Actorul Peter Fonda a murit rapus de cancer

Sambata, 17 August 2019, ora 06:49
9811 citiri
Actorul Peter Fonda a murit rapus de cancer
Foto: captura video

Actorul Peter Fonda, devenit celebru cu rolul din filmul "Easy Rider", fiul lui Henry Fonda si fratele lui Jane Fonda, a murit vineri la varsta de 79 de ani, in urma unui stop respirator provocat de cancerul la plamani de care suferea, a anuntat familia sa intr-un comunicat.

"Cu adanc regret impartasim vestea ca Peter Fonda a murit", a anuntat familia.

Peter Fonda a murit la domiciliul sau din Los Angeles vineri dimineata, potrivit comunicatului, inconjurat de familie.

"In timp ce deplangem moartea acestui om bun si demn, ne dorim sa celebram cu totii spiritul sau invincibil si dragostea lui de viata. In onoarea lui Peter, va rugam ridicati un pahar pentru libertate", se mai mentioneaza in comunicat.

In acelasi timp, familia actorului cere "respectarea vietii sale private" in acest moment de durere.

Peter Fonda s-a nascut la New York, fiind fiul celebrului actor Henry Fonda si al lui Frances Seymour Brokaw, o femeie din lumea mondena a metropolei americane.

Filmul care l-a facut celebru a fost "Easy Rider" (1969), in care a jucat alaturi de Dennis Hopper, si la a carui scenariu a contribuit. Fonda a fost apoi nominalizat la premiul Oscar pentru scenariu original pentru contributia sa. "Easy Rider" a devenit unul dintre filmele standard ale contra-culturii americane din anii '60.

In 1997, Peter Fonda a fost nominalizat pentru cel mai bun rol masculin cu filmul "Ulee's Gold". In cele din urma a obtinut Globul de Aur pentru acest film.

Mai recent, Peter Fonda a jucat rolul lui Mephistopheles in "Ghost Rider" (2007) . Ultimul sau film, "The Last Full Measure", cu Samuel L. Jackson, Morgan Freeman si Laurence Fishburne, urmeaza a fi lansat la finalul lui octombrie in SUA.

Fiica lui Peter Fonda, Bridget Fonda, este si ea actrita.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Peter Fonda murit cancer plamani , #actori