Actrita romanca: Am refuzat milioane de euro, pentru ca nu am vrut sa fac filme de duzina

Luni, 29 Septembrie 2014, ora 12:17
11135 citiri
Actrita romanca: Am refuzat milioane de euro, pentru ca nu am vrut sa fac filme de duzina
Foto: Facebook/Rona Hartner

Rona Hartner stie ce inseamna succesul in adevaratul sens al cuvantului si nu a avut parte de el numai in Romania, ci si peste hotare.

Pasiunea pentru munca sa a facut-o pe actrita sa nu accepte roluri doar de dragul de a face ceva, chiar daca in acest fel a pierdut multi bani, dupa cum a declarat Rona Hartner pentru Ziare.com.

"Am refuzat, iti spun, milioane de euro, pentru ca nu am vrut sa fac filme de duzina. Si bine am facut. Prima oara cand am refuzat un film care imi oferea 100.000 de euro, agentul meu nu a mai vrut sa lucreze cu mine. M-am vazut atunci nevoita sa-mi schimb agentul.

Peste un an de zile, cand filmul a iesit pe piata si a facut in 500 de sali din Franta 2.500 de intrari, cinci oameni pe sala, timp de o luna, atunci fostul meu agent a inteles de ce nu am vrut sa fac acel film. Toti artistii care au jucat in acea pelicula nu au mai aparut niciodata in vreun film", ne-a spus artista.

Rona a explicat ca filmele erau regizate de nume foarte mari din industrie, dar ca o astfel de pelicula iti poate ruina cariera.

"Si toate filmele pe care le-am refuzat erau in acest gen sau erau filme de arta un pic sexy, care frizeaza XXX-ul - asta e o moda acum in Franta. Desi erau regizate de regizori foarte mari si erau productii gigantice, cu bani foarte multi, le-am spus ca nici macar nu le pot citi scenariile pana la capat", a completat ea.

Actrita vrea sa ramana in urma sa ceva si de aceea isi alege cu mare grija proiectele.

"Am refuzat deja o suta de filme pana acum si sunt foarte incantata de alegerile facute. Am ales numai filme care aveau un scenariu bun, in care regizorul avea ceva de spus, pentru ca am sperat sa intru si chiar am intrat in nisa aceasta foarte respectata in Franta, cea a artistului de film independent.

In Franta, daca incepi sa faci filme sau emisiuni de televiziune foarte comerciale, nu mai patrunzi niciodata in aceasta nisa. Regizorul Michael Haneke nu ma cunostea in mod special, dar dupa ce a vazut in CV-ul meu ca am lucrat cu Tony Gatlif, cu David Nutter, a acceptat sa lucreze cu mine", a continuat vedeta Antenei 1.

Ce poze isi pun vedetele pe Facebook:Rona Hartner (Galerie foto)

Totusi, ea ne-a mai spus ca in Franta nu a trait mereu vremuri bune, ci si momemente foarte grele pe care le-a intampinat tocmai pentru ca a tinut la deontologie.

"Stii, eu am fost si eleva lui Dan Puric, iar el spunea: 'Dom'le, in viata trebuie sa inveti sa traiesti si sobru, sa nu fii victima cheltuielii, sa nu te transformi intr-un sclav care face orice pentru bani'. Asa ca, pentru mine, perioadele in care nu aveam proiecte au fost de foarte multa creativitate. Am mai urmat o facultate, am facut cursuri private de canto cu un coach personal, am facut belle arte, m-am diversificat", a mentionat Rona Hartner.

In acele momente in care nu avea proiecte in lumea filmului, artista s-a apropiat mai mult de muzica, ajungand in prezent la 12 albume, iar in octombrie va mai lansa unul.

"Acum, pot sa-mi permit sa si produc, sa si investesc in proiecte. Daca as fi acceptat tot si orice, pana acum cariera mea in Franta se termina. Mai bine fac doar un film pe an, dar sunt respectata de publicul meu. Increderea se castiga foarte greu in Franta. De 15 ani de zile, de cand sunt acolo, eu construiesc foarte sistematic, pentru ca sunt o tipa foarte sistematica si meticuloasa", a pus ea razand.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Rona Hartner filme, #actrita Rona Hartner filme, #Rona Hartner Antena 1 , #actori