Bitza, mesaj catre Ceausescu: Daca te ocupai de cizme si pantofi, poate ti-ar fi placut ce ti-a adus Mosu' in '89 Interviu

Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 08:46
4486 citiri
Bitza, mesaj catre Ceausescu: Daca te ocupai de cizme si pantofi, poate ti-ar fi placut ce ti-a adus Mosu' in '89 Interviu
Foto: Cat Music

Pe Bitza cei mai multi il stiu datorita piesei "Vorbeste vinul", insa el are un loc bine stabilit in muzica romaneasca.

Acum, rapperul a lansat un nou album, "Liniste", si in cateva zile vine si a doua parte a acestuia. In cadrul unui interviu acordat Ziare.com, l-am provocat pe artist sa ne dezvaluie ce le-ar spune lui Nicolae Ceausesc si Mihai Viteazul daca i-ar avea in fata sa.

Cu Bitza am mai vorbit despre momentele sale de inspiratie, dar si despre Traian Basescu, Victor Ponta si Elena Udrea.

Cat timp ai lucrat la noul album?

De vreo 2-3 ani, am lucrat in jur de 40 de piese pentru acest album.

Am vazut ca ai colaborat cu Ombladon, FreakaDaDisk, Dj PartyBusta, Subsemnatu, Planet H, ALAN & KEPA si DOC. Cate piese se afla pe acest album?

Liniste - Part 1 contine 10 piese, iar liniste - Part 2 inca 10. Cea de-a doua parte a albumului va fi lansata pana la sfarsitul anului.

Exista vreuna mai speciala? Daca da, de ce?

"Liniste" e o piesa aparte, e cea care mi-a dat directia acestui album. Este o piesa "clasica" de urban soul, de la compozitie pana la mesaj si care imi caracterizeaza foarte bine stilul.

De ce "Liniste"?

Linistea ar trebui sa fie starea spre care sa tinzi. Daca nu exista liniste in viata cuiva, atunci acel cineva face lucruri gresite.

De ce l-ai impartit in doua parti?

Anul acesta fac 10 ani de cand am lansat "Sevraj", primul meu album solo. Mi s-a parut interesant, in loc sa scot un album cu 20 de piese, sa scot doua parti de cate 10 piese. Cand o sa fac 20 de ani de la debut, poate o sa scot album in doua parti de cate 20 de piese fiecare.

Ce te-a inspirat?

Inspiratia e cucoana mare, incerc sa nu tin cont de ea. Cred foarte tare ca trebuie sa lucrezi mult, iar daca apare si dansa e cu atat mai bine, dar nu e o certitudine. Singurul lucru sigur si la indemana este sa muncesti.

Care este cea mai folosita sursa pentru versurile tale?

Ceea ce vad in jurul meu, pe strada, in societate, in mediile in care stau... Din punctul asta de vedere avem o tara interesanta, sunt mereu subiecte pe care sa le abordezi.

Cum ar suna in cateva cuvinte un mesaj transmis catre Traian Basescu, unul catre Victor Ponta si unul catre Elena Udrea?

Eu nu vorbesc cu genul asta de oameni si cred ca niciun mesaj nu i-ar mai putea misca din starea lor de indiferenta si durere in... cot, nici macar nu stiu sigur daca i-am putea incadra in categoria oameni. Oamenii empatizeaza in perioade dificile, incearca sa se ajute, sa depaseasca momentele critice. Ei nu urmaresc decat scopuri personale, aceasta fiind una dintre cele mai periculoase trasaturi de caracter ale unui lider.

Daca ti s-a cere sa faci sloganul pentru un partid politic intr-o campanie electorala, care ar fi acesta?

Refuz constant sa fac parte din activitati si campanii electorale, chiar daca asta inseamna ca pierd concerte si bani. Deocamdata, nu am vazut nicio grupare politica pe care sa o sustin.

Ce i-ai spune lui Nicolae Ceausescu daca l-ai avea in fata?

"Daca te ocupai de cizme si pantofi, poate ti-ar fi placut ce ti-a adus Mosu' in '89"

Dar lui Mihai Viteazul?

"Grija mare la unguri!"

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Bitza album Liniste, #Bitza Liniste, #Bitza piesa noua , #vedete romanesti