Lara Fabian - confesiunile unei gurmande

Miercuri, 14 Septembrie 2011, ora 18:40
6096 citiri
Lara Fabian - confesiunile unei gurmande

Cantareata poliglota Lara Fabian ar putea vorbi ore intregi si in aproape toate limbile (franceza, italiana, spaniola, engleza, portugheza, rusa etc.), cu ochiii stralucindu-i la amintirea unei retete bune, restaurant sau a unei marci de cratite din fonta, descoperita recent.

A discuta cu Lara Fabian despre o mancare buna, chiar in decorul high-tech al unui mare hotel parizian, inseamna de fapt a te regasi instantaneu in Sicilia, intr-una din bucatariile familiale, in care miroase a parmezan, busuioc si proscitto crudo, potrivit Gala, care a avut onoarea de a o intervieva.

De asemenea, este imposibil sa nu-ti doresti ca dupa un interviu, nu legat de vocea unica a Larei, ci de pasiunea ei pentru gatit, cum este cel de fata, ce reuseste sa-ti excite papilele gustative, sa nu dai fuga la un restaurant, mentioneaza sursa citata.

Afirmi, adesea, ca regula casei tale este a sti sa gatesti bine.

Da, ca in toate familiile siciliene. In ceea ce ma priveste, mancarea ocupa un loc important, fara sa neglijez cantitatea. Daca intr-o zi pe masa se gaseste un pic mai multa mancare, te poti servi de o lingura in plus. E ca si cum ai fi inrobit de dragoste.

Cu alte cuvinte, iti place sa oferi iubire oaspetilor si sa primesti din partea lor acelasi lucru.

Ador sa gatesc, sa raman mult timp la masa. De multe ori imi spun ca ar trebui sa scriu o carte. M-ar amuza grozav. Sunt foarte atenta la produsele pe care le cumpar. De exemplu, cand ma aflu la Paris, frecventez "La Grande Epicerie du Bon Marche". La Bruxelles, unde locuiesc o parte a anului, ma duc in Piata Chatelain. Acasa, am un aragaz si cratite din fonta Wall, o marca germana descoperita recent. Am constatat ca face minuni.

Te consideri o bucatareasa rezonabila sau inventiva?

Mai degraba, inventiva. Tocmai traversez o perioada a dulceturilor pregatite pentru cea mai buna prietena a mea, Nat, care are si rol de degustatoare.

Cum te manifesti in bucatarie?

Sunt foarte vesela, vorbesc, cant, ascult Stevie Wander. Totodata, ma concentrez mult. Serioasa pot fi in momentul in care ma asez la masa, caci nu trebuie sa-ti bati joc de orele de munca.

Ce faci cand nu-ti reuseste o reteta (prea dulce sau prea sarata?)

De obicei la paste mi se intampla. Dar pregatesc o fidea (filini) pe care o amestec cu o lingurita de ricotta si asa se drege totul imediat.

Esti italianca pana in varful furculitei. Ti-ai tradat vreodata originea?

Sigur ca da. Imi plce la nebunie bucataria frantuzeasca, mananc suhi la Quebec si fructe la Bruxelles. Am cinat in restaurante foarte bune, dar, din punctul meu de vedere, cel mai bine se mananca in Italia.

Cum faci sa-ti pastrezi silueta, in conditiile in care iti place sa manaci bine?

N-am sarit niciodata o masa. A manca o salata verde cu sos vinaigrette nu este foarte simplu pentru mine. Acum cativa ani, am simtit nevoia sa slabesc si am reusit. Dar sunt italianca si pastrez formele femeilor din Italia. Astazi, nu ma mai abtin de la nimic, mananc tartine cu Nutella la micul dejun. Insa consum multe fructe si am renuntat la faimoasa lingura in plus, de care vorbeam la inceput.

Iti schimbi din obiceiuri cand trebuie sa apari pe scena?

Da, de cativa ani tin un regim sportiv: 80 g de paste la ora 16.00, apoi o cina din proteine dupa concert. In caz contrar, sunt mai putin performanta pe scena.

Crezi in vechea zicala ca omul este tinut minte dupa talentele sale culinare?

In orice caz, mancarea este un element de seductie. E de netagaduit. Mi s-a intamplat sa ratez un fel pentru ca nu-mi placeau persoanele pentru care gateam. De exemplu, am pregatit pentru patronii unei case de discuri un risotto cu legume. Fiasco absolut, fiindca s-a transformat intr-o pasta de lipit. Inutil sa va spun ca nici n-a fost vorba de semnarea vreunui contract.

Lara Fabian va concerta pentru prima data in Romania pe 17 martie 2012, la Sala Palatului din Bucuresti.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Lara Fabian interviu, #Lara Fabian bucatarie, #Lara Fabian mancare, #Lara Fabian concert Romania, #lara fabian romania , #stiri vedete