Alifantis: Incepusem sa cred ca sunt genial. Toata lumea ma lauda - ce s-a intamplat?

Joi, 27 Februarie 2014, ora 21:42
2746 citiri
Alifantis: Incepusem sa cred ca sunt genial. Toata lumea ma lauda - ce s-a intamplat?
Foto: Facebook/Nicu Alifantis

Ajuns la varsta de 60 de ani, Nicu Alifantis are in spate o cariera la care multi nici nu indraznesc sa viseze. Valoarea sa este unanim recunoscuta, asa ca atunci cand cineva indrazneste sa-l critice, ceea ce se intampla foarte rar spre deloc, totul se transforma in eveniment.

Insusi Nicu Alifantis remarca pe contul sau de Facebook, vineri: "Doamne, multumescu-ti, in sfarsit, mi s-a aratat!", referindu-se la un articol critic la adresa sa, aparut pe un blog.

"Incepusem sa cred ca sunt genial. Toata lumea ma lauda, toti spun vorbe frumoase despre mine, muzica mea si concertele mele", isi incepe postarea artistul. "Aseara am primit prin Google Alerts o postare a unei blogger-ite, Tomata, care in sfarsit are o parere critica, sau mai bland spus, are o cu totul alta opinie despre ceea ce s-a-ntamplat in sala la Timisoara", continua Alifantis, dupa un concert sustinut in orasul metionat alaturi de Mozaic band.

Prea mare pentru o singura scena - interviu cu Nicu Alifantis

Fara sa se intristeze de cele scrise de internauta (sau fara sa arate asta), remarca, chiar cu placere, opinia diferita a acesteia. "Va spun la modul cel mai sincer ca aveam nevoie de asa ceva. Nu aveti idee cat de important este pentru mine, ca artist, sa pot asculta si o altfel de parere, chiar si nefavorabila.

Sigur ca nu-i poti multumi pe toti, e greu, dar faptul ca poti afla ce gandesc oamenii nu-i putin lucru. Drept pentru care, multumesc, Tomata pentru recenzie si-ti promit ca ma voi gandi serios la ceea ce ai spus", isi incheie artistul postarea apreciata de peste 400 de persoane.

In ceea ce priveste criticile aduse de bloggerita, acestea nu il tintesc pe Nicu Alifantis in sine, ci internauta remarca doar ca, nefiind o fana a genului, a vrut totusi sa vada despre ce este vorba intr-un astfel de concert.

Parerea nu i s-a schimbat, dar asta nu din vina artistului de pe scena: "Articolul meu nu este o recenzie negativa a concertului, este doar constatarea ca nu m-am potrivit eu cu genul muzical si cu gusturile intregii sali. Pentru ca vreau sa stiti, daca n-ati fost acolo, ca sala a fost plina ochi, biletele s-au vandut toate. Lumea il iubeste pe Alifantis, ii adora muzica".

"Singurul spectator care n-a fost impresionat"

"Din pacate, cred ca am fost singurul spectator din sala Filarmonicii care n-a fost impresionat", remarca internauta, artistul postand pe contul sau de Facebook intregul articol redactat de Tomata.

"L-au aplaudat minute in sir cand a venit si cand a plecat, intre melodii si chiar in timpul lor. Am facut-o si eu din respect. Dar nu pot spune ca melodiile lui sau versurile au atins corzi sensibile, ca m-au purtat dincolo de prezenta mea in incaperea aceea sau ca mi-au trezit amintiri si stari nostalgice", continua aceasta.

Totusi, nu se poate abtine sa nu-l remarce pe omul Nicu Alifantis, artistul care vorbeste cu cu atat de mult respect pentru oamenii carora le canta, dupa cum se exprima aceasta. "Mi-a mai placut atentia acordata publicului si cuvintele frumoase pe care ni le-a spus", afirma acaesta.

Bloggerita posteaza chiar o expresie folosita de Nicu Alifantis, care se refera la publicul sau, spunand ca "si-a rupt din timpul pretios pentru a fi alaturi de el intr-o duminica seara". Un astfel de om nu poate fi decat de apreciat, chiar daca nu rezonezi la muzica sa, lasa sa se inteleaga internauta.

A.S.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Nicu Alifantis criticat, #Nicu Alifantis bloggerita Tomata, #Nicu Alifantis Mozaic Timisoara, #Nicu Alifantis concert Timisoara, #Nicu Alifantis Facebook , #vedete romanesti