Anastasia Lazariuc, o femeie "norocoasa": Nu conteaza cifra anilor! - Interviu

Marti, 01 Iulie 2014, ora 08:46
8322 citiri
Anastasia Lazariuc, o femeie "norocoasa": Nu conteaza cifra anilor! - Interviu
Foto: Arhiva personala/Anastasia Lazariuc

Anastasia Lazariuc e un nume cunoscut in Romania inca de la sfarsitul anilor '80. In ceea ce priveste imaginea artistei ajunse la aproape 61 de ani, aceasta pare sa nu se fi schimbat deloc.

Anastasia Lazariuc, artista care nu vrea sa imbatraneasca

Care este "motorul" existentei sale, cum vede ea piata muzicala din prezent si ce inseamna pentru un artist "ambalajul" ne-a explicat Anastasia Lazariuc in cadrul unui interviu Ziare.com.

Artista a facut si o urare fanilor sai, oameni romantici si sentimentali prin definitie: "Drum lung si lumina!".

Cum va caracterizati muzica si cui se adreseaza ea? Cum e publicul dvs.?

Muzica pe care o interpretez eu se adreseaza oamenilor ce gandesc cu sufletul, celor romantici, sentimentali. Chiar daca traim vremiri dure, zbuciumate, mai exista si vor exista oameni romantici. Orice persoana, cat de dura ar fi, tot are suflet si simte nevoia sa iubeasca, sa daruiasca iubire.

Muzica este singurul ambasador in lume care n-are nevoie sa fie tradusa. Este inteleasa oriunde in lume, daca are esenta si este interpretata de un profesionist cu suflet si responsabil.

Ati cantat in multe tari. Unde ati fost cel mai bine primita?

Recunosc ca cel mai bine primita am fost si sunt la mine acasa, unde si emotiile sunt mai mari, dar si responsabilitatea.

Va considerati o femeie norocoasa? Ce credeti ca v-a ajutat cel mai mult in viata?

Da, sunt o norocoasa, in primul rand pentru parintii minunati pe care mi i-a dat Dumnezeu, pentru talentul pe care l-am primit gratis, pentru compozitorii si poetii talentati care mi-au incredintat lucrarile minunate ce au rezistat in timp, pentru copiii buni pe care mi i-a daruit Dumnezeu si care au fost si sunt motorul vietii mele.

Aveti 60 de ani, dar cineva care nu v-ar cunoaste nu v-ar da aceasta varsta. Poate suna a cliseu, dar ce va tine tanara?

Nu conteaza cifra anilor, conteaza cum te-ai format ca om, ce porti in suflet - ura sau iertare -, cu ce concluzii alegi sa mergi mai departe, dupa fiecare incercare, dezamagire a vietii, daca esti pregatit s-o iei de la capat si sa ramai in suflet curat ca un copil, sa incepi o noua zi de fiecare data ca pe cea din urma, fara regrete.

Fara modestie, care credeti ca este cea mai de pret calitate a dvs.?

Nu stiu care ar fi cea mai de pret calitate a mea, mi-e greu sa ma caracterizez, dar pot sa spun ca sunt punctuala si ambitioasa, increzatoare in oameni, desi am multe dezamagiri la activ, dar n-am incetat sa cred si sa iubesc viata asa cum e si apreciez fiecare clipa traita ca pe un dar.

V-a nedreptatit vreodata presa? E ceva ce ati vrea sa clarificati, de dragul publicului?

Sunt constienta ca viata unui artist, ca persoana publica, devine o curiozitate, uneori chiar speculatie pentru presa. E greu sa spun ca m-am obisnuit cu asa ceva si ca nu-mi pasa ce se scrie despre mine.

Dar cel mai mult m-a durut cand s-a scris despre copiii mei, in special despre fiica mea, Ileana.

Cum era viata dvs. in Republica Moldova si cum este ea in Romania? Va e dor de ceva de acasa?

Indiferent de locul unde ne nastem, este firesc sa ne fie dor de ele. Distanta intre Bucuresti si Chisinau este de 450 de kilometri, e usor sa ma deplasez cand vreau sa ma revad cu cei dragi, iar un artist nu trebue sa aiba granite prin prisma meseriei care o practica.

Cum vi se pare piata muzicala de la noi din prezent?

Piata muzicala din Romania este intr-o continua miscare, schimbare, pana la urma publicul alege ce vrea, dar consider ca si mass-media are o mare influenta atunci cand difuzeaza anumite genuri de muzica, iar altele nu au acces.

Concurenta a existat dintotdeauna si va exista, depinde de durata anilor de rezistenta, iar asta vine din calitatea pe care o oferi.

Cat conteaza pentru un artist "ambalajul", termen folosit chiar de dvs. recent?

Pentru mine ambalajul inseamna respectul meu fata de mine si fata de public, este o responsabilitate. Fara sa vrem, suntem exemple si uneori modele pentru ei.

Daca ar fi sa aveti 20 de ani acum, pe ce drum ati apuca-o?

Daca ar fi s-o iau de la inceput, pe acelasi drum as merge, pentru ca nu regret nimic din ce-am trait, cu bune, cu rele. Am trait o viata zbuciumata, dar interesanta.

Am inteles din experienta ca viata nu e un drum roz presarat cu petale. Depinde ce drum alegi. Eu am ales de multe ori provocarile, care nu au fost usor de trecut, dar satisfactia a fost pe masura.

De imaginea dvs. se ocupa cineva?

Pe vremuri mi-as fi dorit sa se ocupe cineva de imaginea mea, dar nu-mi permiteam. In timp, am invatat singura, in special ca nu tot ce e modern este si indicat oricui. Depinde de personalitatea si atitudinea care te reprezinta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Anastasia Lazariuc 60 ani, #Anastasia Lazariuc varsta, #Anastasia Lazariuc familie, #Anastasia Lazariuc interviu , #vedete romanesti