Ce s-a ales de copiii-actori? (Galerie foto)

Sambata, 04 Iunie 2011, ora 22:08
12306 citiri
Ce s-a ales de copiii-actori? (Galerie foto)

In filmele de suflet ale copilariei apareau adesea copii-actori. Anii au trecut si despre multi nu s-a mai auzit nimic. Pe unii i-am pastrat in amintire cu chipul de acum 10-20 de ani, pe altii i-am vazut, din pacate, decazand.

Adesea, banii si faima, venite prea de timpuriu, inseamna si declinul, cel putin la Hollywood, unde se traduc prin droguri si alcool. Conform FemaleFirst, e cazul multora dintre candva copiii-actori.

Edward Furlong a devenit faimos odata cu rolul din Terminator 2: Ziua Judecatii, unde il juca pe John Connor, dar si din American History X, unde il intruchipa pe Danny Vinyard. Pentru prestatia din Terminator a fost recompensat cu Premiul Saturn, dar si cu un MTV Movie Award.

Din pacate, insa, faima i-a luat mintile, Furlong indreptandu-se spre droguri si alcool. La un moment dat, a ajuns la spital, cel mai probabil din cauza unei supradoze, iar in 2001 a fost arestat pentru ca a condus fara carnet. A fost prins conducand si sub influenta stupefiantelor, in alte ocazii.

A urmat nenumarate cure de dezintoxicare, pentru a renunta la droguri si alcool, declarand, la un moment dat, ca anul in care a renuntat la aceste doua vicii a fost cel mai dificil din viata sa, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic.

Momentan apare frecvent in CSI: Crime Scene Investigation. Anul acesta a avut un rol marunt si in The Green Hornet. Intre timp a devenit si tatic, avand un baiat cu fosta sotie, Rachael Bella.

Jake Lloyd l-a interpretat pe Anakin Skywalker in Star Wars: episodul 1 - The Phantom Menace. A fost singurul sau rol major, ultima aparitie intr-un film fiind in 2001. In 2002 si-a imprumutat vocea pentru jocul video Star Wars: Racer Revenge.

Jake a terminat liceul in Indiana si in prezent urmeaza Colegiul Columbia din Chicago, studiind tot filmul.

Lindsay Lohan a fost model pentru Calvin Klein de la varsta de 3 ani. Intrarea in lumea filmului si-a facut-o cu Parent Trap, in care a jucat un dublu rol, interpretandu-le pe gemenele Hallie Parker si Annie James, fiind recompensata si cu mai multe premii pentru prestatia sa.

A jucat apoi in Freaky Friday si a castigat alte 5 premii pentru prestatia din Mean Girls. Insa in 2007 a fost arestata de doua ori, asupra ei gasindu-se cocaina in ambele dati.

A stat la reabilitare 45 de zile, fiind condamnata la 120 de zile de inchisoare si 480 de ore de munca in folosul comunitatii, dupa ce a fost gasita vinovata de furtul unui colier de 2.500 de dolari, in ianuarie. Iar fotografiile cu ea in stare de ebrietate sau injectandu-si droguri nu mai mira pe nimeni.

Macaulay Culkin era cel mai bine platit copil actor, castigandu-si notorietatea cu Home Alone si Richie Rich. A castigat trei premii pentru prestatia din Home Alone si a aparut chiar in videoclipul lui Michael Jackson pentru Black or White. Ba chiar a ramas prieten cu acesta pana la moartea starului, in 2009.

Pentru ca nu a mai reusit sa reediteze succesul din copilarie, Culkin a apucat-o pe calea drogurilor. A fost arestat in 2004, amendat cu 540 de dolari pentru posesie de marijuana, condamnat la inchisoare si obligat sa urmeze tratament pentru a scapa de dependenta.

Din 2002, Culkin s-a intalnit cu Mila Kunis - care a aparut recent in Black Swan - pana de curand, in 2010 cei doi despartindu-se.

Fara indoiala cel mai notabil rol al lui Dustin Diamond a fost cel din Saved by the Bell, unde l-a jucat pe Samuel "Screech" Powers timp de 13 ani, cat serialul a rulat, sub diverse nume.

Dupa ce acesta a luat sfarsit, Diamond s-a indreptat catre stand up comedy, aparand si in mai multe emisiuni TV de divertisment de peste ocean. In 2006 insa, fostul Screech a regizat un film porno in care a si jucat: Screeched.

In 2008 a semnat un contract cu Gotham Books, scotand pe piata o carte in care povesteste culisele serialului ce l-a lansat, intitulata Behind The Bell. Diamond este implicat si in filmul de animatie Hamlet ADD ce va iesi pe piata in acest an.

Haley Joel Osment a aparut prima oara in Forest Gump, fiind recompensat cu mai multe premii pentru prestatia sa. A jucat ulterior in The Sixth Sense, alaturi de Bruce Willis, castigand 16 premii pentru acest rol.

A urmat A.I, in 2001, dupa care, asemeni altor actori ce au crescut pe scena, a fost arestat pentru posesie de droguri, condamnat, amendat si trimis la reabilitare, ba chiar obligat sa urmeze sedintele Alcolicilor anonimi timp de sase luni.

In prezent, Osment este vocea lui Sora, din seria de jocuri video Kingdom Hearts.

Dakota Fanning este singura din acest clasament care nu a cazut in patima drogurilor si alcoolului si care are o cariera ascendenta. Prima oara, la varsta de 7 ani, a aparut in I am Sam, pentru care a castigat 4 premii, dupa care, patru ani mai tarziu, a jucat in War of the Worlds, castigand inca trei premii.

A urmat Charlotte's Web si The Secret Life of Bees, prestatii recunoscute de asemenea de critici. Rolurile recente din Twilight Saga si The Runaways i-au adus recunoasterea ca si actor serios si au ajutat la tranzitia de la copilul actor la starul de cinema. Curand, Fanning va putea fi vazuta in Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#copii actori, #Screehc Powers, #Macaulay Culkin, #Dakota Fanning, #vedete droguri, #vedete alcool , #actori
Comentarii
Poza ovidius37
ovidius37
rank 5
Ati uitat-o pe Shirle Temple, copilul actor dansator de step in filmele din 1930-1940 !