Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

A murit Carrie Fisher, actrita care a jucat-o pe Printesa Leia din Razboiul Stelelor

Marti, 27 Decembrie 2016, ora 20:16
44313 citiri
A murit Carrie Fisher, actrita care a jucat-o pe Printesa Leia din Razboiul Stelelor
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Carrie Fisher, actrita care a jucat rolul Printesei Leia in seria Razboiul Stelelor, a murit marti la varsta de 60 de ani in urma unui atac de cord.

Anuntul a fost facut de familia actritei, informeaza BBC.

"Cu profunda tristete Billie Lourd (fiica actritei, n.red.) confirma ca iubita sa mama Carrie Fisher a murit marti dimineata la 08:55. A fost iubita de o lume intreaga si ii ne va lipsi mereu. Va multumim pentru gandurile si rugaciunile voastre", se arata intr-o declaratie de presa.

Fisher suferise un infarct, vineri, in timp ce se afla la bordul unui avion ce efectua o cursa pe ruta Londra-Los Angeles.

Potrivit cotidianului Los Angeles Times, pasagerii i-au administrat primul ajutor, pentru ca incetase sa respire.

Actrita a fost apoi preluata de o echipa de interventie, imediat dupa ce avionul a aterizat la Los Angeles si a fost transportata la spital.

Fratele actritei, Todd Fisher, anuntase atunci ca medicii au reusit sa o stabilizeze.

Viata printesei unei galaxii foarte, foarte indepartate

Carrie Frances Fisher s-a nascut pe 21 octombrie 1956. Ea a fost fiica actritei nominalizate la Oscar Debbie Reynolds si a cantaretului Eddie Fisher.

Parintii sai au divortat la doi ani dupa nasterea sa, dupa ce Eddie Fisher a avut o aventura cu una dintre cele mai bune prietene ale sotiei sale, Elizabeth Taylor, cu care s-a si insurat mai tarziu.

In copilarie era un soarece de biblioteca, petrecandu-si timpul cu nasul in carti de poezie si literatura clasica. Nu a apucat insa sa termine liceul pentru ca a facut cunostinta cu scena, cand mama sa a luat-o sa joace alaturi de ea in musicalul Irene. Si-a continuat educatia in domeniul actoriei la Londra si apoi la New York.

Debutul pe marele ecran si l-a facut in 1975 in filmul Shampoo, alaturi de Goldie Hawn, Warren Beatty si Julie Christie, dar abia doi ani mai tarziu numele ei a dat marea lovitura cu Star Wars.

Rolul Printesei Leia Organa a facut-o celebra si i-a dominat cariera.

Insa faima a venit cu un pret, astfel ca Fisher s-a luptat mare parte din viata cu drogurile, alcoolul, boli mintale si relatii compromise.

In ultima parte a vietii se refugiase in scris. A publicat patru nuvele si trei carti de memorii inainte sa revina pe platourile de filmare ale francizei Star Wars, in 2015, pentru episodul 7: The Force Awakens.

In memoriile sale The Princess Diarist publicate in 2016, Fisher povesteste ca a avut o aventura de 3 luni cu Harrison Ford pe platourile de filmare de la Star Wars. Ea avea pe atunci doar 19 ani, iar Ford era casatorit cu Mary Marquardt.

In 1983 Fisher s-a maritat cu artistul Paul Simon, dupa o relatie de 5 ani. Casnicia nu a durat insa decat un an. Ea a mai avut si o relatie cu impresarul Bryan Lourd, relatie din care a rezultat fiica sa Billie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Carrie Fisher murit, #Printesa Leia murit Star Wars , #actori