Explicatia Vioricai Dancila, dupa ce Paul Stanescu a acuzat-o de blat cu Iohannis

Vineri, 06 Decembrie 2019, ora 07:25
9357 citiri
Explicatia Vioricai Dancila, dupa ce Paul Stanescu a acuzat-o de blat cu Iohannis
Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)

Fostul candidat al PSD la prezidentiale, Viorica Dancila, sustine ca nu intelege atitudinea secretarului general interimar al partidului, Paul Stanescu, care a acuzat-o de "blat" cu presedintele Klaus Iohannis.

"Nu inteleg atitudinea domnului Stanescu si, daca luam tot firul evenimentelor, vom vedea ca nimic nu confirma acest blat. Un presedinte nu face un blat cu un premier atunci cand il da jos de la guvernare sau cand il jigneste permanent sau cand din trei in trei zile ii cere demisia, iar un candidat nu ar fi luptat atat cat am luptat eu in toate judetele tarii pentru a avea un scor cat mai bun si a castiga alegerile prezidentiale. (...)

Am discutat cu domnul Iohannis, dar niciodata, absolut niciodata despre PSD. Nu mi-as fi permis sa fac acest lucru.

Am avut discutii si despre presedintia rotativa, si despre votul din diaspora, si pe anumite lucruri legate de activitatea guvernamentala, am avut discutii despre ministrii pe care nu i-am avut in Guvern, despre respectarea deciziilor Curtii Constitutionale. A fost o discutie intre premier si presedinte, nu intre presedinte si liderul unui partid politic, pentru ca niciodata nu as fi facut acest lucru", a declarat Dancila, joi seara, la Romania TV.

Ea a precizat ca l-a "infruntat" pe Iohannis in campanie si ca presedintele a jignit-o de mai multe ori.

"Nu stiu de ce Paul Stanescu recurge la aceasta interpretare care nu corespunde realitatii. Toata tara a putut vedea cum l-am infruntat pe presedinte si inainte de alegerile prezidentiale, dar si in timpul campaniei electorale.

Mai mult, presedintele de multe ori m-a jignit si chiar a fost cel care s-a ocupat pentru a pleca de la guvernare. Imi amintesc ca am preluat partidul intr-un moment dificil, dupa un scor dezamagitor la europarlamentare. Daca am fi ramas cu o conducere interimara, asa cum sustine Paul Stanescu, am fi intrat in alegerile prezidentiale mult mai vulnerabili si mult mai slabiti.

In urma deciziei PSD sa se prezinte cu propriul candidat in alegerile prezidentiale, alegatorii au avut o alternativa reala la oferta partidelor de dreapta, iar partidul in ansamblu a iesit mult mai intarit. Sa nu uitam ca multi nu ne dadeau sansa sa intram nici in turul II", a mai spus fostul premier.

Singurul care nu a vrut-o candidat a fost Stanescu

Dancila a aratat ca a fost aprobata candidatura sa de conducerea partidului si singurul care s-a opus a fost Paul Stanescu.

Intrebata daca ar putea avea o soarta ca a fostilor candidati, exclusi din partid, ea a spus ca se asteapta "la orice".

"N-ar fi exclus. Dupa ce am vazut astazi, n-ar fi exclus. Dar am crezut ca membrii acestui partid invata din greseli si ca atunci cand am gresit nu mai repetam acea greseala. Dar vad ca probabil acest lucru a devenit o obisnuinta si ma astept la orice.

Nu stiu ce voi face, sper sa nu se ajunga la acest lucru, sper sa existe mai multa intelepciune si sa nu uitam ca de fiecare data am dat afara, am dat afara si ce am castigat? Nu am castigat absolut nimic. Daca vor lua aceasta decizie, asta este. Sa si-o asume. Eu sper sa nu se ajunga la o astfel de situatie", a mai spus fostul lider PSD.

Acuzatiile lui Paul Stanescu

Secretarul general al PSD, senatorul de Olt Paul Stanescu, a declarat joi, la Slatina, ca echipa pe care a format-o in vara cu Viorica Dancila la conducerea interimara a PSD nu a durat decat cateva zile, in conditiile in care aceasta a anuntat, dupa o discutie avuta la Cotroceni cu presedintele Klaus Iohannis, ca doreste sa fie organizat in luna august congresul formatiunii.

"Dupa ce am avut o convorbire la Cotroceni si am stat in acest format de cinci la masa 10 minute, a rugat-o pe doamna premier Dancila in functie sa stea de vorba cu dumneaei cateva minute. Intalnirea cred ca a durat 20 de minute, daca nu o jumatate de ora.

Ajungand la Parlament, doamna Dancila ne-a spus ca vrea congres imediat. Eu i-am spus: 'doamna Dancila, doamna premier', nu stiu cum am spus, 'pe mine in conditiile date m-ati pierdut, pentru ca am stabilit ca nu facem niste lucruri si dumneavoastra ati tinut doar cateva zile'.

Eram cativa colegi si toti au spus ca nu vor congres. Doamna Dancila fiind premier, obedienta unora...stiti bine, a facut congres", a relatat Stanescu, intr-o conferinta de presa in care a vorbit despre situatia din PSD.

Acesta a mai subliniat ca miza organizarii congresului PSD insemna si desemnarea candidatului la prezidentiale.

Stanescu spune ca Dancila a fost de acord sa nu mai candideze la prezidentiale si sugereaza ca Iohannis a convins-o

Intrebat despre aceste declaratii, Klaus Iohannis a spus, joi seara, ca este o abordare ciudata si ca PSD este cel care a convins-o pe Viorica Dancila sa candideze.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Dancila blat Iohannis Paul Stanescu , #PSD