Artisti pe care ii intalnesti, fara sa stii, in mai toate filmele - Ea face cascadoriile pe motocicleta (Video)

Marti, 04 Februarie 2014, ora 08:04
7196 citiri
Artisti pe care ii intalnesti, fara sa stii, in mai toate filmele - Ea face cascadoriile pe motocicleta (Video)

In spatele fiecarui film sunt sute de oameni pe care nu-i vezi si al caror nume nu il stii. Apar in generic, insa cu font mic, de obicei cand tu deja te-ai ridicat de pe scaun si te pregatesti sa parasesti sala de cinema.

Si totusi, fara ei, aceste filme nu ar putea exista, remarca publicatia Cracked.

Bob Anderson, dublura tuturor in scenele ce implicau sabii

Unul dintre acesti oameni este Bob Anderson. Cam toate scenele care implica lupta cu sabii il includ. Apare in "Piratii din Caraibe", cand Jack Sparrow se lupta cu William Turner, dar si in "The Princess Bride".

Apare si in "Stapanul Inelelor", dar si in "Highlander" sau "Masca lui Zorro".

Aproape nu conteaza ce film alegi; daca acesta presupune o lupta cu sabii, mai mult ca sigur Bob Anderson este implicat. A inceput ca dublura a lui Errol Flynn, in anii '50, si a continuat pana in 2012, cand, din pacate, a murit. Fiecare dintre actorii din "Lord of the Rings" a fost scolit de el, la fel Roger Moore, Sean Connery sau Pierce Brosnan, Antonio Banderas si Anthony Hopkins.

Se poate spune chiar ca l-a jucat pe Darth Vader, fiind destule momente cand l-a dublat pe David Prowse. Foarte tarziu a iesit la iveala ca nu David Prowse era cel care se lupta, George Lucas ascuzand publicului faptul ca trei oameni se aflau in spatele personajului. David Prowse cu imaginea, Anderson in scenele de lupta si James Earl Jones cu vocea.

Actorul care l-a jucat pe Darth Vader in scenele de lupta a murit

Mark Hamill, cel care l-a jucat in film pe Luke Skywalker, fiul lui Darth Vader si eroul pozitiv, a dezvaluit acest lucru intr-un interviu, spunand ca nu e corect ca lui Anderson sa nu i se recunoasca meritele.

Fost scrimer de performanta, Anderson a reprezentat Marea Britanie la Olimpiada din 1952. Inainte de a intra in cinematografie, el a fost puscas marin in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Debbie Evans, cascadoarea suprema pe motocicleta

Daca intr-un film vezi o femeie pe o motocicleta si lucrurile se precipita, fii sigur ca e vorba despre Debbie Evans.

Ea apare in "The Matrix Reloaded", dubland-o pe Carrie-Anne Moss in trafic, cand incearca sa scape de agenti, dar si in "Mission: Impossible II", intr-o scena care, desi nu implica motociclete, e adrenalina pura.

Tot Debbie Evans apare si in originalul "Fast and Furious", dubland-o pe Michelle Rodriguez, care conduce o Honda Civic, cu care intra sub un camion.

Inca din anii '70, de cate ori o femeie sofeaza periculos sau conduce o motocicleta o vedem, in realitate, pe Debbie. A dublat-o pe Pamela Anderson, pe Whoopi Goldberg, dar si pe Linda Hamilton, in "Terminator".

Tot Evans era si in locul Angelinei Jolie in "Wanted". A jucat si in "Superman se intoarce", dar si in "The Jerk", unde a interpretat-o pe iubita lui Steve Martin.

Debbie Evans are 55 de ani si e innebunita dupa motociclete de la 6 ani. La 9 ani avea deja o sumedenie de premii castigate la concursuri, iar din acel moment nici nu s-a mai despartit de motoare.

Fratii Sherman, cei mai prolifici compozitori de muzica de film

Despre fratii Sherman se poate spune ca au scris coloana sonora a copilariei noastre, ei fiind cei care semneaza linia sonora din "Mary Poppins", "Winnie the Pooh", dar si din "Cartea Juglei".

Startul in cariera a fost dat de un pariu facut cu tatal lor, care lucra in bransa, in anii '20. Richard si Robert Sherman au devenit ulterior cu mult mai cunoscuti decat acesta.

Au lucrat cu Walt Disney, folosindu-si talentul inclusiv pentru a transforma povestile intunecate in unele vesele, pline de viata. Au compus inclusiv muzica ce avea sa se auda ulterior in parcurile Disney.

Colaborarea fratilor Sherman cu studiourile Disney a durat pana in 2000. Insa cei doi nu au compus doar pentrua acesta; tot ei semneaza coloana sonora pentru "Chitty Chitty Bang Bang".

Robert Sherman a murit in 2012, la 86 de ani.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Bob Anderson dublura sene sabii, #Bob Anderson Darth Vader, #Bob Anderson filme, #Debbie Evans cascadorii, #Debbie Evans motociclete, #Debbie Evans filme, #fratii Sherman muzica film, #fratii Sherman Disney , #actori