Doliu la Hollywood: A murit un indragit actor american

Sambata, 03 Mai 2014, ora 15:17
5702 citiri
Doliu la Hollywood: A murit un indragit actor american
Foto: 1965fbishow.com

Actorul Efrem Zimbalist Jr, cunoscut pentru longevivul serial american "F.B.I.", a murit, vineri, la varsta de 95 de ani.

El a decedat la resedinta sa din Solvang, California, informeaza agentia AP, preluata de Fox News.

"Suntem indurerati sa va anuntam ca iubitul nostru tata, Efrem Zimbalist Jr., a murit astazi", au transmis, vineri, copiii sai, Stephanie Zimbalist si Efrem Zimbalist III, intr-o declaratie comuna.

"El s-a bucurat chiar si de ultima zi din viata, impartasind dragoste familiei, jucand golf si vizitandu-si prietenii apropiati", au mai spus urmasii actorului.

Efrem Zimbalist s-a facut remarcat in serialul "77 Sunset Strip", difuzat intre 1958 si 1964, in care a jucat rolul unui detectiv privat.

Dupa terminarea acestui proiect, el a fost distribuit in "F.B.I", o serie care a durat 9 ani. El i-a dat viata pe micile ecrane inspectorului Lewis Erskine, care a rezolvat impreuna cu echipa sa nenumarate cazuri de crima, rapiri si jafuri bancare, inspirate din fapte reale, fiecare episod avand nevoie in acea perioada de aprobarea Biroului Federal de Investigatii (FBI).

Efrem Zimbalist a avut rolul importante si in lungmetraje, printre care se numara "House of Strangers" (1949), "Ingeri in sclavie/ Band of Angels" (1957), alaturi de Clark Gable si Sidney Poitier, "Too Much, Too Soon" (1958), alaturi de Errol Flynn, "The Chapman Report" (1962), impreuna cu Jane Fonda, "Harlow" (1965), alaturi de Carol Linley, "Aeroport 1975/ Airport 1975" (1974), cu Charlton Heston, si "Formidabilul/ Hot Shots!" (1991), impreuna cu Charlie Sheen.

In 2009, directorul FBI, Robert Muller, i-a daruit o insigna de agent onorifica.

Actorul este fiul lui Efrem Zimbalist senior, un violonist celebru nascut in Rusia, care s-a insurat in Statele Unite cu soprana Alma Gluck, de origine romana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#actor american murit, #actor murit, #actor Hollywood murit, #Efrem Zimbalist Jr murit , #actori