Actorii din "Eu cand vreau sa fluier, fluier": In Romania nu se face film pentru bani

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 17:12
4935 citiri
Actorii din "Eu cand vreau sa fluier, fluier": In Romania nu se face film pentru bani
Foto: Zimbio.com

In Romania se face film de placere si fiindca oamenii care il fac iubesc meseria asta, nu pentru bani, a declarat actorul George Pistereanu, la TV Ziare.com.

Actorii George Pistereanu si Ada Condeescu au participat la o discutie live cu cititorii Ziare.com si au vorbit despre filmul lor, despre viata de actor si cum au resimtit succesul, cand filmul "Eu cand vreau sa fluier, fluier" a castigat "Ursul de Argint".

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Ada Condeescu si George Pistereanu

Cei doi sustin ca nu se simt "vedete", in ciuda succesului repurtat si spun doar ca isi doresc sa isi multumeasca publicul.

"Eu, personal, nu ma consider vedeta, eu cred ca cuvantul asta are o alta conotatie decat cea pe care ar trebui sa o aibe. Suntem pur si simplu doi actori care vor sa-si continue munca, sa ne multumim pe noi si publicul", spune Pistereanu, adaugand ca publicul este cel care hotaraste valoarea actorilor.

"In orice an exista o generatie de aur si se creaza o generatie de aur, dar noi nu putem sa fim generatia de aur decat daca publicul ne face sa fim, daca ne apreciaza munca. Dumneavoastra hotarati daca e o generatie de aur sau de plumb", spune actorul George Pistereanu.

Acesta adauga ca este gresita impresia potrivit careia actorii castiga multi bani la fiecare film si traiesc ani de zile din aceste castiguri.

"Nici macar in Europa nu se intampla asa ceva. Noi am fost imbuibati cu visul american: totul e ca in America, mergem in America si e bine. Acolo sunt actori care au terminat universitati si merg la castinguri pentru reclame cate doi ani si nu apuca nimic", spune Pistereanu.

Viata de actor este destul de grea, spune Pistereanu: "E foarte greu sa te afirmi si sa incepi si apoi ca sa te mentii. Usurinta si placerea vine si cand faci proiectul si dupa, cand iti dai seama ca nu ai muncit degeaba".

Ada Condeescu spune ca nu s-a gandit ca pelicula ar putea avea un succes atat de mare: "Nu ne asteptam la un succes atat de mare al fimului, pentru ca am fost foarte focusati pe munca pe care am avut-o de facut si atunci nu ne-am gandit sa succes, premii, ci doar la cum sa facem filmul".

Despre experienta traita atunci cand a lucrat alaturi de detinuti, Ada Condeescu spune ca a fost una benefica, trecand peste prejudecatile de la inceput.

"Nu a fost ciudat sa lucram cu detinuti, pentru mine a fost un moment important si uman si nu mi-a fost frica. Cu totii avem preconceptii, insa s-au evapirat cand i-am cunoscut si am vorbit cu ei. Cu unii dintre ei chiar mai tinem legatura", a declarat Condeescu.

Intrebata ce actori ii plac, Ada Condeescu le-a numit pe Meryl Streep, Hillary Swan si Maia Morgenstern, iar George Pistereanu a spus ca ii plac Robert DeNiro si Al Pacino.

Despre regizorul Florin Serban, cei doi spun ca este extraordinar, ca om si ca profesionist, iar in cadrul filmarilor nu au avut momente in care sa nu fie multumiti de echipa.

La intoarcerea de la Berlin, unde filmul a castigat Ursul de Argint, actorii spun ca au fost intampinati de cunoscuti cu ursuleti din polistiren extrudat.

Cei doi au aratat ca nu se vor opri aici si ca isi vor urma in continuare carierele, pe scena teatrelor sau in fata camerelor de filmat. "Noi ne iubim filmul, iubim ce am facut acolo si vom vedea ce putem face ca el sa ajunga la cat mai multi spectatori. Dupa ce am ajuns la Berlin si am realizat un lucru extraordinar pentru noi si pentru tara, evident ca nu ne vom opri aici", spun actorii.

Filmul "Eu cand vreau sa fluier, fluier", regizat de Florin Serban, a primit Marele Premiu al Juriului - Ursul de Argint, dar si distinctia "Alfred Bauer", oferita pentru noi perspective in arta cinematografica, la gala Festivalului de Film de la Berlin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ilie Năstase, la lansarea filmului Nasty: ”Am făcut cum am vrut eu”
Ilie Năstase, la lansarea filmului Nasty: ”Am făcut cum am vrut eu”
Filmul documentar intitulat Nasty, despre viaţa şi cariera primului număr 1 mondial din tenis, Ilie Năstase, a fost lansat, marţi, în prezenţa unor nume mari ale sportului mondial precum...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#Film, #vreau fluier, #film pentru bani , #vedete romanesti