Anamaria Ferentz, despre cum se vede muzica noastra in SUA, barbatii cu multi bani si materialism Interviu

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 07:55
9285 citiri
Anamaria Ferentz, despre cum se vede muzica noastra in SUA, barbatii cu multi bani si materialism Interviu
Foto: Facebook/Anamaria Ferentz/Edward Aninaru

Cantareata Anamaria Ferentz a parasit tara in urma cu ceva vreme, cu destinatia SUA, si nu intentioneaza sa se mai intoarca in Romania altfel decat in vizita.

Cum s-a adaptat ea traiului in SUA si cum se vede Romania de acolo, inclusiv piata muzicala, ne-a spus in cadrul unui interviu Ziare.com.

De ce nu mai vrea Anamaria Ferentz sa locuiasca in Romania?

Anamaria Ferentz a tinut sa clarifice si unde a gresit presa vizavi de ea. A numit-o "materialista", trasatura care sustine ca nu o caracterizeaza. Dimpotriva, si-ar fi dorit sa fie asa, insa "materialismul se bate cap in cap cu independenta si libertatea".

Artista ne-a povestit si cum il vede ea pe barbatul care i-ar sta alaturi in postura de sot.

Esti de ceva vreme in America. Iti lipseste ceva de acasa?

Din Romania imi lipsesc: familia, prietenii si anumite colaborari artistice.

Iar ce am acolo si gasesc mai greu aici: liniste si relaxare cat de cat...

Ai intalnit acolo si alti romani celebri?

Da, am intalnit din intamplare pe Laurentiu Duta, Monica Barladeanu, Claudia (Cream), Monica Gabor...

Poti sa descrii in cinci cuvinte viata in Romania si viata in SUA?

Romania: muzica, stres, agitatie, familie, prieteni.

America: nou inceput, liniste, frumusete, prieteni, muzica.

E ceva cu care nu ai reusit sa te obisnuiesti?

Nu exista ceva cu care sa nu ma fi obisnuit, mai ales ca orasele in care am stat sunt mai mult internationale si ii este foarte usor oricui sa se adapteze. Gasesti culturile intregii lumi si diversitatea te ajuta la adaptare. Eu sunt usor adaptabila in general.

Cu cine dintre vedetele de noi ai pastrat o relatie calda, in ciuda plecarii tale?

Am pastrat legatura cu prietenii mei vechi George si Silviu (ex Demmo), cu Cristina Darha (Uni-k), Claudia Ghitulescu... etc. Asta dintre cei cunoscuti public, ca in general am pastrat toate prieteniile mele de-o viata.

La prietenii adevarati nu renunti niciodata si nici pe ei nu-i lasi sa renunte la tine! La mine prieteniile dureaza o viata, indiferent de timpul care se scurge intre revederi!

Cum se vede muzica romaneasca de peste ocean?

Muzica europeana, in general, este foarte apreciata si considerata ceva exotic.

Muzica ta cum este vazuta de americanul neaos?

Muzica facuta in Romania, pana sa ma mut in SUA, e vazuta de ei ca fiind interesanta, exotica si dance. Bineinteles ca va trebui sa scot ceva nou, curand...:)

Cum esti privita tu in America? Cum reactioneaza cei de acolo cand le spui ca esti din Romania?

Mi s-a parut foarte amuzant cand m-am dus sa inregistrez in Atlanta, intr-un studio al unui producator de culoare, si am ascultat cam ce muzica faceau... Se chinuiau sa aiba sunetul european... Si le-a placut extrem colaborarea cu mine, ca era altceva decat facusera pana atunci... total alt stil de sunet, linie vocala si stilul de lucru in sine.

Te-ai lovit de prejudecati? Exista si printre americani?

Multi nu stiu unde este Romania pe harta, unii chiar cred ca este in America de Sud. Daca stam sa ne gandim cate state au ei si nici noi, europenii, nu le cunoastem, atunci ma gandesc ca suntem egali in lipsa informatiei, ca sa nu zic incultura.:)

Unii au auzit de Romania prin Nadia Comaneci, care este cea mai cunoscuta, si apoi prin Dracula si Transilvania.

Americanii nu au prejudecati cand vine vorba de europeni, exceptie facand rusii si putin francezii....:)

Eu, ca romanca, sunt privita ca exotica, iar cand le spun ca sunt cantareata, deja respectul se schimba. Ei iubesc artistii, in special cantaretii. Au un respect aparte. Am simtit asta inca de la "control pasapoarte".

Cand m-au intrebat cum am obtinut green card-ul si le-am spus ca sunt cantareata si l-am luat prin abilitati speciale (special abilities), mai ca nu s-au si inclinat...

Acolo am vazut prima data diferenta de respect. Ei respecta munca si talentul.

La o cina romantica, la tine acasa, ce i-ai gati barbatului care iti calca pragul?

Stiu sa gatesc, dar nu-mi place... Daca ar trebui sa prepar o cina romantica, ar fi paste si un tort tiramisu.

Stiu doar ca iubitul meu anterior a asteptat un an sa-i fac un bors moldovenesc promis la inceputul relatiei... Si i l-am facut abia dupa ce ne-am despartit si am ramas foarte buni prieteni.... Am demonstrat ca sunt moldoveanca "giet bi giet" si stiu gati moldoveneste.

Stiu sa fac orice tine de o gospodarie. Am invatat de copil, dar bucataria nu intra in pasiunile mele... din pacate...

Cum arata si cum este barbatul pe care l-ai lua zilnic de brat, in calitate de sotie?

Un barbat educat, puternic, sufletist, altruist, muncitor, vesel si cu un zambet ametitor.

Odata plecata din Romania, probabil ii vezi altfel si pe romani, de la distanta, poate cu mai multa claritate. Ce defecte au, unde ar trebui sa mai lucreze?

Sa fie atenti doar la ei insisi, la nevoile si dorintele lor. Sa nu le pese de parerea celorlalti. Ar fi mai fericiti. Sa zambeasca mai mult. Asa, lumea ar fi mai frumoasa.

Esti cel mai fericita atunci cand...

Cand cant sau ma joc cu copiii si animalutele.

Esti un om sarac...

Fara familie.

O femeie nu ar trebui niciodata sa fie...

Supusa, neingrijita, dependenta de un barbat, needucata sau nefericita.

Povesteste-ne o zi din viata ta de peste 10 ani.

O zi de duminica, cu familia alaturi, luand masa de pranz afara in curte, pe fond muzical si sunete scoase de copiii buclucasi care se joaca cu animalele lor.

S-au scris multe despre tine de-a lungul anilor. Cum nu esti si poate presa te-a portretizat gresit?

Materialista... Faptul ca mi-ar fi placut numai barbati cu multi bani. Mi-as fi dorit poate sa fiu asa cum m-a creionat presa...

Mi-ar fi fost, poate, mai usor cu ajutor decat singura, luptand cu morile de vant. Am incercat... dar materialismul se bate cap in cap cu independenta si libertatea, lucrurile cele mai importante pentru mine.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Anamaria Ferentz SUA, #Anamaria Ferentz materialista, #Anamaria Ferentz barbati bogati, #Anamaria Ferentz iubiti , #vedete romanesti