Alexandru Arsinel, Ion Dichiseanu si Sergiu Nicolaescu au primit stele pe Aleea Celebritatilor

Sambata, 30 Mai 2015, ora 19:11
4277 citiri
Alexandru Arsinel, Ion Dichiseanu si Sergiu Nicolaescu au primit stele pe Aleea Celebritatilor
Foto: Facebook/Sorin Oprescu

Actorii Alexandru Arsinel si Ion Dichiseanu au primit sambata, pe Aleea Celebritatilor din Piata Timpului din Bucuresti, stele pentru intreaga activitate in domeniul teatrului si filmului, iar regretatului Sergiu Nicolaescu i s-a oferit o stea postum.

La acelasi eveniment, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, le-a acordat Placheta Orasului Bucuresti actorilor Alexandru Arsinel si Ion Dichiseanu, iar postum regizorului Sergiu Nicolaescu, in semn de recunoastere si pretuire pentru intreaga activitate in domeniul teatrului si filmului romanesc.

In deschiderea evenimentului, actorul Vasile Muraru a multumit audientei, organizatorilor, dar si colegilor sai, dupa care i-a dat cuvantul lui Alexandru Arsinel.

"Prin prezenta dumneavoastra, apreciati gestul acesta superb care vine la initiativa teatrului Metropolis si a domnului primar. Ii multumim domnului primar pentru tot ce a facut pentru Teatrul Constantin Tanase, in numele teatrului, dar si al unuia din cei ce va primi astazi o stea aici, Alexandru Arsinel", a spus Muraru.

La randul sau, Alexandru Arsinel a multumit primarului Capitalei si organizatorilor si a glumit cu publicul.

"Va multumesc pentru inaintarea la grad. In sfarsit imi primesc si eu steaua. In sfarsit am fost deconspirat, nu voi mai lucra sub acoperire. Aceasta stea reprezinta rasplata unei munci de peste 50 de ani, nu doar a mea, ci si a colegilor mei care contribuie la succesele mele si la trainicia acestui gen de teatru, a Teatrului de Revista Constantin Tanase.

Ii multumesc lui (George - n.red.) Ivascu, pentru Teatrul Metropolis, nu pentru stea. Va multumesc dumneavoastra, care v-ati adunat, chiar si la ferestri, va multumesc, doamna, nu aveti clienti astazi, lasati ca venim noi mai tarziu (adresandu-se unei femei ce privea de la geamul unei cladiri din apropiere - n.red.), si tuturor voua celor care ne acordati aceste grade. Sa va dea Dumnezeu sanatate", a spus Arsinel.

Primarul Capitalei a luat cuvantul dupa actorul de comedie si i-a multumit acestuia pentru prestatia sa artistica de-a lungul timpului: "Maestre, dumneavoastra vreau sa intelegeti ca, inca o data astazi, se exprima respectul comunitatii pentru tot ce ati facut. Va iubim si va respectam, maestre, sa ne traiti".

Ion Dichiseanu, emotionat

Ion Dichiseanu a fost vizibil emotionat in timpul evenimentului si a multumit celor prezenti.

"Va multumesc. Ce pot eu sa mai spun in asemenea momente? Sunt emotionat. Este o incarcatura emotionala mare. Am cochetat cu filmul, cu muzica. Este foarte greu sa vorbesc despre mine. Fiecare om are o steluta, are un destin. La mine a fost o stea norocoaa, foarte norocoasa.

Am fost un rasfatat al teatrului si filmului. Am jucat roluri diferite si am tinut foarte mult la atitudinea actorului care se daruieste publicului. Doresc sa le multumesc celor care s-au gandit sa imi ofere steaua geamana", le-a spus Dichiseanu celor prezenti la eveniment.

Sorin Oprescu a adus un omagiu personal regretatului regizor, spunand ca oamenii pastreaza cu demnitate si respect amintirea lui Sergiu Nicolaescu. La finalul evenimentului, Oprescu si organizatorii ceremoniei au oferit flori apropiatilor celor omagiati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Alexandru Arsinel stea, #Ion Dichiseanu stea, #Sergiu Nicolaescu stea , #actori