Femeile din viata lui Jim Morrison (VIDEO)

Sambata, 19 Ianuarie 2008, ora 17:45
7545 citiri
Femeile din viata lui Jim Morrison (VIDEO)

Zeul rockului zace intr-un colt din cimitirul Pere Lachaise, din Paris, colt ce niciodata nu este acelasi. Este mutat la cinci ani, fiindca francezii se pare ca nu-l vor pe cel care a reusit sa deschida usile perceptiei.

A fost o cometa ce s-a nascut sa fie salbatica, un saman al filosofiei ancestrale, felin, frumos si rau in acelasi timp. Jim Morrison, o legenda in pantaloni de piele ce a luat viata prin insasi moartea, dand astfel nastere Regelui Soparla.

Jim Morrison ramane "pasagerul" ce a ridicat poezia simturilor in eternitate, un destrabalt drogat ce a murit singur intr-o camera de hotel. Un salbatic frumos, cu un suflet de clovn impachetat atractiv. Un zeu al rockului si un sex-simbol. Jim Morrison a creat si creeaza controverse, intrebari fara raspunsuri, polemici si obsesii.

Desi a fost un egoist arogant care a subjugat dorintele altora propriilor lui placeri, un narcisist indrumat de alcool si droguri care si-a croit sistematic drumul printr-o multime de femei pe care le considera obiecte neinsufletite destinate satisfacerii propriei persoane, nu au fost putine femeile pe care le-a obsedat.

Nu atat pentru cine era sub invelisul de scoica, cat pentru imaginea pe care si-a promovat-o pe scena: un rock-star autentic, cu pantaloni de piele si plete carlionate, client al delirului si isteriei, aclamat de mii de femei.

Singura femeie care a ramas alaturi de Morrison "la bine si la rau" a fost Pamela Curson, pe care a cunoscu-o cu mult inainte de a infiinta The Doors, in 1965, cu mult inainte ca mii de fane sa i se arunce in brate la fiecare concert al trupei. Pamela, care raspundea la numele de 'Pamela Morrison' cu consimtamantul lui Jim, l-a incurajat sa scrie poezie.

'I love you the best. Better than all the rest', vers din melodia 'Indian Summer' a grupului The Doors si compusa de Jim Morrison, este dedicata Pamelei Curson, care a ramas langa Morrison in momentele de lorie si de cadere, cand a devenit celebru si cand a fost inchis pentru expunere indecenta in timpul concertului 'Dinner Key Auditorium' din Miami, Florida in 1969. Morrison a fost acuzat ca si-ar fi expus partile intime in timpul spectacolului, motiv pentru care a fost acuzat de expunere indecenta si de comportament obscen.

Tot Pamela Curson l-a insotit pe Morrison in toate concertele si turneele alaturi de The Doors. In 1971, dupa inregistrarea albumului 'L.A. Woman', Morrison a decis sa ia o pauza si s-a mutat impreuna cu iubita sa la Paris. Morrison a murit acolo in circumstante misterioase la data de 3 iulie 1971.

Potrivit biografilor, relatia lui Morrison cu Pamela a fost una furtunoasa, cu certuri indelungate urmate de impacari pline de lacrimi. Confictele apareau din cauza angajamentelor ce nu se puteau tine intr-o relatie deschisa, asa cum stabilisera ca era a lor.

Desi a avut mai multe declaratii contradictorii cu privire la moartea lui Jim Morrison, Pamela a declarat ca Jim a confundat doza de heroina cu cea de cocaina, murind astfel de supradoza, varianta care a fost aprobata drept oficiala. Pe de alta parte, tot Pamela, in alte declaratii, nu o data a spus ca ea l-a omorat pe Jim Morrison.

Tocmai fiindca acea o relatie deschisa cu Pamela, asadar fiecare putea avea alti parteneri, Jim Morrison a practicat in 1970 un ritual pagan celtic de legare a mainilor, similar cu ceremonia religioasa, cu criticul rock de science fiction si fantezie Patricia Kennealy.

Odata cu rostirea juramintele, cei doi au fost casatoriti de un preot si au semnat si un document potrivit caruia unificarea era oficiala. Cu toate acestea, casatoria nu a fost facuta in conformitate cu legile in vigoare atunci, asadar documentul nu avea niciun fel de valoare legala.

Pe langa aventura avuta cu Patricia Kennealy, desfranatul Jim Morrison s-a culcat cu mai toate fanele care ii faceau oferte, printre care si Nico, membra a trupei Velvet Underground.

Nico, alias Christa Paffgen, a fost o cantareata si compozitoare germana, ce a activat si ca model, cat si ca actrita. A fost cunoscuta in perioada in care a cantat cu trupa rock de avangarda Velvet Underground si pentru cariera solo.

O alta aventura de-o noapte de-a lui Morrison a fost cu Grace Slick (Grace Barnett Wing), una dintre solistele formatiilor rock Jefferson Airplane, Jefferson Starship si Starship. Ulterior, Grace Slick s-a lansat in cariera solo pentru aproape trei decenii, iar in perioada de glorie a lui Morrison, in anii '60, a abordat acelasi gen de muzica interpretat si de The Doors, rock psychedelic.

Morrison a mai avut relatii relativ scurte cu redactorul-sef de la '16 Magazine', Gloria Stavers si cu Judy Huddleston, care a scris o carte intitulata 'Living and Dying with Jim Morrison'.

Zeul rockului a avut parte si de o noapte salbatica cu o alta legenda a muzicii rock, Janis Joplin, care a murit tot de supradoza la 27 de ani. Alaturi de Jim Morrison si Jimi Hendrix, Janis Joplin este o figura emblematica a miscarii flower-power.

Dupa moartea lui Jim Morrison, au fost raportate 20 de cereri de paternitate pe numele sau, insa nu a fost facut nicio cerere de acest fel in instanta. Mai mult, singurul copil promovat in mass-media ca fiind al lui Jim Morrison s-a dovedit o rusinoasa sarada.

Dupa moartea lui Jim Morrison, in 1971, si a Pamelei, in 1974, parintii celor doi s-au batut pe averea lui Morrison, proces in care s-a constatat ca singura femeie careia legea i-a permis sa poarte numele de Morrison a fost nimeni alta decat Pamela, sotia legitima a lui Jim Morrison, dovada fiind certificatul de casatorie recunoscut in California.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Jim Morrison, #The Doors, #Janis Joplin , #stiri mondene