Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Bere Gratis, despre nemultumirile de la Eurovision, 15 ani de existenta si cea mai proasta lege din Romania Interviu

Vineri, 28 Martie 2014, ora 08:44
2485 citiri
Bere Gratis, despre nemultumirile de la Eurovision, 15 ani de existenta si cea mai proasta lege din Romania Interviu
Foto: Cat Music

Baietii de la Bere Gratis ne incanta de 15 ani si vor sarbatori acest lucru printr-un concert senzational la Sala Polivalenta pe 1 aprilie.

Pana atunci, artistii au vorbit intr-un interviu acordat Ziare.com despre cum au trait experienta concursului Eurovision si ce i-a nemultumit acolo.

Membrii formatiei Bere Gratis ne-au spus si care este din punctul lor de vedere, cea mai proasta lege din Romania si cum ar schimba-o daca ar putea.

Cum ati evoluat voi ca artisti in cei 15 ani de existenta?

In primul rand, privim intregul tablou muzical din perspectiva omului care a adunat ceva experienta in spate. In al doilea rand, credem ca am pastrat o parte din inocenta primilor pasi, inocenta ce aduce o nota de autenticitate, in plus, muzicii noastre.

Legaturile muzicale sunt mai sudate si mai evidente. Uneori, simtim urmatorul pas cu ochii inchisi. Procentul de maleabilitate a crescut pentru ca ne-am dat seama ca interesul grupului e deasupra celui personal. Speram ca evolutia noastra sa fie una si pe verticala, pentru a da o mai mare consistenta muzicii pe care o facem.

Cum era muzica la inceputul carierei voastre?

Acum 15 ani, muzica romaneasca, daca la ea va referiti, era mai putin

cosmetizata. Imperfectiunile, mai ales cele de ordin tehnic, erau mai

usor acceptate. Treptat, ea a devenit un produs comercial. Creatorul de muzica este un croitor care, mai nou, face haine pentru imparat.

Stacheta a fost ridicata mai sus, suntem la un nivel superior. Cu toate acestea, exista suflet si traire in muzica. Bataile inimii se aud clar si acest aspect face ca lucrurile sa fie frumoase, chiar daca foarfeca taie dupa niste sabloane.

Un cantec trebuie ascultat in adancime, pentru ca dincolo de machiaj vom descoperi versul si linia melodica, cele doua lucruri definitorii muzicii de calitate.

Ce surprize aveti pentru concertul de la 1 aprilie?

Totul este o surpriza, pentru ca publicul nu stie nimic din ce va fi pe 1 aprilie - scena, lumini, scenografie, invitati, regie. Spunem doar ca scena va fi cea mai mare montata vreodata la un concert produs de Bere Gratis.

Mai sunt bilete?

Mai sunt bilete, in special pe teren, in picioare. Oamenii cumpara, de obicei, bilete cu loc. Noi speram sa-i aducem pe toti in fata scenei, asta e unul dintre motivele pentru care am ales Sala Polivalenta.

Ce invitati speciali aveti la concert?

Nu dezvaluim numele invitatilor nostri. Face parte din surpriza pregatita iubitorilor de Bere Gratis. Vor fi multe momente deosebite, diversitatea fiind cuvantul de ordine.

Dedicati cuiva melodia "Despre mine si ea"?

O dedicam celor care cauta fara incetare ceva, un lucru, un om, o iubire.

Cum a fost experienta Eurovision?

Usor obositoare, dar placuta. Si inedita, am adauga. Desi am avut

emotii, inerente de altfel, per ansamblu am fost destul de relaxati.

V-a nemultumit ceva din timpul concursului?

Acest concurs-spectacol ar merita o sala mai mare. Multi oameni si-ar fi dorit sa fie martori la acest show de televiziune, pe viu, nu in fata televizoarelor.

Cum vi se pare melodia care merge mai departe?

"Miracle" este un cantec care suna modern si care este bine produs muzical. Totusi, Paula si Ovi au ridicat stacheta foarte sus acum cativa ani si le va fi foarte greu, mai ales lor, sa ajunga iar pe podium. Presiunea este mai mare pentru ca oamenii au asteptari pe masura experientei lor la acest concurs.

Cu ce personaje din istorie credeti ca semanati?

Cu nimeni important. Probabil cu niste trubaduri care se plimba de la un castel la altul, intr-un regat din Evul Mediu intunecat.

Care credeti ca e cea mai proasta lege din Romania si cum ati

schimba-o?

Legea sanatatii. Atunci cand eviti, in atatia ani, sa faci o lege asa cum trebuie, inseamna ca te complaci si din pacate, lipsa acestei legi costa vieti. Si glumind putin, legea bunului simt.

Ce va inspira o coala alba?

Versuri nescrise, lucruri nespuse. Inca.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Bere Gratis Eurovision, #Bere Gratis concert aprilie, #Bere Gratis aniversare, #Bere Gratis concert , #vedete romanesti