Primul CEx PSD sub sefia lui Dancila: Negoita a fost suspendat. Serban Nicolae, inlocuit in functia de lider de grup la Senat

Miercuri, 03 Iulie 2019, ora 22:01
13401 citiri
Primul CEx PSD sub sefia lui Dancila: Negoita a fost suspendat. Serban Nicolae, inlocuit in functia de lider de grup la Senat
Foto: Eduard Vinatoru/Mediafax/Hepta.ro

Comitetul Executiv National al PSD s-a reunit, miercuri seara, in prima sedinta dupa ce Viorica Dancila a fost aleasa presedinte al social democratilor.

Au fost luate mai multe decizii, printre care suspendarea din partid, pentru o perioada de sase luni, a primarului sectorului 3, Robert Negoita, au declarat surse din PSD pentru Agerpres.

Totodata, CEx a decis inlocuirea senatorului Serban Nicolae din functia de lider al grupului parlamentar PSD din Senat. Locul acestuia ar urma sa fie luat, din septembrie, odata cu inceperea noii sesiuni parlamentare, de senatorul Liviu Lucian Mazilu.

Potrivit Digi24, in cadrul sedintei social democratii si-au ales noul trezorier al partidului, senatorul PSD Mihu Stefan, si au decis ca discutia despre remaniere sa fie amanata pentru cateva saptamani.

La sedinta a fost abordata si tema alegerilor prezidentiale, iar sondajele PSD pentru prezidentiabil il includ si pe presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, mai informeaza televiziunea citata.

Cu ce au suparat-o Negoita si Nicolae pe Dancila

Surse citate de Mediafax afirma ca Viorica Dancila i-a reprosat lui Serban Nicolae ca saboteaza deciziile partidului, iar Robert Negoita a fost suspendat pentru criticile aduse, in repetate randuri, premierului si Guvernului.

Serban Nicolae a fost contracadidat al premierul Viorica Dancila la sefia PSD. Totodata acesta a anuntat ca senatorii social-democrati nu ii sprijina candidatura lui Mugur Isarescu ca guvernator BNR, desi premierul anuntase anterior ca PSD-ALDE au decis in coalitie sa il sustinuta pe Isarescu.

Dancila fusese invitata la discutiile grupurilor parlamentare ale PSD pe tema sustinerii lui Mugur Isaresc, insa aceasta nu ajuns. Ulterior ea a spus ca nu a fost anuntata de o intalnire miercuri cu senatorii la Parlament, pentru a discuta despre sustinerea lui Mugur Isarescu ca guvernator al BNR. Premierul a precizat ca a fost o inadvertenta si ca nu vrea sa acuze pe nimeni.

In ceea ce il priveste pe Robert Negoita acesta a criticat in mai multe randuri premierul si Guvernul, acuzand ca administratiile locale au probleme financiare din cauza Executivului. Si primarul Capitalei Gabriela Firea a vorbit, recent, despre un faliment nedeclarat al institutiei pe care o conduce.

In urma negocierilor dintre edili si ministrul de Finante si premierul Viorica Dancila, Executivul s-a anagjat sa dea banii prinarilor la urmatoarea rectificare bugetara.

Viorica Dancila a fost aleasa, duminica, in Congresul PSD, presedintele socila democratilor.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Robert Negoita suspendat, #Serban Nicolae inlocuit senat , #PSD