Roger Moore, acuzat de rasism: A spus ca Idris Elba nu poate fi Bond, nefiind "englez-englez"

Duminica, 29 Martie 2015, ora 16:11
3442 citiri
Roger Moore, acuzat de rasism: A spus ca Idris Elba nu poate fi Bond, nefiind "englez-englez"
Foto: Virgin Media

Roger Moore blameaza o revista franceza ca l-ar fi implicat intr-o disputa despre rasism, dupa ce publicatia a scris ca acesta a declarat ca Idris Elba nu poate juca rolul lui James Bond pentru ca nu este "englez-englez", veteranul actor spunand ca sensul cuvintelor sale "s-a pierdut la traducere".

Roger Moore a facut acel comentariu intr-un interviu acordat revistei franceze Paris Match, dar fostul "James Bond" sustine ca sensul cuvintelor sale "s-a pierdut la traducere", informeaza dailymail.co.uk.

Un fost James Bond nu se poate atinge de martini: L-as bea doar daca as mai avea o zi de trait

Roger Moore a declarat pentru Paris Match: "In urma cu cativa ani, am spus ca (actorul de culoare) Cuba Gooding Jr. ar intruchipa un excelent Bond, dar a fost o gluma. Desi James (Bond) a fost jucat de un scotian, un galez si un irlandez, cred ca ar trebui sa fie (jucat de un actor, n.red.) 'englez-englez'. Cu toate acestea, este o idee interesanta, dar nerealista".

Reactiile pe retelele de socializare au fost cu precadere negative, utilizatorii platformei online Twitter acuzandu-l pe Roger Moore ca este rasist.

Roger Moore a fost aspru criticat pe platforma Twitter, utilizatorii spunand ca si fostii actorii care l-au interpretat pe James Bond - Sean Connery, Timothy Dalton si Pierce Brosnan - erau scotian, galez, respectiv irlandez.

Multi dintre utilizatori au mentionat ca Idris Elba - actor de culoare - a fost nascut si crescut in cartierul East End din Londra.

Actorul Roger Moore, in varsta de 87 de ani, care este ambasador UNICEF, a jucat in sapte filme cu James Bond, intre 1973 si 1985.

Pentru a lamuri scandalul in care a fost implicat, Roger Moore, care a parasit Marea Britanie in 1978 si isi imparte timpul intre Elvetia si Monaco, a scris pe platforma Twitter: "Un interviu pe care l-am acordat Paris Match sugereaza ca am spus ceva rasist despre Idris Elba. Acest lucru este pur si simplu neadevarat".

Actorul britanic Idris Elba aparea intr-un e-mail publicat in urma unui atac informatic asupra studiourilor Sony Pictures, care a avut loc la sfarsitul anului trecut, ca fiind favorit pentru preluarea rolului James Bond de la actorul Daniel Craig.

"Idris ar trebui sa fie urmatorul Bond", se spunea in mesajul trimis de producatoarea Amy Pascal, fost copresedinte al Sony Pictures Entertainment, lui Elizabeth Cantillon, fost vicepresedinte executiv la Columbia Pictures, compania care distribuie filmele din seria "James Bond".

De asemenea, Pierce Brosnan, care a interpretat rolul agentului 007 in patru filme, in perioada 1994 - 2002, il sustine pe actorul Idris Elba pentru preluarea rolului James Bond de la Daniel Craig.

La randul sau, Idris Elba, in varsta de 42 de ani, a declarat ca i-ar placea sa preia rolul agentului secret.

Nominalizat la premiile Emmy, Idris Elba a fost recompensat, in 2010, cu un Glob de Aur pentru rolul din miniseria TV "Luther". Printre filmele in care a jucat se numara "Cercul de foc/ Pacific Rim" (2013), "Thor. Intunericul" (2013), "Prometheus" (2012), "Thor" (2011), "Rockenrolla" (2008) si "Mandela: Lungul drum spre libertate/ Long Walk to Freedom" (2013).

Trailerul celui mai recent lungmetraj din seria "James Bond", "Spectre", a fost lansat vineri.

Daniel Craig reia rolul spionului in cel de-al 24-lea film Bond, a carui lansare este programata pentru 6 noiembrie. Christoph Waltz, Lea Seydoux, Monica Bellucci, David Bautista si Andrew Scott fac, de asemenea, parte din distributia filmului. Acesta este al doilea film din seria "James Bond" pe care il regizeaza Sam Mendes.

Primul trailer al noului film James Bond (Video)

Franciza "James Bond" este una dintre cele mai profitabile, iar cel mai recent film lansat din aceasta serie, "Skyfall", a generat incasari de peste 1,1 miliarde de dolari pe plan mondial, mai mult decat oricare alt lungmetraj cu agentul 007.

James Bond, super-spionul din romanele lui Ian Fleming, a ajuns pentru prima data pe marele ecran in filmul "Dr. No", din anul 1962, cu ajutorul actorului Sean Connery, care a jucat rolul principal. Ceilalti actori care au interpretat acelasi rol de-a lungul anilor sunt Roger Moore, George Lazenby, Timothy Dalton, Pierce Brosnan si Daniel Craig.

Cele 23 de filme "James Bond" realizate pana in prezent au generat incasari de peste 4,1 miliarde de dolari in toata lumea.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Roger Moore Bond, #Roger Moore acuzat rasism, #Idris Elba Bond , #actori