Alexandra Ungureanu: Un vis e sa stau pe scena alaturi de Shania Twain Interviu

Luni, 19 Mai 2014, ora 08:08
4848 citiri
Alexandra Ungureanu: Un vis e sa stau pe scena alaturi de Shania Twain Interviu
Foto: Facebook/Alexandra Ungureanu

Despre Alexandra Ungureanu nu multa lume stie ca a facut backing vocal pentru Paula Seling, cu ani in urma. Mai putina, poate, isi aminteste, ca a reprezentat Romania, la Cerbul de Aur sau ca visul ei cel mare este sa cante pe aceeasi scena cu Shania Twain.

De ceva vreme canta cu Crush, chiar daca meseria ei de baza e cu totul alta. Desi a terminat ASE-ul, n-a profesat nicio zi in aceasta directie. "Muzica este afacerea mea", a declarat ea pentru Ziare.com, mentionand ca lipsa banilor, atunci cand se confrunta cu asa ceva, o frustreaza doar pentru ca nu-si poate finanta toate ideile si proiectele legate de muzica.

E ceva ce iti displace in industria muzicala autohtona?

Nu prea cred ca e inca la nivelul la care sa poata fi numita industrie, pentru ca nu sunt bani si sunt multe lucruri care se fac improvizand. Un artist in Romania nu prea are buget pentru a angaja o echipa intreaga, profi, sa se ocupe de toate aspectele carierei lui, din momentul in care intra in studio, pana la promovarea pieselor si organizarea unui turneu, de exemplu.

Trebuie sa se ocupe in mare masura singur de culise, organizare, cifre, negocieri, lucruri care de multe ori se bat cap in cap cu starea pe care el trebuie sa o aiba pentru a crea si a transmite emotii.

Pe de alta parte, ce nu-mi mai place e ca se tot promoveaza ideea ca succesul in muzica romaneasca apartine unui anumit gen muzical si unui numar limitat de artisti, aceiasi pe care ii regasim peste tot, cand de fapt e loc pentru toate genurile si cred ca publicul de la noi e pregatit si chiar doritor de experiente muzicale noi, inedite.

Cu cine ti s-ar parea cu adevarat o provocare sa canti pe aceeasi scena?

Am avut multe colaborari de-a lungul timpului, si am fost onorata sa stau in studio sau pe scena alaturi de artisti talentati, unii foarte mari si cunoscuti, altii la debut. Toate aceste propuneri le-am acceptat nu ca pe niste provocari, ci cu dorinta de a canta piese frumoase, de a-mi asuma povesti pe care sa le transmit mai departe, care sa emotioneze. Am abordat multe genuri muzicale, si in acest sens am surprize in perioada urmatoare pentru cei care asculta muzica mea.

Nu o provocare, dar un vis ar fi ca intr-o zi sa stau pe scena alaturi de cea care mi-e cea mai draga dintre toate, Shania Twain. Mi-am dorit s-o pot vedea la Las Vegas, in cei doi ani de contract pe care ii are la Caesar's Palace, dar nu s-a ivit ocazia, ar fi chiar un lucru minunat sa mi se intample asta pana la sfarsitul anului, cand ii expira contractul.

Nu multa lume stie ca ai facut backing vocal pentru Paula Seling. Cum erau acele vremuri? Cum o vedeai pe Paula? Poti spune ca ai invatat ceva de la ea?

A fost o perioada foarte faina pentru mine, boema si lipsita de griji. Eram inca studenta, imi doream sa rastorn Pamantul in muzica, dar inca nu imi gasisem drumul.

Am fost foarte fericita sa cant alaturi de Paula, o urmaream si o admiram demult, am invatat mult, ca experienta muzicala, si mi-am dat seama ce vibe are muzica live, ce diferit e sa canti cu trupa, decat cu negativ, cum cantasem pana atunci.

Am fost prietene, surori, ne-am facut confidente. Paula e un om extrem de serios si muncitor, dar ce faine erau si serile de dupa cantari, cand stateam la povesti si bancuri si la cate un pahar de vin rosu...

Ce s-a schimbat la tine de cand ai intrat in aceasta industrie? A reusit sa te schimbe in vreun fel?

A fost o evolutie dezastruoasa a relatiei mele cu timpul si a disciplinei in viata personala, asta e clar. Dar cred ca aceste lucruri sunt perfect controlabile prin vointa si poate doar mi-am permis sa mai copilaresc o vreme, alaturi de colegii mei de la Crush, crescand si bucurandu-ne de drumul asta pe care l-am ales impreuna. Si pe care l-as alege din nou, oricand.

In rest, sunt aceeasi Alexandra dintotdeauna, am tinut mai ales sa nu alterez valorile si principiile pe care le-am invatat de la ai mei.

Unde te vezi peste 15 ani? Povesteste-ne o zi din viata ta de atunci!

Nu am nici cea mai vaga idee ce-mi rezerva viitorul. Evident, imi doresc o familie, copii, o casa cu gradina, fericire, sanatate, cum altfel: )

Declarai la un moment dat ca la 21 de ani ai fost furata de "betia succesului", in perioada participarii la Cerbul de Aur. S-a schimbat ceva intre timp? Cum esti acum fata de atunci?

Declaratia mea se referea la faptul ca, dupa ani de incercari si sperante neimplinite, am avut momentul meu de recunoastere intr-un timp scurt, am iesit pe locul 3 la Selectia Nationala Eurovision, concurand cu artisti foarte cunoscuti, si am fost aleasa ca reprezentanta a Romaniei la Cerbul de Aur.

