincinosul, neseriosul" si "analfabeta" sa anunte, pe Facebook, ca nu s-au jignit si ca, in numele "poporului pesedist", adica pentru tara, vor putea colabora.

Darea in vileag le foloseste amandurora, asa cum foloseste datul in gat clanurilor interlope de la Caracal: fiecare isi decupeaza si proclama sfera de influenta si cartile din buzunar. O reglare de conturi - si intr-o parte, si in cealalta - care ne pune pe piste false, in vreme ce tara se sufoca intr-un regim politic din ce in ce mai toxic.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Dancila Ponta Tariceanu PSD negocieri , #PSD
Comentarii