5 vedete eroi si in viata reala (Galerie foto)

Joi, 30 Mai 2013, ora 16:21
3888 citiri
5 vedete eroi si in viata reala (Galerie foto)
Foto: Liberty Films/RKO Radio Pictures

Suntem deja obisnuiti cu scenariile hollywoodiene in care personajele principale salveaza intreaga omenire. Cu toate astea, stim deja ca actorii si acei eroi imaginari rareori se aseamana, asa ca luam povestea ca atare, fara a cugeta la importanta curajului in ziua de azi.

Chiar daca multe celebritati sunt intr-adevar destul de egoiste si retrase, Cracked sustine ca exista si exceptii. Iata 5 exemple de persoane publice care au dat dovada de eroism si pe ecran sau in domeniul lor de activitate, aflat in plina lumina a reflectoarelor, dar si in viata reala.

Pictorul Bob Ross a fost sergent in Air Force

Bob Ross a fost un pictor american si gazda unei emisiuni de arta, "Joy of Painting". Desi nimeni nu ar fi ghicit, Ross isi petrecuse 20 de ani ca sergent in Air Force, fiind fortat, sustine el, sa se poarte dur cu soldatii. Tocmai de aceea, Bob Ross a decis sa renunte, nefiind foarte mandru de cariera sa militara.

Dupa aceea, s-a dedicat intru totul artei, un domeniu ceva mai bland si care i se potrivea, intr-adevar, mult mai bine.

Jimmy Stewart - pauza de filmari pentru a lupta cu nemtii

Starul din A Wonderful Life se bucura de o mare popularitate, fiind un fel de Tom Hanks al timpurilor sale. Insusi presedintele Harry Truman a declarat ca, daca ar fi avut un fiu, si-ar fi dorit sa-i semene actorului. Desi nu toate personajele interpretate de el au fost pozitive, Stewart a avut intotdeauna o reputatie impecabila.

Intre 1940 si 1968, Jimmy Stewart a facut tot posibilul sa isi serveasca tara si a trecut peste toate impedimentele. Desi un actor cunoscut, el s-a inrolat in Army Air Corps, ca pilot de lupta. S-a batut si cu prejudecatile si cu mentalitatea superiorilor sai, insa a demonstrat ca trebuie trimis pe campul de lupta, si nu tinut in vreun birou.

Stewart a condus mai multe bombardamente asupra fabricilor naziste, dar si escadronul de bombardiere din Batalia de la Berlin, eveniment denumit mai tarziu Joia Neagra, din cauza numarului mare de raniti americani. Dupa terminarea serviciului activ, in 1946, actorul a ramas in rezerva aviatiei pentru inca 22 de ani, conducand sporadic si alte misiuni necombatante.

Steve Buscemi a participat la actiunile de salvare din 9/11

Steve Buscemi este actorul pe care il stii fie din rolurile de comedie, fie din cele in care interpreta un criminal pe care nu il ghiceai nici in al 12-lea ceas. De fapt, personajele interpretate de el nu aveau nimic in comun cu notiunea de erou. Se pare, totusi, ca in viata reala Buscemi este de fapt un erou al evenimentelor din 11 septembrie 2001.

Inainte de a deveni faimos, Buscemi a urmat scoala de pompieri pentru a profesa in New York. Cum succesul l-a luat pe nepregatite, si-a abandonat acel vis si l-a urmat pe cel mai profitabil. La evenimentele din 11 septembrie, Buscemi si-a folosit cunostintele, dar si curajul in slujba oamenilor.

S-a alaturat pompierilor ca voluntar, a sapat timp de 12 ore prin resturile de moloz si a salvat vieti. Ulterior, actorul a refuzat sa vorbeasca despre acest episod din viata sa, chiar daca il punea intr-o lumina extrem de favorabila.

Vidal Sassoon a facut parte dintr-o grupare anti-nazista

Un cunscut hairstylist, om de afaceri si filantrop britanic, Vidal Sassoon a fost un adolescent rebel, care s-a manifestat fara nicio retinere impotriva regimului nazist. La sfarsitul celui de-Al II-lea Razboi Mondial, politicianul britanic Sir Oswald Mosley a initiat Uniunea Britanica a Fascistilor, transformandu-se de fapt intr-un alt dictator.

Un grup de evrei a aflat de campania lui Mosley si a protestat, incercand sa stopeze raspandirea anti-semitismului in Londra. Sassoon li s-a alaturat, marsaluind si protestand chiar in mijlocul mitingurilor anti-semite. Un lucru interesant este acela ca omul de afaceri tinea secreta aceasta preocupare a sa.

Star din Star Trek impuscat de 6 ori

Toti isi amintesc de inginerul ciudat din Star Trek, actorul care l-a interpretat, James Doohan, nereusind niciodata sa scape de imaginea acestui rol. In viata reala, insa, Doohan a fost membru al Aviatiei Canadiene, in timpul celui de-Al II-lea Razboi Mondial. In plus, actorul si-a riscat de multe ori viata pe front.

Pe langa cascadoriile pe care le facea cu avionul, Doohan a fost si capitan de artilerie, fiind impuscat de mai multe ori, in brate si picioare, ceea ce a dus la amputarea unui deget de la mana dreapta.

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#celebritati eroi viata reala, #celebritati curaj, #vedete eroi viata reala , #actori