Cezar Ouatu, despre telenovela cu Angela Gheorghiu si faptul ca si-a linistit fanele ca nu e homosexual Interviu

Joi, 10 Aprilie 2014, ora 08:28
11142 citiri
Cezar Ouatu, despre telenovela cu Angela Gheorghiu si faptul ca si-a linistit fanele ca nu e homosexual Interviu
Foto: Facebook/Cezar The Voice

Cezar Ouatu vorbeste deschis despre telenovela aparuta in presa in care a fost implicat cu Angela Gheorghiu si explica de ce a fost nevoit de mai multe ori sa declarare ca nu este homosexual.

In cadrul unui interviu acordat Ziare.com, artistul, care a reprezentat Romania la Eurovision 2013, a vorbit si despre primul sau album din istorie, dar si despre sansele Paulei Seling si Ovi la editia din acest an a concursului muzical.

Vorbiti-ne putin despre primul dvs album. Cate piese are si cand va fi lansat?

Este primul meu album pop-opera si primul album pop-opera vreodata realizat cu un contratenor din Romania. Este disponibil in punctele de distributie a CD-urilor. Este fructul multor ore de studio, inregistrari, inspiratie, fantezie, dragoste si multa munca.

Productia muzicala imi apartine si este realizata alaturi de prietenul meu bun si muzicianul desavarsit Andrei Tudor. Este un album complex, din punct de vedere stilistic. De la balada latino (Historia de un amor), la jazz, cu unul dintre cele mai frumoase cantece de dragoste (When I fall in love), de la teme celebre din filme ce au facut istorie (Cinema Paradiso, Nasul), la aria clasica baroca, restilizata in pop (Lascia ch'io pianga).

Avem si single-ul "Painful Love", plus remixul dance al aceleiasi piese. Tot in segmentul dance avem si piesa "Amore", piesa ce-mi apartine si este orchestrata de catre talentatul compozitor Alin Radu. Am tinut sa readaptam si sa reorchestram una dintre piesele la care eu tin mult si am vrut sa sune cu totul diferit de versiunea originala si anume "Who wants to live forever".

Practic, acest album este dedicat iubirii si atat celor ce ma cunosc si iubesc muzica mea, cat si profanilor, tocmai pentru ca, fara sa vrei, aceasta muzica are rolul si de terapie. Este un album pe care il asculti dupa o zi grea si simti nevoia sa-ti aduni gandurile si sentimentele.

Pe unde concertati in perioada urmatoare?

Voi incepe sa ma implic in mod direct, in organizarea unor serii de concerte CEZAR - "The Voice of Love", ce au ca scop promovarea acestui prim album pop opera pe piata romaneasca si nu numai. Am debutat cu acest spectacol - concert la Ploiesti, pe 8 martie, cu un mare succes, avand sala in picioare timp de trei bisuri... Este o mare rasplata.

Nici nu-ti imaginezi despre cine vorbeste Cezar Ouatu: Are o personalitate... nu ca e al meu

Sunteti implicat intr-o relatie. Prin ce melodie ati descrie ceea ce intampla intre dvs. si iubita dvs?

Eu i-as dedica toate piesele, pentru ca sunt toate alese de mine tocmai pentru ca am simtit in fiecare piesa ceva ce imi apartine. Dar daca ar fi sa aleg, as alege doua: "Historia de un amor" si "Cinema Paradiso". Textele ambelor sunt foarte sugestive.

Cum este Cezar Ouatu acasa?

In timpul liber gatesc, inot si petrec mult timp cu prietenii si cu cel care imi este fidel, de dimineta pana seara, adica Yorkshire-ul meu, Jazzy.

Ce sarcini gospodaresti ii plac si care nu ii plac?

Nu-mi place sa stau la cozi. Am stat mult in copilarie sa iau laptele, de dimineata pe faimoasa cartela si, sincer, acum nu suport aglomeratia. In rest, am in proiect construirea unei case cu gradina si livada, pentru ca imi place natura. In rest, mai platesc si eu cate o factura din an in Paste... Am colaboratoarea mea de incredere pentru astea, adica mama mea.

Se apropie Eurovision 2014. De ce nu ati mai participat si anul acesta?

Eu am lasat deja ceva in istoria Eurovisionului, fara sa ma fi gandit vreodata sa particip. A fost frumos, o experienta superba, ce mi-a conferit notorietate, in fata publicului larg. Anul acesta m-am concentrat asupra albumului si a altor proiecte, dar nu se stie niciodata cand voi mai participa.

Ce parere aveti despre piesa care reprezinta Romania?

Sustin cu inima deschisa Paula si Ovi. Anul acesta, la Selectia Nationala, s-au impus, inca de la inceput cu piesa "Miracle". Este o piesa buna si, cu un show pe masura, poate avea sanse mari, daca se renunta la loteria geopolitica si se voteaza pe bune..

Pe ce loc credeti ca se va clasa?

Primii 10.

Daca ati merge din nou la Eurovision, ati schimba ceva?

Mi s-a spus de mai multe ori ca, daca as fi reprezentat Italia (avand si cetatenie italiana), as fi castigat. Cert este ca acolo evolutia mea a fost apreciata de publicatii importante si oameni de muzica internationali. In afara de asta, eu sunt unde sunt datorita faniilor mei din tara si din afara si pentru asta le multumesc in fiecare zi.

Acum cateva zile a aparut in presa o declaratie a dvs potrivit careia, ati spus ca nu sunteti homosexual. Inca va loviti de acest aspect sau de ce ati simtit nevoia sa spuneti inca o data?

Am precizat pentru simplul fapt ca multa lume are aceasta perceptie din cauza vocii mele. De aceea, am vrut sa-mi linistesc fanele, care in mare parte formeaza publicul meu, ca nu sunt homosexual. Cu toate acestea am multi prieteni homosexuali, intelectuali si oameni foarte elevati.

De ce ati lasat sa se inteleaga la un moment dat ca ati avut o relatie cu Angela Gheorghiu?

Eu nu am lasat nimic sa se inteleaga. Raportul uman si profesional pe care l-am avut cu doamna Gheorghiu a fost unul elegant si plin de respect reciproc. Presa a creat aceasta telenovela. Nimic nou sub soare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Cezar Ouatu Angela Gheorghiu, #Cezar Ouatu declaratii homosexual, #Cezar Ouatu Eurovision, #Cezar Ouatu album , #vedete romanesti
Comentarii