Si am avut un moment de autosuficienta si satisfactie personala care m-a facut sa nu tratez cu seriozitatea cu care trebuia participarea mea la Cerb. Am fost si coplesita de emotii si nu am fost deloc la valoarea la care puteam fi intr-un asemenea context.

Evident, de atunci s-au mai instalat momente de comoditate si "visare", nu poti sa tragi la foc continuu, dar asta nu are vreo legatura cu faptul ca mi se pare ca am ajuns buricul Pamantului, dimpotriva, imi stiu foarte bine punctele slabe si sunt cel mai mare critic pentru mine.

Daca se intampla ca succesul, sa-i zicem asa, sa afecteze anumite aspecte din viata mea, cea mai mare problema ar fi lipsa de timp pentru toate cate mi-as dori sa le fac, mai ales pe plan personal, pentru cei dragi mie.

Iti ingrijesti in vreun fel vocea?

Ma feresc de bauturi reci si folosesc produse naturiste, cand simt ca e ceva in neregula. Cel mai mare beneficiu pentru voce ar fi sa ma odihnesc mai mult, dar nu prea reusesc.

Care a fost cel mai frumos compliment primit vreodata legat de aceasta?

Ascult vocea ta pentru ca sunt dependent de vise.

Cine "raspunde" de stilul tau vestimentar?

De ceva vreme incoace, imaginea mea este rezultatul colaborarii cu o echipa, Cosmin Florea - stilist, Laurent Tourette - hairstyle, Diana Ionescu - make-up.

Sunt foarte incantata ca am reusit sa identific un stil care mi se potriveste, un retro chic cu influente urbane, dar de fiecare data adaug si alte accente, pentru ca imi place sa surprind. Colaborez cu designeri romani pentru majoritatea aparitiilor mele la evenimente, videoclipuri sau shootinguri.

Recent ai participat la o emisiune ce are in centru gatitul. Ti s-a deschis apetitul pentru gastronomie? Pe o scara de la 1 la 10, cat de priceputa esti?

Asa am zis atunci, ca a venit momentul sa ma apuc de gatit. M-am dotat, mi-am cumparat cuptor electric, dar n-am recidivat cu ceva spectaculos. M-am consolat cu ideea ca gatitul nu e pentru mine, ma voi limita in continuare in a o ajuta pe mama pentru mesele de sarbatori.

Eu raman la a-mi pregati salatele, salata de fructe care este obligatoriu prima mea masa din zi, salate diverse de legume, cu avocado, cu somon fume sau branza de capra. Nu indraznesc sa vin cu o nota, s-ar putea sa fiu nevoita sa apelez la punctajul Iuliei Albu: )

Pe cine din showbiz ai invita la masa si ce i-ai gati?

Pai nu vreau sa-i pun nimanui gand rau. As intoarce invitatia celor carora le-am calcat pragul si m-am simtit bine, cum e si bunul meu prieten, Keo. Mai ales ca trece printr-o perioada grea, pentru care nu vreau sa-l judec; el ramane un artist foarte fin, un prieten de nadejde pentru mine si un om de calitate.

As putea sa-l servesc cu o cafea si o felie de tort raw vegan cu fructe de padure, care e usor de facut si foarte gustos.

Ce alte talente in afara de muzica mai ai?

Am fost provocata in ipostaza de prezentatoare, a Galei Premiilor Muzicale Radio Romania, mi-a placut foarte mult si am primit si aprecieri: )

Daca doresti sa completezi: Esti buna de maritat cand...

Iti vine vremea.

Tu esti buna de maritat? Cand te vezi in aceasta postura? Ai primit pana acum vreo cerere in casatorie?

Cred ca pur si simplu nu a fost sa fie, dar nu stii niciodata ce aduce ziua de maineJ

Esti licentiata in ASE. Practici meseria pentru care te-ai pregatit?

Nu am profesat nici o zi. Mi-a placut facultatea pe care am facut-o, am avut niste profesori minunati, dar in ziua in care mi-am dat examenul de master, dupa examen m-am urcat in masina si am plecat la Arad, unde aveam concert. Si sunt 10 ani deja de cand asa functionez, alaturi de colegii mei de la Crush.

Muzica este afacerea mea, nu am simtit niciodata sa investesc in alte domenii. Sunt perioade in care castig bine, sunt perioade cand nu am bani deloc. Nu e panica, am o casa, am o masina, nu-mi trebuie palate. Ma frustreaza lipsa banilor doar pentru ca nu reusesc sa-mi finantez toate ideile si proiectele pe care le am in muzica.

Cum esti tu si publicul nici nu banuieste?

Amuzanta, zic eu. Am momentele mele de prosteala maxima, dar cred ca in aparitiile mele publice sau in emisiuni sunt ceva mai sobra decat mi-as dori.

Unde te putem vedea in perioada urmatoare?

Toata vara, alaturi de colegii mei de la Crush, in turneul Mix Music, dar avem si alte concerte. Voi reveni zilele urmatoare cu un proiect nou si inedit, o serie de piese moderne reorchestrate cu instrumente clasice, pentru care am filmat videoclipuri la Baia Mare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Alexandra Ungureanu Shania Twain, #Alexandra Ungureanu Crush, #Alexandra Ungureanu concerte, #Alexandra Ungureanu viata personala, #Alexandra Ungureanu casatorie, #Alexandra Ungureanu Paula Seling, #Alexandra Ungureanu interviu , #vedete romanesti