Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

A treia cea mai frumoasa femeie din lume: Cu inima nu am plecat din Romania Interviu

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 07:37
17544 citiri
A treia cea mai frumoasa femeie din lume: Cu inima nu am plecat din Romania Interviu
Foto: Cristina Maria Saracut

Cristina Maria Saracut este un model roman de doar 22 de ani. Dupa ani de munca si calatorii prin intreaga lume a reusit sa fie numita a treia cea mai frumoasa femeie din lume de catre Model Lifestyle Magazine.

Despre aceasta experienta, dar si despre cum este sa pleci din tara la 17 ani si sa iei viata in piept departe de familie si prieteni a vorbit Cristina Maria Saracut pentru Ziare.com.

Modelul roman ne-a povestit si despre partile mai putin frumoase care vin odata cu intrarea in lumea modellingului.

Top 100 cele mai frumoase femei din lume. O romanca este pe locul 3

La doar 22 de ani, te afli pe locul trei in topul celor mai frumoase 100 femei din lume. Cum ai primit vestea?

Redactorul sef Alexander Michaels m-a informat cu aproximativ trei zile inainte de a fi facuta publica lista. Am fost uimita si foarte fericita.

Ce parere ai despre Angelina Jolie, Jessica Alba sau Scarlett Johansson, femei care s-au clasat dupa tine in top?

Ele sunt deja superstar-uri, formeaza opinii in aceasta lume si sunt implicate in proiecte de mare amploare, creative sau de caritate. Sper ca intr-o zi sa pot ajunge aproape de nivelul lor.

La cati ani ai avut primul contact cu lumea modei?

Am intrat relativ timid in lumea modei la varsta de 17 ani, dar international am inceput la o varsta apropiata de 19 ani.

Cum te-ai hotarat sa pleci la o varsta frageda din Romania?

A fost o decizie privata si nu are de-a face cu modellingul. L-am urmat pe iubitul meu in Germania si locuim impreuna de patru ani. In conditiile actuale, ne intalnim in diferite parti ale lumii, pentru ca eu calatoresc permanent.

Cum ai intrat in aceasta lume? Ai primit vreodata ajutor din partea cuiva?

Am fost descoperita de Veronique Kern. Veronique Kern a fost model, iar acum conduce propria agentie in Germania.

Ai de gand sa te intorci definitiv in Romania?

Cu inima nu am plecat din Romania. Romania este casa si dragostea mea. Am un apartament in Bucuresti si vin pentru 2-3 zile intre calatoriile mele prin intreaga lume. Tara mea adoptiva este Germania, aici a si inceput cariera mea.

Ai aparut in multe reviste de moda internationale. De care aparitie esti cel mai mandra?

Sunt multe aparatii de care sunt mandra; Elle, Vogue Harper's Bazaar, Mode Life Style Magazine.

De asemenea, in portofoliul prezentarilor se numara multe nume mari. Cat de greu este pentru o romanca sa reuseasca din acest punct de vedere?

Practic, nationalitatea unui model nu joaca niciun rol in acest caz. Daca muncesti din greu (si ai masurile necesare), vei avea succes.

La ce nivel este lumea modei din Romania in comparatie cu cea internationala?

Romania are designeri minunati, dar cred ca inca nu sunt atat de cunoscuti pe plan international. In opinia mea, putem concura la creatii vestimentare cu designeri din intreaga lume. Sper ca intr-o zi vom avea si noi recunoasterea internationala binemeritata.

Exista foarte multe legende cu privire la curele de slabire tinute de modelele internationale. De exemplu, Cristina Bizu, cunoscuta in Romania drept cantareata Morena, a cochetat cu moda si a povestit ca atunci cand era in Paris i s-a cerut sa manance vata si sa bea Coca Cola pentru a slabi. Ai auzit de astfel de practici?

Pana in ziua de astazi toate agentiile cu care am colaborat mi-au cerut sa tin o dieta sanatoasa si bineinteles sa imi mentin intotdeauna masurile. Nimeni pana acum nu mi-a impus sa mananc vata si sa beau Coca Cola. Aceste metode sunt folosite de persoanele anorexice. Anorexia este o boala si trebuie tratata in spitale.

Agentiile de top cu care lucrez vor fi intotdeauna atente la ceea ce mananci. Pielea fara probleme este o necesitate in acest domeniu si se pastreaza cu un stil de viata sanatos.

Cand o sa iesi din moda, ce ai de gand sa faci?

Cu siguranta voi studia. Dar voi ramane si in aceasta industrie. Moda este pasiunea mea.

Ce sfaturi ai pentru fetitele care viseaza sa ajunga modele internationale?

Mai intai de toate, pentru toate fetele care nu sunt pregatite sa petreaca luni bune prin intreaga lume, mai bine sa-si aleaga un alt job decat cel de model. A avea succes in modelling este greu, este un drum plin de respingeri, plin de critici si dezamagiri. Este motivul pentru care cartea unui model se numeste 'The Book of Tears' (Cartea lacrimilor - n.red.).

Pe fetele ambitioase care isi aleg si o agentie serioasa si cunoscuta le sfatuiesc sa incerce sa se antreneze pentru a invata cum sa pozeze si sa defileze. Sa fie increzatoare si sa nu cedeze niciodata. Inaltimea minima pentru High Fashion este de 176 cm, de aceea, fetele care nu intrunesc masurile cerute, din pacate, trebuie sa se reorienteze.

Care a fost cea mai grea perioada din viata ta?

Au fost foarte multe experiente dezamagitoare, incepand de la impunerea posturii terminand cu faptul ca, desi aleasa pentru o prezentare foarte importanta, stilistul designerului iti anuleaza outfitul in ultimul minut. Dar trebuie sa suporti toate aceste lucruri.

Pe de alta parte, sunt si intamplari amuzante. Cea mai recenta s-a petrecut la Milano, la sfarsitul saptamanii de moda de acolo. Am fost aleasa sa fac un interviu dupa prezentarea lui Grinko de la Milano Fashion Week. Agentia m-a sunat exact cand ieseam din Milano. Am condus inapoi si dupa ce am terminat interviul am si plecat. Inainte de iesirea din Milano m-au sunat inca o daca ca vor sa filmeze si ce am in valiza. Cred ca am stat in jur de 4-5 ore in trafic.

Care sunt partile frumoase ale vietii de fotomodel? Dar cele mai putin bune?

Lumea modei iti ofera posibilitatea de a calatori mai mult, de a vedea lumea, de a cunoaste persoane care mai de care mai interesante, de a invata multe lucruri utile in viata. Iar cea mai frumoasa parte pentru mine este atunci cand sunt in fata reflectoarelor.

Este evident ca exista si momente peste care trebuie sa treci foarte repede: oboseala, neintelegerile cu colegele sau cu fotografii si stilistii, pentru ca orice s-ar intampla, in final, prezentarea trebuie sa arate perfect.

Trebuie sa le multumesc tuturor agentiilor mele de pe glob pentru sprijinul lor in special Most Wanted Models Munich/Hamburg, Joy Models Milan, First Model management London, Wilhelmina Models Dubai Si RED Model Management New York.

Va multumesc si voua, celor din tara, pentru gandurile bune si felicitarile trimise. Va asigur ca fac tot posibilul sa raman pe podium si sa ajung in cat mai multe topuri de specialitate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Cristina Maria Saracut top femei frumoase, #Cristina Maria Saracut model international, #Cristina Maria Saracut model roman, #Cristina Maria Saracut model , #fotomodele