Cronica Carcotasilor Ioana Petric: Sunt inca mica, mai am vreo trei cupe de crescut la sutien Interviu

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 07:35
10862 citiri
Cronica Carcotasilor Ioana Petric: Sunt inca mica, mai am vreo trei cupe de crescut la sutien Interviu
Foto: Prima TV

Ioana Petric si Cristian Hrubaru sunt cei care au preluat fraiele emisiunii Cronica Carcotasilor. Un nou sezon al emisiunii incepe miercuri seara, de la 20:30.

Cu ce ganduri pleaca la drum in noua formula, cum se simt in postura de gazde ale unei emisiuni ce aniverseaza primavara asta 15 ani si in ce relatii sunt in prezent cu Serban Huidu si Mihai Gainusa ne-au spus cei doi, intr-un interviu acordat Ziare.com.

Cum ai primit vestea legata de noua formula de la pupitru? Care a fost primul gand?

Ioana Petric: Cronica a trecut prin multe schimbari majore in ultima perioada. Am fost printre primii care au aflat de plecarea lui Alex (Alex Bogdan, care s-a retras - n. red.) si ma bucur ca am avut un cuvant de spus in alegerea noului "carcotas".

Am spus-o si atunci si imi mentin parerea: Hrubaru este cea mai buna alegere. E vocea de care carcotasii de pretutindeni aveau nevoie, pentru ca readuce atitudinea si forta care au consacrat si mentinut vie aceasta emisiune in ultimii 15 ani. Urmariti emisiunea, din 4 martie, si o sa vedeti ca am dreptate.

Cristian Hrubaru: Sincer, mi-a venit sa fug. Pe langa faptul ca este o mare onoare, e si o responsabilitate uriasa. Cum eu nu prea fug de responsabilitati, am stat sa vad, mor?

Cum ai face reclama in cinci cuvinte emisiunii in noua formula?

I.P: Sunt femeie, sunt proiectata genetic ca sa vorbesc mult, cum sa ma rezum la cinci cuvinte? Hai sa nu ne facem reclama singuri. Sa lasam carcotasii sa carcoteasca, pana la urma asta e ideea.

Chiar lansez o provocare: de miercuri incolo propun ca fiecare carcotas sa ne lase un mesaj, folosind hashtagurile #sieusuntcarcotas si #taradecarcotasi, un mesaj de cinci cuvinte sau cate considera necesar, despre cum vede noua cronicuta. La final de sezon, promit sa tragem concluziile.

C.H: Avem foarte multa materie prima, stim ca tot romanul e carcotas, e clar ca toata lumea stie de emisiunea noastra. In concluzie, cred ca sunt suficiente vorbele: Romani, Cronica merge mai departe!

Daca ai fi carcotas, cum ti-ai descrie colegul de pupitru?

I.P: Hrubi e o forta a naturii, e plin de energie si extrem de galagios, dar, cum am mai zis, nu face mult zgomot pentru nimic, din contra, zice lucrurilor pe nume si o zice foarte bine. Mi-e foarte greu la filmari alaturi de el, ma enerveaza chiar, pentru ca e destul de greu sa-mi pastrez machiajul intact atunci cand ma face sa rad cu lacrimi.

C.H.: Pai nu prea am ce sa carcotesc despre ea, frumoasa e, desteapta e... hai ma, chiar nu vreau s-o enervez. Inca ma intreb de ce a acceptat sa prezinte cu un bosorog ca mine.

Dar pe tine cum te-ai descrie? Ce defecte ti-ai lua usor in ras?

I.P.: In interiorul meu e o combinatie periculoasa de acid si spirt, chiar daca uneori par ca reactionez in reluare. Ce sa-i faci, scoti omul din Cluj, dar Clujul din om, mai greu!

