Cum au despartit banii trupa Akcent si ce mai au de impartit baietii - Interviu cu Two

Marti, 25 Martie 2014, ora 07:38
12649 citiri
Cum au despartit banii trupa Akcent si ce mai au de impartit baietii - Interviu cu Two
Foto: Traieste Muzica

Pe Mihai Gruia si pe Sorin Brotnei ii stim cu totii ca facand parte din formatia Akcent, insa de cateva luni au pornit pe un alt drum sub un alt nume: Two.

Decizia lor a venit dupa stricarea relatiilor cu Adi Sina, cel care a ramas cu proiectul Akcent.

Cei doi au vorbit intr-un interviu acordat Ziare.com despre cum au ajuns banii sa destrame o trupa veche de 12 ani si ce regrete au dupa aceasta despartire. Sorin si Mihai ne-au dezvaluit si ce planuri au cu noul proiect.

Cum a fost primita melodia "Spre soare"?

Reactiile au fost mai mult decat placute. In primul rand, ne-a bucurat faptul ca fanii au apreciat-o din primul moment si ca am primit zeci de telefoane de la artisti, oameni de muzica care ne-au felicitat. Desi este o piesa in limba romana casa noastra de discuri a licentiat-o deja in mai multe teritorii ale lumii.

Ce alte proiecte aveti in vedere?

Am terminat deja urmatorul nostru single pe care il vom lansa la inceputul verii fiind o piesa de vacanta! Ne indreptam atentia de asemenea asupra primului nostru EP pe care il vom lansa in toamna.

Dupa cativa ani in care artistii romani scoateau numai piese in engleza s-au intors la limba materna. Pe voi va avantajeaza acest trend?

Ne bucuram sa cantam in limba romana, deoarece suntem romani. Cand am lansat prima piesa toata lumea se astepta sa lansam o piesa in limba engleza, dar noi am ales romana tocmai pentru ca am simtit ca trebuie sa o facem asa.

Vom lansa si piese in engleza si nu numai! Avem multe surprize. Intr-adevar, pe artisti ii avantajeaza sa cante in engleza, deoarece exista sansa ca piesa sa fie ascultata si in afara Romaniei.

Cum vi se pare noua formula a trupei? Va simtiti mai bine pe scena?

Noi ne-am simtit intotdeauna bine pe scena indiferent de formula. Cand am format trupa Akcent am fost patru, dupa care am ramas trei, acum suntem doi. Am putea face o gluma si sa spunem cei patru au fost trei: Gruia si Brotnei.

Am vazut ca Marius a inceput un proiect cu Adi. Va deranjeaza acest lucru?

Evident ca nu, ce legatura are una cu alta?! In lumea artistica sunt permanent colaborari, nu este exclus sa colaboram si noi cu Marius in viitor!

In randul fanilor, cum ati simtit aceasta despartire?

Din pacate fanii au suferit cel mai mult, toti am simtit asta si inca o data noi ne cerem scuze ca a iesit asa. A fost alegerea lui Adrian sa faca totul public si sa atraga atentia. Noi am fi preferat sa procedam altfel, tocmai pentru ca fanii sa ramana cu o amintire frumoasa despre Akcent. Din pacate, nu s-a putut, Adrian alegand varianta pe care o stiti.

Colegii de breasla au reactionat? V-a spus vreunul ceva?

Am primit multe incurajari si vorbe bune. Cred ca nu exista artist care sa nu ne fi spus ceva bun si care sa nu ne fi incurajat! Mai ales dupa ce am lansat primul videoclip am fost sunati de foarte multi care au apreciat ce am facut si deja avem multe colaborari sa pregatim!

Care este cel mai mare regret al vostru legat de despartirea Akcent?

Ca s-a terminat in acest mod. Din pacate, atunci cand sunt multi bani in joc unii oameni cad prada acestui viciu si uita de principii. Ne bucuram enorm ca eu si Sorin am ales intotdeauna sa ramanem demni si sa nu renuntam la principii pentru bani.

Ati mai vorbit cu Adi de atunci?

Nu

Stiu ca in cazul unor alte formatii care au trecut printr-o astfel de situatie au existat probleme si legate de bani. Asa a fost si la voi? Ati spus mai spus ca au fost multi bani in joc.

Da, de la bani a pornit totul din pacate deci nu facem exceptie de la regula.

S-au rezolvat sau mai aveti de recuperat bani?

Acest aspect nu-l comentam deocamdata, sunt avocati care pregatesc acest caz.

Aveti vreun mesaj public de transmis fostului coleg?

Nu. Pentru noi este un subiect inchis!

Cat despre Akcent, a fost o perioada frumoasa pentru noi practic am fost o familie mai bine de 12 ani. Mai devreme sau mai tarziu toate lucrurile au un sfarsit. Oricum ne este foarte bine acum, suntem incantati de noul nostru proiect si abia asteptam sa va aratam tot ce v-am pregatit.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#despartire bani Akcent, #trupa Akcent despartit, #Sorin Brotnei Mihai Gruia Two, #trupa Two Spre Soare , #vedete romanesti