Noi detalii despre starea de sanatate a lui Leo Iorga

Sambata, 10 Mai 2014, ora 20:59
2754 citiri
Noi detalii despre starea de sanatate a lui Leo Iorga

Leo Iorga este in stare buna, dupa operatia suferita vineri pentru extirparea unei tumori cerebrale de trei centimetri, ce a fost inlaturata complet, si a fost mutat de la terapie intensiva, informeaza un comunicat al echipei medicale care l-a operat.

"Leo este in aceeasi stare neurologica ca inainte de operatie - are o mica scadere de forta musculara pe piciorul drept cauzata de edem. Tesutul muscular nefiind afectat, acesta se va recupera ulterior.

Analizele de laborator sunt normale, iar RMN-ul de control facut astazi dimineata - care e cel mai important - arata ca nu mai exista rest de tumora si nici alte complicatii (cheaguri de sange, hemoragii sau altele). Vom continua sa il supraveghem zilele urmatoare", a spus doctorul Sergiu Stoica.

Leo Iorga va fi operat pe creier pentru extirparea unei tumori cerebrale

In functie de analizele anatomo-patologice, oncologii vor stabili daca si pentru ce perioada este necesara radioterapia. Ulterior, la aproximativ o luna, se va reface un RMN de control. Pe langa tratamentul medicamentos pentru edemul cerebral, parte din recuperare va fi gimnastica medicala si kinetoterapia.

In aproximativ doua saptamani, Leo Iorga va putea sa isi reia activitatea, mai informeaza comunicatul.

Echipa de la Brain Institute din Spitalul Monza care l-a operat pe Leo Iorga a fost formata din urmatorii medici: dr. Sergiu Stoica (neurochirurg), dr. Mihai Craciun (neurochirurg) si dr. Anca Visan (neuro-anestezist).

Leo Iorga, in varsta de 50 de ani, a fost operat cu succes vineri, la Spitalul Monza din Bucuresti.

"A fost cea mai usoara operatie din aceasta saptamana. Pacientul ar putea fi externat duminica, iar dupa zece zile si-ar putea relua activitatea", a precizat medicul care a condus operatia.

La spital au venit, pentru a fi alaturi de Iorga, familia si prieteni ai acestuia.

In urma cu trei ani, Leo Iorga a fost operat tot pentru scoaterea unei tumori canceroase de la plamani. Interventia a fost facuta la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitala.

Muzicianul Adrian Ordean a scris, la sfarsitul saptamanii trecute, pe contul sau de pe platforma de socializare Facebook, ca Leo Iorga mai are nevoie de 8.000 de euro pentru aceasta interventie chirurgicala de extirpare a tumorii cerebrale. In acest sens, pe Facebook a fost creata pagina "Alaturi de Leo Iorga", pe care a fost lansata o campanie de strangere de fonduri pentru Leo Iorga.

Reprezentantii Fundatiei "George Becali" l-au contactat pe artist si au donat o suma de bani pentru interventia chirurgicala a artistului.

"Reprezentantii fundatiei au luat legatura cu noi si au donat o suma, asa cum au facut si alte persoane. Am primit foarte multe telefoane de sustinere si fiecare a donat cat a putut. Oricum va fi in tratamente postoperatorii, care sunt la fel de costisitoare", au spus reprezentantii lui Leo Iorga.

Solistul rock Leo Iorga a declarat pe 4 mai, ca a aflat cu o saptamana in urma ca trebuie sa suporte o interventie chirurgicala de urgenta, pentru extirparea unei tumori cerebrale, precizand ca inainte de Pasti a avut "o criza mare de convulsii" si a urmat un tratament care "l-a anchilozat".

Leo Iorga, unul dintre cei mai cunoscuti solisti rock din Romania, a facut parte, printre altele, din trupele Cargo, Compact si Schimbul 3. In 2012, el a fondat, impreuna cu Adrian Ordean, trupa Pact, care a lansat, in aprilie 2014, albumul "Numarul Unu".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
#Leo Iorga operat, #Leo Iorga cancer , #stiri vedete