Brigitte Bardot va cere si ea cetatenie rusa, daca doi elefanti sunt ucisi

Vineri, 04 Ianuarie 2013, ora 21:12
3055 citiri
Brigitte Bardot va cere si ea cetatenie rusa, daca doi elefanti sunt ucisi
Foto: People

Dupa actorul Gerard Depardieu, o alta vedeta a cinematografiei franceze, Brigitte Bardot, avertizeaza ca ar putea cere cetatenia rusa, insa din cu totul alte motive.

Bardot a afirmat ca va aplica pentru cetatenia rusa, daca autoritatile franceze nu revin asupra deciziei de eutanasiere a doi elefanti bolnavi, de la o gradina zoologica din Lyon.

"Daca cei aflati la putere au lasitatea si insolenta sa omoare cei doi elefanti, Baby si Nepal, am decis sa cer cetatenie rusa, pentru a pleca din aceasta tara, care este acum doar un cimitir pentru animale", a spus fosta actrita, potrivit Radio France International, intr-un comunicat postat pe site-ul fundatiei sale, un grup pentru drepturile animalelor.

Reactiile la anuntul fostei actrite nu au intarziat sa apara pe retelele sociale.

"Nu sunt convins ca sunt mai putin cruzi cu animalele in Rusia, comparativ cu Franta", a scris un internaut, in timp ce altul a notat ca "Vladimir Putin le acorda azil psihiatric lui Depardieu si Bardot", iar un utilizator ironic transmite: "Draga McDonald's, da-mi mai multa maioneza si ketchup, altfel voi cere cetatenie rusa".

In varsta de 78 de ani, Bardot este in prezent o aparatoare inversunata a drepturilor animalelor, dupa ce a avut o cariera cinematografica intinsa pe mai bine de 20 de ani, care insa s-a incheiat in urma cu 40 de ani. A jucat in 42 de filme, printre cele mai cunoscute si apreciate titluri fiind "Le mepris" (1963).

Anuntul lui Brigitte Bardot vine la o zi dupa ce actorul Gerard Depardieu a primit cetatenie rusa din cauza impozitelor de 75 la suta pe care ar urma sa le plateasca francezii ce obtin venituri de peste un milion de euro.

Gerard Depardieu a primit cetatenia rusa

Presedintele Vladimir Putin i-a acordat actorului francez cetatenia rusa, joi. Celebrul actor a spus ca se va muta din Franta, fiind nemultumit de majorarea taxelor si impozitelor pe venit. In Rusia, impozitul pe venit este de doar 13 la suta.

De asemenea, cel mai bogat om din Europa si seful grupului francez de lux LVMH, Bernard Arnault, a aplicat pentru cetatenia belgiana, cu toate ca insista ca nu a facut acest demers pentru a scapa de impozitele mari.

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#Brigitte Bardot cetatenie rusa, #Brigitte Bardot ucidere elefanti, #Gerard Depardieu cetatenie rusa, #Brigitte Bardot aparare drepturi animale , #actori