Craciunul prin ochii de copil: Ne incalzeam langa teracota. Adormeam cu mama la capatai Interviu

Miercuri, 24 Decembrie 2014, ora 21:47
4761 citiri
Craciunul prin ochii de copil: Ne incalzeam langa teracota. Adormeam cu mama la capatai Interviu
Foto: Loredana Ciobotaru

E aproape Craciunul, casa e gatita de sarbatoare, aromele ispitesc imbietoare din cuptor si toata lumea il asteapta pe mosul. Au fost insa vedetele cuminti? Ce isi doresc de la Mos Craciun? Ce l-ar intreba daca l-ar intalni? Ziare.com a stat de vorba cu cateva celebritati autohtone si a aflat raspunsurile la aceste intrebari.

Loredana Ciobotaru, sau Lori cum o stiu prietenii, retraieste in fiecare an in aceasta perioada magia serii cand mergea la colindat alaturi de sora sa. Ce isi doreste de la Mos Craciun, dar si ce l-ar intreba pe acesta daca l-ar intalni a dezvaluit artista intr-un interviu Ziare.com.

Care este cea mai frumoasa amintire legata de Craciun?

Cand eram mica, in noaptea de Ajun, sora mea si cu mine obisnuiam sa mergem la colindat. Cand ne intorceam de prin vecini si ajungeam acasa, mama ne baga direct la baie, ne schimbam in pijamale si primul lucru pe care il faceam, era sa numaram si sa impartim toti banii si toate dulciurile pe care reusisem sa le adunam, jumi-juma.

Imi amintesc cu mare bucurie, in casa era un miros de portocala, scortisoara, era asa caldurica, ne incalzeam langa teracota, de fapt, stateam lipite de ea, mai mancam din ce dulciuri adunasem de la colindat si momentul cel mai fain era cand stateam si ii povesteam mamei peripetiile din toata ziua, la ce vecini am fost la colindat, cine ne astepta, cine nu se astepta sa cantam asa frumos, cine ne-a dat cei mai multi bani, cine cei mai putini...

Radeam, ne faceam planuri ce o sa facem cu banii, ce o sa ne cumparam si tot povestind, usor-usor, adormeam cu mama la capatai, cum ne invelea si ne pupa de noapte buna. Era cea mai fericita zi, era un sentiment unic in an pe care si acum il simt cu aceeasi intensitate cand ajung acasa de sarbatori, alaturi de familia mea si prietenii mei.

Craciunul este o stare de spirit ce ne uneste, pe noi, oamenii, intr-o vibratie atat de speciala si de luminoasa si ne face sa revenim la origini, ca atunci cand eram copii...Iubire, fericire pura fara nicio armura!

Ce ai vrea sa iti aduca Mos Craciun?

Zile fara stres, energie buna, inspiratie si o ciocolata cu stafide.

Ai vreo mare dorinta pe care nu crezi ca ai putea sa ti-o indeplinesti vreodata?

Tot ceea ce mi-am dorit pana acum mi s-a indeplinit prin munca, si de acum incolo la fel voi munci cat e nevoie pentru a nu lasa nicio dorinta neindeplinita.

Daca ai putea face un interviu cu Mos Craciun, ce l-ai intreba?

Care este prenumele lui.

I-ai scris vreodata mosului?

Cred ca da, cand eram la gradinita.

Peste hotare, de Craciun? Afla traditiile si meniul de sarbatoare din Berlin, Amsterdam si Atena

Care este cel mai mare mister, pentru tine, legat de Mos Craciun?

Cand era el mic, cine ii aducea cadouri de Craciun? Exista Mos Craciun?

Cate kilograme crezi ca are Mos Craciun?

Dupa sezon, iarna cred ca e mai grasut, il ajuta la imagine, iar vara cred ca e un fel de Bob Marley, mai slabut, liber, fara stres, cultiva gradina...e ca intr-o vacanta prelungita.

Crezi ca a tinut vreodata dieta?

O fi tinut omu' vreodata, de curiozitate.

Care este colindul/melodia preferata de Sarbatori?

Wham - "Last Christmas"

Cine te-a invatat primul colind?

Bunica mea.

Unde o sa te prinda seara de Ajun?

Acasa alaturi de familia mea.

Ce asteptari ai de la noul an?

Il astept cu drag de un an intreg.

Un gand pentru cei care citesc interviul?

Sa se iubeasca mult, sa citeasca, sa munceasca, sa rada, sa danseze, sa creada in ei, sa fie creativi, sa inspire pe cei din jur cu frumos, sa fie in armonie cu natura, cu tot ceea ce ii inconjoara, sa faca tot ceea ce le place, sa fie fericiti cu fiecare AZI pe care il au.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
#Loredana Ciobotaru Craciun, #Lori Ciobotaru Craciun dorinte, #Lori Ciobotaru Mos Craciun , #vedete romanesti