Nu-mi prea place mie sa vorbesc despre mine, pentru ca sunt cel mai mare critic al meu si tind sa zic doar de rau si sa par drama queen. Mi-a spus cineva la un moment dat "Petric, esti ca Basescu, impotriva la orice" si mare dreptate avea. Sunt inca mica, ce vreti, mai am vreo trei carcoteli serioase de facut si tot atatea cupe de crescut la sutien ca sa fiu acea "femme fatale" de care Cronica sa fie mandra (ironia, bat-o vina).

C.H.: In afara faptului ca am 163 de ani si sunt mandru posesor de calvitie (crede-ma, un rocker pune asta la defecte)? Pai, imi sare tandara repede, de exemplu. Dar nu-i bai, caut tandara pe jos, o pun la loc si-mi revin.

Am o gramada de defecte, daca le etalez aici, e posibil sa-mi pierd aura de baiat misto. Imi place aura mea! Sa scrieti aura cu "a", nu cu "A", ca o sa mananc la plimba-tava si o sa dorm pe pres un cincinal.

Aveti vreo presimtire, cine va fi des in vizorul vostru sezonul acesta?

I.P.: E sezonul arestarilor, iar circul si scandalurile din emisiunile tabloide sunt un fel de "painea noastra cea de toate zilele". Este deci destul de previzibil. Totusi, asteptam si surprize, pentru ca Romania e tara in care, atunci cand credeai ca le-ai vazut pe toate, tot mai apare ceva care sa te surprinda, iar noi, multumita colegilor nostri, carcotasii din toata tara, suntem mereu pe faza.

C.H.: Noi dam voce tuturor carcotasilor din toata Romania, asa ca ii vom lua in vizor pe cei care sacaie, prin prostie si toparlanie. Avem si clientii casei: Vadim, Zavoranca, asistentele lui Capatos, politicieni vestiti si dositi bine, in ultima vreme. Evident, avem si multe "new-entry-uri".

De ce emisiune de divertisment rad pe fata Carcotasii, la TV si nu numai?

I.P.: La noi e un fel de rasu-plansu, dar nu as putea spune ca avem niste preferati. Suntem impartiali, taxam fara mila pe cei care gresesc si ne-am bucura daca am putea produce o schimbare, daca cei care sunt abonati la Cronica de atata amar de vreme ar intelege mesajul si ar trece de la categoria "asa nu" la categoria "asa da". Depindem de ei, dar nu ne-ar deranja daca, intr-o zi, am deschide televizorul si nu am mai fi bombardati cu circ, scandal, prost gust si nonvalori.

C.H.: Ooo, a inceput sa ne amuze teribil aia cu jungla de la Pro TV. Le multumim si le dorim viata lunga, avem multa paine de mancat pe seama lor. Cabral, Bobonete, imi sunteti tare dragi, sper sa nu va suparati!

Cum vi se pare ca arata industria divertismentului de la noi? Ce-i lipseste?

I.P: In general, ii lipseste bunul simt si asta e trist. Aud din ce in ce mai multi oameni care nu se mai uita la televizor pentru ca "s-au saturat si nu prea mai au ce sa vada". Am uneori senzatia ca se apropie de punctul cel mai de jos posibil, iar in opinia mea asta este un lucru bun, pentru ca, de acolo, singura cale posibila este in sus, spre mai bine.

Urmaresc cu maxim interes emisiunile de divertisment de afara si chiar cred ca intr-o zi vom ajunge si noi acolo. Oamenii cumpara circ si scandal pentru ca nu prea au de ales, dar sunt convinsa ca ar cumpara si altceva, daca li s-ar oferi ocazia. Exista si emisiuni bune, nu zic nu, dar in momentul de fata cred ca le poti numara pe degetele de la o mana.

C.H.: Tichie de margaritar! Cat a fost Cronica in vacanta, industria arata saracacioasa.

Cronica Carcotasilor implineste 15 ani de viata. In ce faza a vietii sale e? Cum s-a schimbat ea, ce trasaturi de personalitate a dobandit mai nou?

