Adriana Trandafir implineste 55 de ani

Marti, 26 Aprilie 2011, ora 18:47
6663 citiri
Adriana Trandafir implineste 55 de ani
Foto: protvmagazin.ro

Adriana Trandafir, o foarte cunoscuta si iubita actrita de teatru si film, s-a nascut in urma cu 55 de ani, pe 26 aprilie 1956, intr-o localitate argeseana cu nume de celebru medicament antidepresiv, Rudotel.

Actrita complexa, cu veleitati de show-men, poate aborda un registru larg de roluri, de la comedie si drama, pana la cele preponderent muzicale (voce buna, personalizata, pretabila in special muzicii populare autentice).

Actrita este absolventa a IATC, la clasa profesorilor Leopoldina Balanuta, Alexa Visarion si Alexandru Lazar.

Destul de tarziu, pe cand trecuse pragul varstei de 50 de ani, a terminat si Facultatea de Comunicare si Relatii Publice. Este casatorita a doua oara, din fiecare mariaj avand cate un copil, pe Stefan de 19 ani si Maria Speranta in varsta de 10 ani.

Aproape 25 de ani a fost o actrita reprezentativa a Teatrului Odeon (fostul Giulesti), dupa ce trei ani a jucat pe scena Teatrului de Stat din Resita (1979/1982).Din 2005 a devenit liber profesionista.

Teatru (selectie de piese in care a jucat, atat cu succes la public, cat si cu bune referinte din partea criticii de specialitate):

Aventurile lui Habarnam, Chip de foc, De ce fierbe copilul in mamaliga, Alchimistul, Domnisoara Nastasia, Fratii Karamazov, Pericle, Cumetrele, La tiganci, Au pus catuse florilor, Pescarusul, Pasarea maiastra - Maria Tanase, Visul unei nopti de iarna, Arta conversatiei, Opinia publica, Dragoste periciloasa, Omul cu martoaga, Un veac de singuratate, Mitica Popescu, Romeo si Julieta, Ma mut la mama.

Filmografie:

Ciocolata cu alune, Pacala, Milionar la minut, Vanatoarea de lilieci, Faimosul paparazzo, Patul lui Procust, Temps du Loup, Pacala se intoarce, Buna! Ce faci?, Europolis.

Cel mai longeviv si premiat spectacol al artistei a fost "Viata si moartea Mariei Tanase".

Premii importante ale carierei de pana acum:

Premiul de interpretare la Festivalul National Studentesc de Teatru - 1979

Marele Premiu la Gala Recitalurilor actoricesti - 1995

Marele Premiu de interpretare la Festivalul de Teatru Contemporan pentru rolul Maria Tanase din "Pasarea maiastra - Maria Tanase" - 1988, 1989, 1990

Cea mai buna actrita de comedie - 2000 si 2002

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Adriana Trandafir aniversare, #actori romani importanti, #femei de succes teatru , #actori