Marin Moraru a fost inmormantat la Bellu cu onoruri militare

Miercuri, 24 August 2016, ora 16:19
6496 citiri
Marin Moraru a fost inmormantat la Bellu cu onoruri militare
Foto: Arhiva Hepta.ro

Marin Moraru a fost inmormantat, miercuri, la cimitirul Bellu.

Actorul a fost inmormantat cu onoruri militare, transmite Romania TV.

Miercuri dimineata, trupul neinsufletit al lui Marin Moraru a fost depus la Teatrul National din Bucuresti, unde cei care au dorit i-au adus un ultim omagiu.

Apoi, siciriul cu trupul actorului a fost dus la cimitirul Bellu, unde a fost inmormantat in apropiere de mormintele lui Gheorghe Dinica si Radu Beligan, alaturi de care Marin Moraru a jucat ani de zile piesa Take, Ianke si Cadir.

Printre persoanele publice prezente la inmormantare s-au numarat Ion Caramitru, Florin Zamfirescu, Marcel Iures, Victor Rebengiuc, Costel Constantin, Lamia Beligan, Horatiu Malaele, Vladimir Gaitan, George Mihaita, Florina Cercel, Ileana Stana Ionescu, Tora Vasilescu, George Stanca, Silviu Biris, Carmen Tanase, Silvia Dumitrescu, Margareta Paslaru si marele sportiv Ivan Patzaichin, transmite Mediafax.

"Sa ne amintim de Marin Moraru un mare artist, un om care s-a format autodidact, prin observatia vietii. Meseria noastra are aceasta calitate: sa produca genii aparent din nimic. Marin, sa-ti fie drumul usor si amintirea nestearsa", a spus Ion Caramitru.

Consilierul prezidential Sergiu Nistor a citit in fata multimii adunate un mesaj din partea presedintelui Klaus Iohannis.

"A plecat dintre noi un om dedicat deplin vocatiei sale de actor, o prezenta inconfundabila pe scena si pe marile ecrane. Marin Moraru a castigat admiratia colegilor de breasla si a tinerilor pe care i-a indrumat in profesia de actor si a incantat de fiecare data publicul prin interpretari memorabile.

Prin franchetea si modestia sa ca om si actor, prin naturaletea si prin bucura sa de a gasi prin interpretarile sale omul, Marin Moraru ne-a daruit in anii grei ai cenzurii caldura si speranta libertatii. Marin Moraru marturisea: 'Fericirea mea e munca'. Fie ca mostenirea sa artistica sa-i fie continuata de generatiile de discipoli pe care le-a crescut cu profesionalism si modestie, iar amintirea sa sa ne fie inspiratoare, izvor de iubire si generozitate pentru cei din jur. Dumnezeu sa-l odihneasca!", a transmis presedintele tarii.

Actorul Marin Moraru a murit, duminica, la Spitalul Elias din Capitala, unde se afla de pe 10 august. Actorul avea 79 de ani.

Vezi reactiile marilor actori dupa moartea lui Moraru, dar si mesajul lui Dacian Ciolos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#Marin Moraru inmormantat Bellu, #Marin Moraru murit, #Marin Moraru inmormantat , #actori