Leonardo DiCaprio lupta pentru elefanti si risca sa fie expulzat (Foto)

Sambata, 02 Aprilie 2016, ora 11:49
2766 citiri
Leonardo DiCaprio lupta pentru elefanti si risca sa fie expulzat (Foto)
Foto: Facebook/Leonardo DiCaprio

Actorul american Leonardo DiCaprio, aflat in aceasta perioada intr-o vizita in Indonezia, risca sa fie expulzat din aceasta tara, din cauza unor critici pe care le-a adus industriei uleiului de palmier.

Starul hollywoodian se afla de cateva zile in jungla din aceasta tara asiatica, intr-o campanie initiata pentru a creste gradul de constientizare in randul publicului larg asupra pericolelor la care sunt expuse speciile de animale care traiesc pe insula Sumatra, informeaza Contact Music.

Desi padurea tropicala vizitata de Leonardo DiCaprio face parte dintr-o zona protejata, aflata in interiorul Parcului National Mount Leuser, activistii ecologisti afirma ca expansiunea industriei uleiului de palmier din Indonezia este pe cale sa distruga acel habitat natural deosebit de rar si risca sa determine disparitia elefantului de Sumatra si a altor specii de animale.

Actorul american a criticat aceasta industrie intr-un text pe care l-a publicat pe contul sau de pe Instagram: "Expansiunea plantatiilor de palmieri fragmenteaza padurea tropicala si elimina coridoarele de migratie care sunt esentiale pentru elefanti".

Vizita starului hollywoodian in Indonezia, organizata pentru a sublinia aceasta chestiune ecologista, nu a fost insa pe placul oficialilor guvernamentali din aceasta tara.

Unul dintre ei, Ronny Sompie, directorul Biroului de Imigratie, l-a amenintat pe celebrul actor cu expulzarea, daca starul nu va respecta conditiile vizei sale turistice.

"Daca face declaratii care discrediteaza Guvernul si interesele Indoneziei, ar putea fi expulzat", a declarat Ronny Sompie, citat de cotidianul indonezian Republika.

Precizand faptul ca viza turistica a actorului ii permite acestuia sa se comporte exclusiv ca un turist, oficialul indonezian a adaugat: "Daca a venit in Indonezia in alte scopuri si se angajeaza in activitati care perturba linistea publica si dauneaza intereselor Indoneziei, autoritatile din domeniul imigratiei sunt pregatite sa il expulzeze".

Foto: Facebook/Leonardo DiCaprio

Starul hollywoodian se afla in Asia pentru a colabora cu o fundatie ecologista pe care a infiintat-o in 1998, cu scopul de a-i ajuta pe localnici sa creeze "un sanctuar natural, bine pazit", in teritoriul ocupat de padurile tropicale din Sumatra.

Leonardo DiCaprio si doi buni prieteni ai lui, actorii Adrien Brody si Fisher Stevens, au vizitat, de asemenea, un centru de cercetare si salvare a urangutanilor din Indonezia (foto stanga).

Actorul american, un sustinator infocat al cauzelor ecologiste, s-a folosit de discursul sau de multumire pe care l-a sustinut pe 28 februarie, la Los Angeles, dupa ce a castigat premiul Oscar pentru rolul din filmul "The Revenant", pentru a lansa un apel general, prin care i-a indemnat pe toti oamenii de pe planeta sa lupte pentru salvarea mediului inconjurator si pentru limitarea incalzirii globale.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Leonardo DiCaprio salvare elefanti, #Leonardo DiCaprio expulzat Indonezia elefanti , #actori