Daniel Day-Lewis, castigator a trei premii Oscar, renunta la actorie

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 10:30
4882 citiri
Daniel Day-Lewis, castigator a trei premii Oscar, renunta la actorie
Foto:Facebook/Daniel Day -Lewis

Legendarul actor britanic Daniel Day-Lewis, care a facut istorie castigand trei statuete Oscar pentru cel mai bun actor, a surprins anuntand decizia sa de a parasi definitiv platourile de filmare.

Daniel Day-Lewis "nu mai lucreaza ca actor", a declarat purtatoarea sa de cuvant, Leslee Dart, intr-un comunicat citat marti de revista de specialitate Variety.

Anglo-irlandezul in varsta de 60 de ani, considerat unul dintre actorii cei mai talentati ai generatiei sale, "este extrem de recunoscator fata de toti colaboratorii sai si fata de public dupa atat de multi ani. Aceasta este o decizie personala si nici el, nici reprezentantii sai, nu vor comenta", a mai spus Dart.

Actorul recunoscut pentru exigenta, partizan al imersiunii complete in personajele sale, este primul si pana in ziua de azi singurul care a castigat trei premii Oscar pentru cel mai bun actor intr-un rol principal ("My left foot" in 1990, "There will be blood" in 2008 si "Lincoln" in 2012).

Ultimul sau film, regizat de Paul Thomas Anderson, "Phantom Thread", urmeaza sa fie lansat pe marile ecrane la sfarsitul lunii decembrie in Statele Unite. In acesta, Day-Lewis joaca rolul unui designer de moda care lucreaza in inalta societate londoneza a anilor 1950.

Foto:Facebook/ Daniel Day-Lewis

Actorul britanic Daniel Day-Lewis, de trei ori distins cu premiul Oscar pentru cea mai buna interpretare masculina, s-a nascut la 29 aprilie 1957, la Londra.

Este fiul renumitului poet irlandez Cecil Day-Lewis, cunoscut sub pseudonimul Nicholas Blake, si al actritei Jill Balcon si nepot al lui Sir Michael Balcon, personalitate importanta a cinematografiei britanice, director al renumitelor studiouri Ealing, potrivit site-ului www.imdb.com.

Foto:Facebook/ Daniel Day-Lewis

Daniel Day-Lewis este cunoscut pentru faptul ca-si insuseste rolurile in care joaca pe toata perioada filmarilor, in viata sa de zi cu zi, nu numai pe platourile de filmare, conform site-urilor www.biography.com si www.hollywood.com.

Astfel, pentru rolul din filmul "The Unbearable Lightness of Being", in care a jucat alaturi de Juliette Binoche, nu numai ca a invatat limba ceha, dar a si ramas in pielea personajului timp de opt luni, cat au durat filmarile.

De asemenea, pentru o interpretare cat mai autentica a personajului Christy Brown din "My Left Foot" (1989), actorul a incercat sa experimenteze viata unei persoane paralizate, deplasandu-se intr-un scaun cu rotile chiar si in afara filmarilor, solicitand pentru aceasta ajutorul membrilor echipei de filmare.

Daniel Day-Lewis obisnuia sa ia pauze destul de lungi intre filme, pentru a se dedica apoi in intregime unui nou rol, dar se pare ca tocmai aceasta este cheia succesului sau, noteaza site-ul www.biography.com.

In 2012, actorul l-a interpretat pe Abraham Lincoln, unul dintre cei mai iubiti presedinti americani, in filmul "Lincoln", in regia lui Steven Spielberg. Acest rol i-a adus premiul BAFTA si cel de-al treilea premiu Oscar pentru cel mai bun actor principal.

In cadrul unei ceremonii care a avut loc in noiembrie 2014, la Palatul Buckingham, Sir Daniel Day-Lewis a fost distins cu titlul de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic, de catre Ducele de Cambridge, noteaza site-ul telegraph.co.uk.

Fusese inclus pe Lista de onoare a Zilei de nastere a Reginei din luna iunie, actorul declarandu-se atunci "extrem de surprins si deopotriva deosebit de incantat" de acordarea acestei distinctii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Daniel Day Lewis renuntatactorie, #Daniel Day Lewis statuete Oscar , #actori