Horatiu Malaele: Dusmanii sunt ca fraierii, nu trebuie sa-i cauti, vin singuri! Interviu

Marti, 04 Iunie 2013, ora 12:04
4239 citiri
Horatiu Malaele: Dusmanii sunt ca fraierii, nu trebuie sa-i cauti, vin singuri! Interviu
Foto: Media Pro Distribution

Actorul Horatiu Malaele se pregateste de lansarea peliculei "Funeralii fericite", un nou film din a carui distributie face parte si pentru care semneaza si regia.

"Funeralii fericite" nu este un simplu film amuzant, ci "o tragi-comedie, este o comedie trista", dupa cum a declarat actorul in cadrul unui interviu acordat Ziare.com.

Actorul se asteapta ca acest film sa fie un succes, avand in vedere oamenii care au lucrat la producerea sa.

"In situatia asta ar fi un mare succes ca lucrurile sa iasa prost. Dar, stiti cum este, dusmanii sunt ca fraierii, nu trebuie sa-i cauti, vin singuri", a spus el.

"Funeralii fericite" este o comedie. Prind mai bine comediile la romani in comparatie cu alte genuri?

"Funeralii fericite" nu este o comedie. Este o drama amuzanta, este o tragi-comedie, este o comedie trista, este o ambarcatiune hohotitoare pe un ocean de lacrimi, este un film cinic, ce spioneaza viata unui om jucandu-se cu noi de-a rasul-plansul.

Comediile la romani cred ca ar putea prinde, dar pentru a afla raspunsul la intrebarea dumneavoastra banuiesc ca ar trebui facute mai intai.

Fiecare film ramane in memoria unui spectator datorita unui detaliu specific. Ce este deosebit la "Funeralii fericite"?

Nu-mi dau seama ce detaliu remarcabil ar putea retine memoria privitorului si nici nu stiu daca e bine sa ramana cu un singur detaliu. Cred ca filmul nostru este o opera polisemica si merita mai multa atentie.

Dar, inainte de a intra in hora bascaliei nationale, asa cum crede romanul ca trebuie sa raspunda creatorului de orice fel, dati-mi voie sa ne laudam un pic, spunandu-va ca noi credem ca "altfelul" filmului nostru sta in ideea lui, scornita de mine pe vremea marilor ambitii, in prea bunul scenariu ridicat mai apoi de Lustig.

In actorii lui excesiv de talentati: Crina Semciuc, Igor Caras-Romanov, Gruia Mihai, etc., in excelenta scenografie a Mariei Miu si a lui Mihai Dorobantu, intr-o imagine perfect sincronizata cu spatiul emotional al povestii de Viorel Sergivici si, nu in ultimul rand, in muzica lui, compusa de un geniu al cinematografiei mondiale, Vladimir Cosma.

In situatia asta ar fi "un mare succes" ca lucrurile sa iasa prost. Dar, stiti cum este, dusmanii sunt ca fraierii, nu trebuie sa-i cauti, vin singuri. Una peste alta, eu as face orice sa smulg doua ore din putinul vietii si sa ma duc sa vad acest film.

Arta pentru arta sau arta pentru bani? In ce moment trebuie sa refuze un actor o colaborare?

Arta fara bani te impinge in solutii extreme. Neliniste, sanatate degradata, ratacire... Nu poti visa daca mijloacele nu-ti permit. Nu exista decat doua solutii: sa nu faci nimic si sa dispari sau sa deschizi fara zgomot usa compromisului si sa incerci sa-ti faci treaba cat mai bine si, daca se poate, cat mai nevazut.

Dar si asa, spunea profesorul meu Octavian Cotescu, "banii se duc, rusinea ramane". Daca viata actorului si a familiei lui sunt decente, in functie de cultura, optiuni si posibilitati, poate sa decida cum doreste asupra oricarei propuneri de colaborare.

Cu ce actor strain ati dori sa purtati un dialog si despre ce ati discuta?

Cu Charlie Chaplin. Am vorbi, poate, despre circ si despre femei... Poate... De ce? Habar n-am!...

Care este cel mai mare umorist al teatrului romanesc?

Raspuns infatuat: suntem mai multi.

Raspuns corect: I.L. Caragiale.

Filmul "Funeralii fericite" va fi lansat pe 7 iunie in cinematografe si ii are in distributie pe Horatiu Malaele, Igor Caras-Romanov, Mihai Gruia Sandu, Crina Semciuc, Dorina Lazar, Alexandru Bindea, Antoaneta Zaharia si Florin Zamfirescu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Horatiu Malaele dusmani, #Horatiu Malaele Funeralii Fericite, #Horaiu Malaele film, #Horatiu Malaele filme, #Horatiu Malaele actor, #Horatiu Malaele interviu , #actori