Biografii celebre: Steve McQueen

Joi, 24 Martie 2011, ora 19:19
8354 citiri
Biografii celebre: Steve McQueen

Daca Steve McQueen, actorul si producatorul american supranumit "The King of Cool", ar fi trait, luna aceasta, pe 24, ar fi implinit 81 de ani. Din pacate, a disparut prematur, datorita unei crize cardiace si a cancerului pulmonar. Talentul, farmecul sau inconfundabil au determinat inscrierea lui in memoria celor care l-au iubit.

Steve McQueen nu a fost numai actorul din "Marea Evadare"sau "In numele legii", ci si un iubitor al artelor martiale (mentor Bruce Lee) sau al automobilismului. La acest din urma sport, a reusit sa obtina multe trofee in cursele de Formula 1.

S-a nascut la 24 martie 1930, in Indianopolis. Terence Stephen McQueen isi va petrece copilaria la ferma unchiului sau din Missouri. La varsta de 14 ani, este dus intr-un fel de "pensiune", care se ocupa de problemele tinerilor, numita "Junior Boy's Republic" din California, pentru ca peste 3 ani sa patrunda in lumea spectacolului, prin intermediul unei trupe de circ ambulant, informeaza Je Suis Mort.

O abandoneaza si devine paznic al unei societati cu profil forestier. Apoi intra angajat, ca mecanic, in randurile Marinei americane. S-a mai indeletnicit cu diferite profesii: sofer de camion, confectioner de flori artificiale, hamal.

Se inscrie la cursurile de arta dramatica din Sarsford Meisner, pentru ca in 1952 sa le paraseasca pentru cele ale lui Herbert Berghof si Utta Bagn. Acum face primii pasi in teatru, jucand in piesa "Peg O' my heart". Apoi obtine primul contract important, in "A Hatful of rain".

Notorietatea sa este in crestere, astfel incat ajunge la Hollywood in 1953, cand debuteaza in "Cineva acolo sus ma iubeste". In 1957, cand accepta sa joace in serialul pentru televiziune "In numele legii", avand rolul unui vanator de recompense, incepe sa devina una din cele mai cunoscute figuri din America.

Se intoarce la cinema, unde il gasim in productii remarcabile. Ajunge revelatia cinefililor, iar succesul rasunator al filmului "The Cincinnatti Kid" va confirma statutul de satar al lui McQueen.

In 1972 joaca alaturi de Ali Mac Graw, de care se indragosteste si cu care a fost casatorit, in "The Getaway", apoi se constata in cariera sa o perioada de absenta. Revine in filmul "Un dusman al poporului", considerat un esec ce-i lasa un gust amar.

Desi era cel mai bine platit actor al anilor '70, de la Hollywood, a refuzat mondenitatile, preferand sa traiasca, intre doua filmari, in ferma sa din apropierea orasului Los Angeles. Ii avea alaturi pe copiii sai Terry si Chad, rezultati din prima casatorie cu Neil Adams.

In urma unui examen medical, era in 1978, Steve McQueen este diagnosticat ca avand cancer. Asemenea lui John Wayne lupta cu boala si pentru ca dorea sa-si arate curajul extraordinar a turnat filmul "The Hunter".

Se interneaza, dar prea tarziu. Fiindca vroia sa scape de boala, credea in miracole. Asa se duce din nou pe patul unei clinici, de data asta foarte controversata, din Mexic, unde moare din cauza unei crize cardiace, la 7 noiembrie 1980, in varsta de 50 de ani.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#actor Steve McQueen, #producator cancer pulmonar , #actori