Laura Cosoi ne invata cum sa nu ne fie frica in avion

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 10:20
4685 citiri
Laura Cosoi ne invata cum sa nu ne fie frica in avion
Foto: Laura Cosoi site oficial

Intr-o perioada in care tot mai multa lume evita sa zboare cu avionul, dupa ce un copilot german a prabusit intentionat un avion in Alpii francezi, Laura Cosoi incearca sa ne linisteasca, oferindu-ne cateva trucuri care sa ne potoleasca temerile, atunci cand suntem la bord.

Avion prabusit intentionat in Franta: Cat costa o viata?

Chiar si in ciuda evenimentelor recente, actrita nu se teme sa foloseasca aceasta modalitate de a calatori. "Una dintre marile mele placeri este sa zbor cu avionul.

Nu-mi este teama ca ceva rau rau mi s-ar putea intampla. Stiu cumva ca nu am sa mor in acest fel si ma bucur de fiecare clipa pe care o petrec in avion", scrie pe blog Laura Cosoi, recunoscand insa ca are si ea cateva frici: de inaltime si de spatiile inchise.

Celor cu teama de a zbura, cum este si prietena sa, Adela Popescu, le da cateva sfaturi, oferindu-le totodata si cateva argumente rationale care sa le mai potoleasca teama. Aceasta le aminteste fanilor sai slabi de inger ca traficul de sus este mai putin haotic decat cel de pe sosea si ii sfatuieste sa se concentreze pe respiratie, pentru ca asa vor mai uita de teama de zbor.

In plus, spune ea, nu ar trebui sa se consume ciocolata sau cafea inainte de imbarcare, pentru ca agita si mai mult, iar daca teama de turbulente e mare, ar trebui ca pasagerul in cauza sa-si gaseasca un loc mai in fata, unde zguduiturile se simt mai putin intens.

Mintea ar fi bine sa fie ocupata cu tot felul de jocuri, spune Laura Cosoi. "Fa o lista cu toate tarile care incep cu A, B, C etc., pe care le stii" sau completeaza rebus ori sudoku.

"Daca vrei sa ai copii in viitorul apropiat, fa o lista cu nume de la A la Z si pentru fetite si pentru baieti. Pana termini, o sa ajungi nevatamat la destinatie", e o alta modalitate placuta de a uita de frica de zbor.

"Daca nici una dintre variante nu functioneaza, bea un pahar mare de vin inainte de a te urca in avion!:)", e sfatul cel din urma, eficient, spun multi.

Totusi, ca frica sa nu fie la fel de intensa si data viitoare cand zbori, poate n-ar fi rau sa-ti programezi cateva sedinte la psiholog. "La urma urmei si asta este o fobie ca toate celelalte", scrie pe blog actrita.

A.S.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Laura Cosoi zbor avion, #trucuri frica zbor avion, #Laura Cosoi avion, #laura Cosoi blog, #teama zbor avion sfaturi , #Laura Cosoi