Democratia PSD: Si o papusa gonflabila poate intra in Guvern, daca asa a stabilit jupanul

Duminica, 04 Februarie 2018, ora 18:41
6126 citiri
Democratia PSD: Si o papusa gonflabila poate intra in Guvern, daca asa a stabilit jupanul

Pentru mine, numirea inculpatului Darius Valcov in postul de consilier de stat al prim-ministrului Dancila nu mai este o surpriza, dupa ce penala doamna Shhaideh s-a intors la palatul Victoria, ca si cum nici usturoi n-a mancat, iar doamna Plumb a revenit membru in Cabinet, ca si cum nici gura nu-i miroase.

Ma intreb ce diferenta este intre momentul de acum cateva luni, cand cele doua doamne trebuiau sa plece cu coada intre picioare, din motive de integritate, momentul cand Darius Valcov parasea ministerul Finantelor, tot cu coada intre picioare, si momentul de acum, cand se intorc tustrei cu coada sus, ca si cum conditia de integritate ar fi mancat-o lupii intre timp?

Este mai rau decat de rasul curcilor. In timp ce liderul PSD asteapta sa fie judecat in dosarul "Bombonica" fiind banuit de abuz in servciu, iar liderul ALDE asteapta si el sa fie judecat pentru marturie mincinoasa intr-un dosar cu retrocedari de terenuri, coalitia aduce doi inculpati si o suspecta in aparatul guvernamental, adica acolo unde sunt laboratoarele legilor si ale hotararilor de Guvern, capabile sa faca din negru alb, din alb negru si sa le usureze viata celor aflati cu musca pe palarie.

Hai, ca e cu ochi si cu sprancene! In loc sa demonstreze ca nu degeaba a facut remaniere si sa fi adus in Palatul Victoria oameni noi, capabili si integri, PSD resapeaza ciurucurile deja compromise ale vechilor guvernari.

De ce? Simplu, "pentru ca putem". Pentru ca tot ce stabileste Liviu Drganea si voteaza CExN este sfant. Asta sta la baza democratiei PSD: chiar si o papusa gonflabila poate intra in aparatul guvernamental, daca asa a stabilit jupanul, chiar si un mop poate fi votat, daca are sustinerea PSD+ALDE.

Si cum sa nu te duca mintea la mop si la papusa gonflabila, cand te intrebi cu ce merite deosebite se poate lauda - de exemplu - dna Lia Olguta Vasilescu, cea care, in guvernul Grideanu fiind, se batea cu pumnul in piept ca ea a dublat salariile, iar acum mormaie printre dinti ca numai unele salarii vor creste (foarte modest de altfel), iar altele vor scadea?

Este ca la radio Erevan: n-a castigat, ci i s-a furat. Sincer vorbind, nu m-am asteptat ca dna Olguta Vasilescu, care s-a facut singura de bacanie cu promisiunile fantasmagorice din primul an de mandat, va aparea din nou ca ministru al Muncii si al Justitiei Sociale!

Care Justitie, bre? In numele carei justitii sociale ne promitea dublarea salariilor, iar acum aflam ca 40% din bugetari si 60% din "privati" incaseaza mai putin decat anul trecut, conform calculelor facute de liderii sindicali?

Am crezut ca ciurucurile vechilor guvernari, Valcov, Plumb, Shhaideh, Olguta vor fi compensate totusi cu oameni noi. Mi s-a parut promitatoare personalitatea rectorului de la Suceava, numit ministru al Educatiei Nationale. Dar, vai, la numai cateva zile de la investire, aflam ca noul ministru Valentin Popa isi da cu stangu-n dreptu'. Ne pomenim ca PSD a schimbat poreclitul "Genunche" cu nou-poreclitul "Pamblica".

Vai de invatamantul nostru! N-as mai fi amintit de acest caz, deja destul de comentat in presa, daca n-ar aparea mereu informatii care il pun pe dl Valentin Popa tot mai rau in dificultate. Chiar mai mult decat atat, daca ne referim la informatiile ca si-ar fi autoplagiat trei lucrari stiintifice, care i-ar fi fost de folos la incasarea drepturilor de autor si la infrumusetarea palmaresului, aducator de titluri si onoruri.

Fireste ca este un oarecare drum de la simpla afirmatie vehiculata in opinia publica si pana la faptul dovedit, dar la asemenea acuzatie ar fi fost normal ca dl ministru sa fi reactionat prompt. Sa fi negat informatia. Daca n-a negat-o, asta aminteste ca nu iese fum fara foc.

Iar, daca exista foc, atunci ar fi fost normal ca dl Valentin Popa sa faca numaidecat pasul inapoi, recunoscand astfel ca nu se situeaza la inaltimea unor ilustri predecesori intr-ale invatamantului romanesc: Spiru Haret, C.A.Rosetti, Titu Maiorescu, Alexandru Odobescu si multi altii de acelasi calibru. Parca, alaturi de asemenea nume, nu-mi suna bine calibrul dlui Valenin Popa, zis "Pamblica".

Iar daca tot a venit vorba de numele rezonante ale trecutului nostru, nu s-ar cuveni sa trec cu vederea acele nume a caror stafeta peste timpuri a ajuns s-o tina in mana dna Carmen Dan:

Mihail Kogalniceanu, Nicolae Kretulescu, Lascar Catargiu, Ion Ghica, I.C.Bratianu, Dimitrie Sturdza, Take Ionescu, maresal Al.Averescu, Octavian Goga, Barbu Stirbey, I.G.Duca, Ion Mihalache, Nicolae Iorga si multe alte nume, la auzul carora te cutremuri.

Ma indoiesc ca se va cutremura cineva peste ani de zile, auzind de numele doamnei Carmen Dan sau al altor nume din Guvernul Dancila, selectat cu grija de Dragnea, sustinut tot de el si garantat de el, anume ca sa inlocuiasca Guvernul Tudose, de asemenea selectat, sustinut si garantat - ati ghicit! - de Dragnea.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Darius Valcov consilier de stat, #Rovan Plumb ministru, #Lia Olguta Vasilescu majorari salarii, #Valentin Popa autoplagiat , #stiri Vasilica Viorica Dancila