Cu Aylin Cadir despre POPS, actoria care nu e "rocket science" si autonomia turcilor din Dobrogea Interviu

Joi, 17 Aprilie 2014, ora 09:05
7724 citiri
Cu Aylin Cadir despre POPS, actoria care nu e "rocket science" si autonomia turcilor din Dobrogea Interviu
Foto: Facebook/Aylin Cadir

Pe Aylin Cadir cei mai multi o stim din trupa POPS. Insa artista din Constanta canta de ceva vreme si jazz si intra de trei ani in pielea personajului Maitreyi si in sari-ul aferent, reusind sa impace muzica si actoria.

Despre cea din urma spune ca "nu e rocket science", pentru ca nu se fac "operatii pe cord deschis". Insa nu e nici simpla. Pe o scara de 1 la 10, e de dificultate 6.

Aylin, care nu apare in tabloide, a declarat pentru Ziare.com ca nu stie "ce inseamna bransa de oameni mondeni" si nici nu cunoaste pe nimeni care traieste din aceasta calitate.

Artista de origine turca recunoaste ca ii e dor de cum trece timpul in Dobrogea, unde s-a nascut, si admira la neamul ei faptul ca, desi aflati de sute de ani in aceasta regiune a tarii, turcii nu au cerut vreodata autonomie sau independenta.

Esti diferita in prezent de perioada POPS?

Am mai invatat lucruri despre viata si oameni, dar in esenta sunt aceeasi. Si mai am inca multe de invatat.

Pop sau jazz, care iti e mai aproape de suflet? Dar dintre muzica sau actorie, ce ai alege daca te-ai afla in aceasta situatie?

Toate sunt parte din mine. Imi vine greu sa aleg si tocmai de asta cred ca le si fac pe toate. Deocamdata n-am fost pusa in situatia sa aleg si nici nu vad de ce as fi in afara posibilitatii teoretice.

Iti lipseste ceva din perioada POPS?

Intr-un fel, inconstienta.

Ce a insemnat pentru tine Maitreyi? In ce masura te-ai identificat cu personajul? Care a fost principala provocare a acestui rol?

O sansa. O oportunitate de a invata, de a juca, de a incerca. O onoare de a ii purta numele celei pe care a iubit-o Eliade.

Mereu in constructia personajului pornesc de la mine, de la ce am eu deja si se potriveste in acest context. Apoi incep sa ma concentrez doar pe aceste aspecte. Intr-un final, Maitreyi sunt eu si viceversa.

Principala provocare a constat in schimbarile scurte de costum dintre scene si dansul Katak in sari. Dar acum, dupa trei ani de reprezentatii, doar ma bucur ca joc, nu-mi mai este frica de nimic.

Ti s-a intamplat sa fii fluierata pe scena? Inca mai crezi ca publicul de la noi se autocenzureaza si ca ar trebui sa fluiere atunci cand simte nevoia, asa cum ai declarat acum ceva vreme?

Inca mai cred asta, da. Nu mi s-a intamplat sa fiu fluierata pe scena si sper ca a fost pentru ca ceea ce faceam era convingator si frumos. Cand spuneam asta ma refeream la faptul ca publicul nu mai are abilitatea de a face diferenta intre un lucru de calitate si un fals si tocmai de asta nu are reactie. Pe de alta parte, poate ca n-o face din prea mult bun simt.

Cateodata, esti sanctionat simplu printr-un telefon care suna sau oameni care trimit sms-uri cand li se pare ca nu e mare lucru pe scena. E neplacut pentru actori, dar poate ca inseamna ceva.

Tu nu apari in tabloide. Cum iti explici asta?

Nu sunt destul de interesanta, probabil.

Mergi la evenimente mondene? Poti spune ca ai prieteni in aceasta bransa?

Sunt invitata deseori la evenimente de deschidere sau aniversari ale revistelor s.a. si, cand ajung acolo, vad ca, de fapt, e o treaba "mondena". Nu stiu ce inseamna bransa de oameni mondeni. Daca ma intrebi daca stiu oameni care traiesc din asta, raspunsul meu e nu, nu stiu.

In meseria de actrita, care sunt cele trei calitati despre care crezi ca sunt cruciale?

Disponibilitate, antrenament si social skills.

Pe o scara de la 1 la 10, cat de grea este aceasta profesie?

Nu e rocket science. Nu facem operatii pe cord deschis, dar lucram cu inima si corpul. Cel putin, actorii pe care eu ii admir o fac. Nu stiu cat e de grea, mai ales ca cei mai multi actori pe care ii stiu o fac din dragoste pentru meserie si-ti vor spune ca nu e grea deloc, dar sunt multe aspecte ale ei care iti pot ingreuna viata. Sa zicem un sase, asa.

Exista un film celebru cu un rol care crezi ca ti-ar fi venit manusa?

Sophie Kowalski din "Jeux d'enfants".

Cum te vezi tu pe tine? Dar cum te vede sotul?: )

El ma vede ca o semizeita, probabil.:)) Eu ma vad ca pe o femeie in continua cautare de sine, mereu nemultumita de cine este si ce face.

Cat de des mergi acasa? Ce vrei sa gusti atunci neaparat?

Nu atat de des pe cat as vrea. Cand merg acasa, cateodata o rog pe mama sa pregateasca o mancarica de ardei copt pe care o mancam cand eram mica.

Ce-ti lipseste cel mai mult din Dobrogea?

Timpul. Parca se deruleaza altfel acolo.

Oracol pentru vedete: Aylin Cadir

Stii sa gatesti produse traditionale turcesti? Ce ai recomanda celor care nu cunosc aceasta bucatarie?

Stiu sa fac ciorba de linte. Le-as recomanda sa o incerce. E foarte buna si usor de facut!

Avem sanse sa te vedem la un show culinar?

Am fost invitata la o emisiune culinara pe Digi, unde am gatit mancare turceasca. Am facut chiftelute de linte.

Spune-ne ceva despre cultura ta care sa ne faca sa privim acest popor un pic diferit!

Sunt foarte multi turci, de sute de ani, in Dobrogea si niciunul dintre ei nu a cerut vreodata autonomie sau independenta. Din contra, au absorbit rapid limba si obiceiurile locale.

Ce nu ar face niciodata Aylin Cadir? In ce postura nu te vom vedea vreodata?

Nu ar spune niciodata "niciodata". Nu stii niciodata!

Ai vreun slogan dupa care te ghidezi, un motto?

Nimic nu e intamplator si toate la timpul lor.

Unde te putem vedea in perioada urmatoare?

In concerte si spectacole de teatru pe care le anunt mereu pe pagina mea oficiala de Facebook.

In curand, voi lansa urmatorul single la o noua piesa care nu e pe albumul "Cloud". Am filmat si un videoclip la ea si sunt foarte curioasa de reactiile pe care le va starni.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Aylin Cadir jazz, #Aylin Cadir POPS, #Aylin Cadir Maitreyi, #Aylin Cadir actorie, #Aylin Cadir interviu , #vedete romanesti