Dragos Mostenescu, despre viata dupa "La Bloc": Care emisiuni de divertisment? Interviu

Luni, 16 Februarie 2015, ora 08:47
9213 citiri
Dragos Mostenescu, despre viata dupa "La Bloc": Care emisiuni de divertisment? Interviu
Foto: Facebook/Dragos Mostenescu

Dragos Mostenescu, alias Costel Jurca din "La Bloc", e de parere ca a fi actor in Romania e totuna cu a fi saltimbanc.

Intr-un interviu Ziare.com, actorul ne-a vorbit despre industria divertismentului la TV in Romania - ori, mai degraba, despre lipsa acesteia -, despre fostii colegi, cu care, pe alocuri, mai colaboreaza inca, si despre un punct comun al filmelor romanesti.

Atatia ani ati jucat in "La Bloc". Cum explicati, la ani distanta, succesul serialului?

Succesul serialului - si, in general, al unui produs video - este dificil de obtinut, pentru ca acolo trebuie sa se intalneasca fericit mai multe componente bine facute: ideea, scenariul, distributia si realizarea. Se pare ca "La Bloc" a reusit o astfel de reteta. Daca fiecare dintre astea are cate un minus, la final ajungem cu un minus mare.

Cat din personajul interpretat se regaseste in dvs.?

Destul. Fiecare dintre noi a imprumutat personajului trasaturi particulare, altfel personajele nu ajungeau asa de credibile.

Ce puncte comune aveti cu Costel Jurca?

Cred ca firea ludica, credulitatea, buna vointa, compasiunea, lipsa de ranchiuna.

Vi s-au mai propus astfel de proiecte?

Mie nu mi s-a propus, eu am propus altora, deoarece eu am fost creatorul si producatorul tuturor serialelor in care am jucat.

Ati bifat inclusiv scenaristica si regia. Din aceasta postura, cum vedeti emisiunile de divertisment din prezent, de la TV?

Care emisiuni de divertisment? Nu mai e niciuna! Poate, doar, "Trasnitii", de la Prima, care se lupta sa tina serialele in viata!

Dar filmele facute in Romania? Se poate spune ca au un punct comun, eventual ca exista un "sablon"? Care ar fi acela, daca e cazul?

Da, au ceva in comun, si anume bucatariile din blocurile comuniste. Nu vezi un film fara sa aiba scene in celebrele bucatarii de care nu mai scapam nici acum, la 25 ani de la Revolutie.

Ce fel de umor prinde la romani? E diferit fata de cel abordat peste Ocean, de exemplu?

In principiu, umorul prinde oriunde, daca e servit cum trebuie. E ca un fel de mancare care poate sa nu-ti placa la inceput, dar daca e frumos prezentat, il accepti.

Unde va putem vedea in prezent?

La mine acasa, va invit! Glumesc, desigur. Urmariti piesa de teatru "Portret la minut" la Teatrul Elisabeta, o comedie scrisa de mine, unde joc alaturi de Laura Cosoi, Emil Mitrache etc. Apoi proiectul "Comedy Music Show", intitulat sugestiv "Mostenesque", unde joc alaturi de mine insumi.

Un actor din "La Bloc", despre cum e apetisant sa miroasa o femeie

Doi dintre copiii dvs. au jucat in "America, venim"? Cum a fost aceasta experienta pentru ei? Dar pentru dvs.?

Spun tuturor ca sunt actori de film. Sunt foarte fericiti, iar eu, foarte mandru.

Aveti semnale ca vor merge pe acest drum?

Nu stiu exact, dar cu siguranta au o latura artistica fiecare dintre ei. Mi-ar placea sa imbine stiintele exacte cu artisticul, asa cum am facut eu. E inedit si captivant, in acelasi timp.

In ce relatii sunteti in prezent cu vechii colegi din "La Bloc"? Ati mai avut tangente profesionale?

Da, ne mai vedem, mai vorbim la telefon, dar viata ne cam poarta spre porturi diferite...

Aveti un film preferat, pe care l-ati recomanda fara sa stati pe ganduri?

"La vita e bella".

A fi actor in Romania, in 2015, este...

- (din pacate) o mare responsabilitate

- (din pacate) o soarta egala cu cea a saltimbancilor de pe vremuri.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Dragos Mostenescu La Bloc, #Dragos Mostenescu divertisment, #Dragos Mostenescu copii, #Dragos Mostenescu seriale, #Dragos Mostenescu interviu , #actori