Neacsu inca era consilierul onorific al lui Dancila, la 3 luni de la excluderea din PSD. A cerut el sa plece

Marti, 12 Februarie 2019, ora 23:50
3649 citiri
Neacsu inca era consilierul onorific al lui Dancila, la 3 luni de la excluderea din PSD. A cerut el sa plece
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

La mai bine de trei luni de cand a fost exclus din PSD, Marian Neacsu a anuntat, luni, ca s-a inscris in partidul lui Victor Ponta, unde se va ocupa chiar de coordonarea campaniei Pro Romania la europarlamentare. Odata cu aceste noi calitati, fostul secretar general al PSD a decis si ca e timpul sa renunte la o functie mai veche, pe care foarte probabil nu si-o mai exercita in ultimul timp: aceea de consilier onorific al premierului Viorica Dancila.

Asadar, marti, in Monitorul Oficial a aparut un decret prin care Dancila decide "incetarea calitatii de consilier onorific al prim-ministrului in domeniul relatiei cu Parlamentul, acordata domnului Marian Neacsu".

Analizand insa intreaga decizie a premierului, aflam ca demiterea s-a produs la cererea lui Neacsu. Altfel, probabil, acesta ar fi continuat sa detina functia onorifica pana la finalul mandatului lui Dancila.

Marian Neacsu a fost secretar general al PSD si pentru o buna perioada om de baza pentru Liviu Dragnea. Neacsu a fost chiar in prima linie printre cei care l-au sustinut pe seful PSD in fata sediului DNA, cand Dragnea a fost instiintat oficial ca i s-a pus sechestru pe avere in dosarul Tel Drum.

Ulterior, Neacsu a iesit din gratiile sefului sau de partid si sfarsitul anului trecut l-a gasit in tabara Gabrielei Firea, care ii cerea lui Dragnea sa faca "pasul in lateral". Neacsu si Adrian Tutuianu au fost exclusi din PSD la inceputul lunii noiembrie 2018.

Luni, fostul secretar general al PSD a anuntat oficial ca intra in partidul lui Victor Ponta, unde va coordona campania pentru europarlamentare.

"M-am alaturat echipei de la Pro Romania. Sper ca experienta mea sa fie de folos in campaniile electorale, motiv pentru care voi coordona campania pentru alegerile europarlamentare din punct de vedere organizatoric. Mai putine vorbe si mai multa munca", a declarat luni Neacsu.

In 2016, Neacsu a fost condamnat definitiv de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la sase luni inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, dupa ce si-a angajat ilegal fiica la biroul sau parlamentar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marian Neacsu consilier onorific Dancila , #PSD
Comentarii
Poza Leana
Leana
rank 1
hai bre, ca analfabeta Dracila e platita sa aiba sfatuitori