Animale-actori cu notorietate (Galerie foto)

Duminica, 15 Ianuarie 2012, ora 12:01
3181 citiri
Animale-actori cu notorietate (Galerie foto)
Foto: listverse

Industria cinematografica si televiziunea au folosit constant diverse animale pentru a incanta, uimi sau amuza publicul, unul dintre cele mai cunoscute fiind cimpanzeul Ceetah, care si-a castigat celebritatea dupa ce a jucat in filmul "Tarzan omul maimuta", din 1932.

Ulterior, a fost distribuit in aproape 50 de filme, ultimul fiind "Doctor Dolittle", din 1967. A murit de curand, in decembrie 2011, aproape de Craciun, la 80 de ani.

Ceetah nu este insa singurul animal care a avut succes fara ca producatorii sa apeleze la grafica de computer sau la duble facute cu roboti, Listverse realizand o lista cu cateva astfel de animale, celebre.

Foarte importante sunt si cateva nume de dresori ce au lucrat cu animale-actori intre anii '30-'80. Este vorba de Frank Weatherwax, fratele lui, Rudd, care este mai cunoscut, si Frank Inn.

1. J Fred Muggs

In primele saptamani de la lansarea emisiunii "The Today Show" de catre televiziunea NBC, audientele au fost foarte slabe. La un moment dat insa, cineva a avut ideea de a adauga un cimpanzeu ca mascota, iar rezultatele au fost uimitoare. Audientele au crescut semnificativ, la fel si cererile pentru publicitate. Cimpanzeul J Fred Muggs nu facea mare lucru in emisiune, dar simpla lui prezenta atragea telespectatorii.

2. Highland Dale

Highland Dale este armasarul care a jucat in indragitul Black Beauty, in 1946. Nascut in Missouri, in 1943, calul a mai aparut atat in filmele pentru marele ecran, cat si in cele pentru televiziune, din 1940 pana in 1960. A fost dresat de Ralph McCutcheon pentru a dezlega noduri, a face pe mortul la comanda si a necheza tot la comanda. Mai tarziu, a aparut in show-ul tv "Fury", cu Peter Graves si Bobby Diamond. A murit in 1972 din cauza unor probleme respiratorii.

3. Spike

Acest labrador cu blana galbuie l-a jucat pe Old Yeller in filmul cu acelasi nume. El a fost luat de la un adapost de animale de catre dresorul Frank Weatherwax, aparand ulterior si in filme ca "A Dog of Flanders", "The She-Creature" si "The Silent Call". De asemenea, a avut si roluri de televiziune, inclusiv intr-un episod din "The Mickey Mouse Club".

4. Golden Cloud

Golden Cloud a jucat in cateva filme inainte de a fi cumparat de Roy Rogers si rebotezat Trigger. Spre deosebire insa de alti cai care au aparut in pelicule cu cowboy, acesta era de departe mai bun.

De exemplu, cei mai multi cai care jucau in astfel de pelicule faceau diverse figuri de calarit si sarituri, dar Trigger stia si executa peste o suta de mici acrobatii si trucuri, cum ar fi sa dezlege mainile lui Roy, sa mearga pe picioarele din spate, sa danseze, sa faca pe mortul, si toate la comanda (prin voce).

Dupa ce a murit, Trigger a fost impaiat, fiind detinut din cate se stie de televiziunea Rural Free Delivery, care vrea sa deschida un muzeu western.

5. Terry

Acest terrier femela a avut mai multe roluri, dar foarte cunoscut este pentru Toto, din "Vrajitorul din Oz". Printre filmele in care a mai aparut se numara "Bright Eyes", cu Shirley Temple, si "Tortilla Flat", cu Spencer Tracy si Hedy Lamar (acesta a fost ultimul ei film). Despre ea s-a scris chiar si o carte, o "autobiografie".

6. Pal

Pal, un caine din rasa collie, a aparut o vreme in cunoscuta productie "Lassie vine acasa", realizata in 1943 de studiourile MGM. El a fost inlocuit insa mai tarziu de o femela tot collie, motivul nefiind foarte clar.

Oricum, insa, Pal, care era cainele dresorului Rudd Weatherwax, a jucat apoi in alte sapte filme produse de MGM. Atunci cand studiourile au terminat de facut filme cu Lassie, inca mai aveau sa-i dea bani lui Rudd, iar acesta a acceptat drepturile pentru personajul Lassie in schimbul platii.

Ulterior, personajul a aparut intr-un serial care a fost difuzat din 1954 pana in 1973. Si, desi puiul lui Pal, numit Lassie Jr., a fost cel care a jucat in aceasta serie, Pal a mai aparut o singura data in el, in episodul-pilot. A murit in 1958.

7. Skippy

Acest terrier a fost dresat de proprietarii originali Henry si Gale East, in colaborare cu fratii Weatherwax si Frank Inn. Skippy este mai cunoscut indeosebi pentru rolul Asta din cele doua filme "The Thin Man", cu Myrna Loy si William Powell. El a mai aparut insa in multe alte pelicule, atat inainte, cat si dupa rolul din cele mentionate.

8. Higgins

Acest caine a avut mai multe roluri decat multi dintre actorii profesionisti, fiind foarte cunoscut pentru cel din "Benji". A mai avut, printre altele, si un rol constant in seria comica "Petticoat Junction", produsa de televiziunea CBS.

Higgins putea sa faca peste o suta de acrobatii si trucuri, fiind capabil sa arate diverse emotii la un semn - putea fi speriat, interesat, trist, plictisit sau dornic de afectiune. In plus, putea sa stranute sau sa caste la comanda.

Dupa ce a murit, urna cu cenusa lui a fost pusa in mormantul dresorului lui - Frank Inn.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#animale actori, #animale jucat filme, #animale celebre , #actori