Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Actorul care i-a dat viata robotului R2-D2 din Star Wars a murit

Duminica, 14 August 2016, ora 09:18
4818 citiri
Actorul care i-a dat viata robotului R2-D2 din Star Wars a murit
Foto: Star Wars

Kenny Baker, actorul care l-a interpretat pe robotul R2-D2 in sase dintre filmele seriei "Star Wars/Razboiul stelelor", dar si in "Flash Gordon" (1980) si "Time Bandits" (1981), a murit sambata, in Anglia, la varsta de 81 de ani, dupa o lunga suferinta.

Actorul britanic, cu o inaltime de 1,1 m, a devenit cunoscut in 1977, cand a interpretat pentru prima data robotul R2-D2 in al patrulea film al francizei, "Star Wars - A new Hope", arata The Guardian. Initial, renuntase insa la acest rol, arata BBC.

Kenny Baker a jucat, de asemenea, in "Star Wars - The Empire Strikes Back" (1980), "Star Wars - Return of the Jedi" (1983), "Star Wars - The Phantom Menace" (1999), "Star Wars - Attack of the Clones" (2002) si "Star Wars - Revenge of the Sith" (2005).

"Ne asteptam, dar este trist, oricum. A dus o viata lunga si implinita. A adus multa fericire oamenilor si vor sarbatori faptul ca a fost iubit peste tot in lume. Suntem foarte mandri de reusita lui in viata", a declarat, pentru cotidianul britanic, nepoata actorului, Abigail Shield.

"In copilarie i s-a spus ca, probabil, nu va supravietui pubertatii. Fiind o persoana mica in acele vremuri, nu aveau mari asteptari. S-a descurcat foarte bine in viata. A fost bolnav in ultimii ani, asa ca ne asteptam la acest deznodamant. A fost ingrijit de unul dintre nepotii lui, care l-a gasit sambata dimineata", a mai spus aceasta despre actorul care a copilarit in Birmingham.

Kenny Baker a fost casatorit cu Eileen, care a decedat in urma cu 20 de ani, de epilepsie.

Actorul Ewan McGregor, care a jucat in trei dintre filmele seriei "Star Wars", a publicat un mesaj pe contul sau de Twitter: "Sunt atat de trist la aflarea vestii. A fost minunat sa lucrez cu Kenny".

Compania 20th Century Fox a anuntat, de asemenea, prin intermediul social media: "Odihneste-te in pace, Kenny, inima si sufletul lui R2D2!".

Actorul Mark Hamill, care l-a interpretat pe Luke Skywalker in primul film din franciza, a scris pe contul sau de Twitter: "La revedere, Kenny Baker! Un prieten loial - i-am indragit optimismul si determinarea. Era droidul pe care il cautam".

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Kenny Baker Star Wars, #Kenny Baker murit, #actor robot Star Wars mort , #actori