Actritele de la Hollywood isi unesc fortele in lupta anti-hartuire: Protest in negru la Globurile de Aur

Vineri, 05 Ianuarie 2018, ora 11:29
3485 citiri
Actritele de la Hollywood isi unesc fortele in lupta anti-hartuire: Protest in negru la Globurile de Aur
Foto: Facebook/ Golden Globes

Mai multe actrite de la Hollywood au decis sa se imbrace in negru la ceremonia de decernare a Globurilor de Aur, in semn de protest fata de Harvey Weinstein, acuzat de hartuire sexuala.

Pentru a protesta fata de violentele sexuale si a-si manifesta solidaritatea cu victimele agresorilor sexuali de la Hollywood, actrite precum Jessica Chastain, Emma Stone sau Meryl Streep renunta la paiete si culori stralucitoare pentru a se imbraca in negru la Globurile de Aur, informeaza AFP.

Vedetele masculine au promis ca vor lua aceeasi decizie, pentru a-si arata solidaritatea, asa cum a facut Dwayne Johnson, supranumit "The Rock".

Promisiuna a starnit, insa, ironiile celor care stiu ca smochingul in culoarea abanosului este deja tinuta preferata la ceremoniile hollywoodiene.

"Nu cumva cea mai mare parte dintre barbatii care asista la Globuri se imbraca deja in negru?", se intreaba site-ul mic.com.

Este adevarat ca Dwayne Johnson, la fel ca si Donald Glover sau Alan Cummings isi asuma cateodata pariuri vestimentare indraznete (tinute din catifea bordo sau culoarea pielii, veste cu paiete...), dar de cele mai multe ori, tinuta standard este compusa dintr-un costum negru cu camasa alba personalizata cu cel mult cu o cravata in culori sumbre sau un papion negru.

Unii stilisti isi iau misiunea prea in serios: Ilaria Urbinati, care raspunde de vestimentatia unor actori precum "The Rock", Armie Hammer sau Liev Schreiber, scrie pe Instagram: ".. pentru ca toata lumea ma intreaba... Da, barbatii vor fi solidari cu femeile in ceea ce priveste initiativa de a se imbraca in negru pentru a protesta fata de violentele sexuale in cadrul ceremoniei de la Globurile de Aur".

Alti stilisti recomanda purtarea unei insigne sau a unei panglici. Stilistul newyorkez Michael Fisher, care raspunde de vestimentatia lui Hugh Jackman, a anuntat ca cei care ii sunt clienti vor purta costume in culori inchise "cu batiste negre la buzunare".

Sunt si voci care ironizeaza toate aceste declaratii serioase.

"Ma simt atat de motivata de barbatii care vor purta negru la Globurile de Aur, un eveniment la care in mod obisnuit purtau costume negre. Este parte din traditia barbateasca de a face cat mai putin efort posibil, dar sa se astepte la laude", ironizeaza Erin Gloria Ryan in publicatia The Daily Beast.

Altii se opun pur si simplu acestei initiative: "Dragi actrite, va rog purtati culori vii pentru a va glorifica puterea, nu negru pentru a-i jeli pe agresori. Nu merita", a scris pe Twitter producatoarea Elisabeth Sereda.

Jenny Cooney, membra Asociatiei presei straine de la Hollywood (HFPA), organizatoarea Globurilor de Aur, se intreaba de asemenea: "De ce sa nu aiba femeile o atitudine mandra in culori vii pentru a arata ca nu pot fi ingenuncheate?".

Actrita Rose McGowan, care il acuza pe Harvey Weinstein de viol, este si mai critica: "Actrite ca Meryl Streep, care au lucrat fericite cu monstrul-porc, vor purta negru la gala Globurile de Aur, intr-un protest tacut. Tacerea voastra este problema. Sunteti dispuse sa primiti un premiu fals, iar asta nu va duce la schimbare".

Ceremonia de decernare a premiilor Globurile de Aur va avea loc duminica.

Citeste si Timpul a expirat pentru pradatorii sexuali! Cele mai puternice femei din SUA s-au adunat impotriva lor si in sprijinul victimelor

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Globurile de Aur 2017, #filme nominalizate Golden Globes 2018, #actrite protest Globurile de Aur , #hollywood