I.P.: Varsta asta a adolescentei e o varsta dificila, stie toata lumea. E varsta cu multe batai de cap, cu provocari, varsta la care se produc multe schimbari si se contureaza personalitati. Cred ca noi am ajuns in punctul ala in care, cu eforturi si multa munca, ne reconstruim personalitatea, pentru a ne recastiga pozitia de lideri si formatori de opinie.

Si suntem pe drumul cel bun, pentru ca, o sa vedeti, noul sezon ne aduce mai aproape de telespectatorii nostri cu plus de forta si de atitudine. Inca nu suntem majori, deci nu o sa ne luam nici prea in serios, pentru ca, sa nu uitam, scopul nostru final e sa va facem sa radeti.

C.H.: Este mult mai matura si muuuult mai acida. Avem si motive sa fim asa. Hai sa zicem ca suntem in floarea varstei si ca mai avem multe de spus.

Ati mai tinut legatura cu Huidu si Gainusa? Va lipseste ceva din perioada in care lucrati in vechea formula?

I.P.: Huidu inseamna Cronica Carcotasilor, daca nu era el, nu am fi fost nici noi. El e tatal in familia asta, capo di tutti capi, deci e normal sa pastram legatura.

Cu Gainusa am ramas in relatii ok, ne mai intalneam pe holurile televiziunii in vremea cand inca mai eram colegi si acum ne mai trimitem cate un mesaj in zilele de nastere si alte sarbatori. Nu stiu neaparat daca imi lipseste ceva din perioada in care lucram in vechea formula. Mi-e dor, evident, pentru ca, pana la urma, am crescut alaturi de ei, am trecut prin atatea impreuna. Dar lucrurile se schimba, ne respectam deciziile si drumurile pe care ni le-am ales, tot ce ne ramane de facut este sa mergem, cu capul sus, mai departe.

Mihai Gainusa paraseste Cronica Carcotasilor: Si-a luat-o Huidu si a plecat cu ea

C.H.: Cu Huidu? Ala e mai prezent decat sotia in viata mea! Unul dintre primii oameni care m-au felicitat dupa aflarea vestii ca sunt prezentator a fost chiar Mihai Gainusa. Am primit cuvinte foarte frumoase de la el si stiu ca le-a spus din inima. Atat de la el, cat si de la Dezbracatu', Mistretu' si alti fosti colegi am primit felicitari si cuvinte de incurajare.

Le multumesc si pe aceasta cale si ii asigur ca dragostea si respectul meu pentru ei nu s-au schimbat deloc, chiar daca unii dintre noi au avut, la un moment dat, alte optiuni. Am fost alaturi unii de altii, ca o familie, ani de zile, am realizat impreuna lucruri colosale, iar asta nu se uita niciodata. Succes, baieti, cu noile voastre proiecte!

Cam cate mesaje vin de la telespectatori? Aveti "colaboratori" de cursa lunga?

I.P.: Multe. Foarte multe. De ordinul miilor. Poate nu multi stiu, dar realizarea emisiunii ar fi aproape imposibila fara sesizarile venite din partea lor. E o tara de carcotasi, iar noi suntem mandri de asta. Avem si colaboratori de cursa lunga, care ne-au fost alaturi de la inceput, care ne sustin si acum si care sunt extrem de activi.

C.H.: Pfuai de mine, in tara asta se carcoteste pe rupte. O tara intreaga colaboreaza cu noi. Chiar si cei care nu ne au la inima.

Publicul a ramas acelasi? Concret, cui va adresati voi?

I.P.: Ne adresam tuturor celor care au un of vizavi de ceea ce se intampla in societate si, mai ales, in televiziune, la ora actuala. De la mic, la mare, suntem vocea lor si vrem sa ii ajutam sa se faca auziti.

C.H.: Concret? Publicului din tara, dar si romanilor de pretutindeni!

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#reincepe Cronica Carcotasilor, #Cronica Carcotasilor prezentatori, #Ioana Petric Cristian Hrubaru Cronica Carcotasilor, #Cristina Hrubaru interviu, #Ioana petric interviu , #vedete romanesti