Andrei Aradits, un actor "ungur nascut in Colentina", despre autonomie in Tinutul Secuiesc - Interviu

Miercuri, 30 Octombrie 2013, ora 08:07
44258 citiri
Andrei Aradits, un actor "ungur nascut in Colentina", despre autonomie in Tinutul Secuiesc - Interviu
Foto: Antena 1

Andrei Aradits, membru al juriului emisiunii "Te cunosc de undeva", se prezinta drept un "ungur nascut in Colentina". Iar acesta a fost motivul pentru care am discutat cu el despre mult criticatul subiect "autonomia Tinutului Secuiesc".

In cadrul unui interviu acordat Ziare.com, Andrei Aradits a povestit cum a castigat primii bani din manipularea adultilor din jurul sau, dar si despre atuurile si defectele sale.

Care a fost momentul in care v-ati dat seama ca vreti sa fiti actor?

Primul flirt cu ideea de actorie s-a intamplat in copilarie. Mama n-avea cu cine sa ma lase si ma cara la Teatrul Giulesti, unde lucra. Asa am dat cu nasul prima oara de scena, recuzita, actori etc... Al doilea moment a fost fortat de sansa. Cand am terminat liceul, aveam talent la limbi straine si imi suradea si actoria. Am dat cu banul.

Acum ma intreb constant ce o sa ma fac cand ma fac mare. Mereu simt ca la un moment dat o sa vina cineva si o sa-mi spuna "OK, te-ai distrat, ne-am jucat... acum, serios, ce vrei sa faci ca sa intri si tu in randul lumii?... sa muncesti?" Inca nu mi se pare ca sunt actor. Mai am de invatat. Cred ca mi-ar placea sa devin actor.

Se spune ca actorii sunt mai greu de citit. Sunteti de acord?

Dimpotriva. Sunt cel mai usor de citit, doar ca e inutil sa-i citesti. Scopul actorului este sa exprime gandurile, emotiile, nu sa le ascunda. Actorii nu mint, exprima doar diferite perspective ale adevarului. Cand crezi ce spui, nu minti. Din pacate, prin natura profesiei pot sa ma conving pe mine insumi de aproape orice, e doar un joc de schimbare a punctului de vedere. Asa ca ma citesti degeaba, s-ar putea ca peste o ora sa fiu convins ca am o alta parere: )

V-a ajutat vreodata meseria sa mascati anumite sentimente sau pareri?

Oricine poate sa se comporte decent fata de un sef idiot e capabil de mascarada machiavelica. N-ai nevoie de actorie ca sa te prefaci. Suntem niste prefacuti talentati din nastere. Ai nevoie de actorie ca sa fii sincer.

Cum v-ati castigat primii bani?

Parintii mei au divortat. Am locuit cu mama, dar vacantele le petreceam des la bunici, parintii tatalui, la Lugoj. De la diversele rude din Lugoj primeam foarte des doua intrebari standard: "Unde-ti place mai mult, la Bucuresti sau la Lugoj?" si "Pe cine iubesti mai mult, pe mama sau pe tata?". Am descoperit ca raspunsul pe care il asteptau era "La Lugoj, bineinteles!" si "Pe amandoi la fel".

Daca raspundeam asa, influentam crescator suma de bani pe care mi-o dadeau in semn de apreciere. Astia au fost primii bani obtinuti prin manipularea adultului.

Andrei Aradits, despre adevarata competitie de la "Te cunosc de undeva"

Spuneati la un moment dat "Poti face un rol prost intr-un film bun sau un rol bun intr-o reclama proasta". Considerati ca ati jucat vreodata vreodata un rol prost?

Sunt destul de exigent in evaluarea mea actoriceasca. Cred ca la viata mea am facut cateva roluri bune, multe mediocre si vreo sase proaste spre oribile. Dar nu am un criteriu de valoare obiectiv. In adancul sufletului ma cred genial, de-aia am de obicei deceptii cand vad ce-mi iese.

Dar din contra? Care este rolul de care va simtiti cel mai mandru?

Theo Herghelegiu m-a distribuit in tinerete intr-un rol care nu mi se potrivea de nicio culoare, in piesa scrisa de ea "Domnul si Doamna Oval". Domnul Oval era un batran bogat si libidinos jucat intr-o cheie grotesca, absurdo-ionesciana. Am avut, cred, 10 zile de repetitii sau mai putin. A fost unul dintre putinele momente in viata cand m-am surprins pe mine in mod placut. Nu credeam ca pot sa-l fac credibil.

Care sunt punctele dvs forte?

Imi plac oamenii. E singura trasatura pe care merita s-o mentionez... si, poate, faptul ca am un noroc nemeritat.

Dar defectele?

Pff... Sunt lenes, labil, lipsit de ambitie, egoist, las... si astea asa, la prima mana. (nu va lasati pacaliti, faptul ca le recunosc nu e onestitate, e o ipocrizie mai subtila:) )

Unele femei din lumea mondena sunt innebunite dupa operatiile estetice. Cum este in cazul artistilor barbati? Ati schimba ceva din punct de vedere fizic?

Daca s-ar putea sa am un fizic perfect, fara sa muncesc, as fi foarte fericit. As schimba multe. Cred ca as lasa ochii. Nu pentru ca mi-ar placea mie in mod deosebit, dar am vazut ca le plac altora.

V-ati descris in cadrul unui interviu drept "ungur nascut in Colentina". Ce parere aveti despre ideea de autonomie a Tinutului Secuiesc?

Cred in libertatea opiniilor manifestate in asa fel incat sa nu ingradesti libertatea altcuiva. Nationalismul e o notiune care in contextul actual, al globalizarii, seamana cu traditia locala a dansului gainii de la o nunta de la sat. E interesant cultural, dar absurd sociologic.

Daca oamenii care "isi iubesc tara" declarativ ar depune acelasi efort in a-si iubi parcul sau blocul, sunt convins ca am trai intr-o tara mai curata.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#Andrei Aradits autonomie Tinut Secuiesc, #Andrei Aradits actor, #Andrei Aradits ungur, #Andrei Aradits juriu, #Andrei Aradits membru juriu, #Andrei Aradits Cunosc Undeva , #vedete romanesti