Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dan Chisu: Nu mai vorbesc despre retete culinare

Luni, 05 Iulie 2010, ora 22:28
3079 citiri
Dan Chisu: Nu mai vorbesc despre retete culinare
Foto: zodiac-travel.ro

Dan Chisu vorbeste in cadrul unui interviu despre peripetiile de prin vacantele sale, insa si despre cum a fost asociat cu domeniul culinar, drept pentru care a luat decizia de a nu mai vorbi despre retete.

- Citeam recent ca in tinerete va placea sa "mesteriti". Ati pastrat obiceiul? Daca da, care este ultima "realizare" cu care va puteti lauda?

- Niste obiecte de iluminat realizate din valize si lampi vechi.

- Ce nu ati facut inca, dar v-ar placea sa faceti?

Ocolul Pamantului cu barca.

- Care sunt cele mai valoroase obiecte aduse din vacantele dumneavoastra (din punct de vedere material)?

- Trei papusi japoneze confectionate manual din hartie.

Care sunt cele mai valoroase obiecte aduse din vacantele dumneavoastra (din punct de vedere spiritual)?

- Colectia de pipe, de statuete si de masti.

- Ce tara v-a marcat cel mai mult si de ce?

- Tara de Foc, in special satucul Ushuaia, pentru lumina unica si privelistea de pe ghetarul Martial, loc de unde se vede Polul Sud. Apoi Zanzibar (Tanzania) pentru ca pe vremea la care am ajuns eu acolo turismul era aproape inexistent, pentru ca acolo s-a nascut Freddy Mercury si pentru faptul ca se numara printre primele tari in care s-a abolit sclavia.

Orasul dvs. preferat (situat in afara granitelor Romaniei) este...

- Parisul, pentru ca am plecat acolo in anii '80 ca imigrant, iar dupa ce am locuit 12 ani acolo, am ajuns sa-l cunosc nu ca un turist, ci ca un locuitor.

Cel mai spontan lucru pe care l-ati facut vreodata in vacantele dvs a fost...

- Eram in Jamaica, unde nu mi-a placut deloc acolo, asa ca mi-am luat bagajele, m-am dus la aeroport si am luat primul zbor de pe tabela cu plecari - un avion care decola catre San Martin.

-Aveti simtul aventurii atunci cand vine vorba de destinatii care nu figureaza pe harta? Acceptati provocarea?

- Da, am simtul aventurii si accept orice provocare in sensul asta. Pot sa spun ca am fost in toate locurile posibile si imposibile, mai putin Insula Pastelui si Galapagos.

- O amintire hazlie din vacantele dvs, va rog...

- Eram in Buenos Aires, in 2005, la o terasa, si au venit la mine niste cersetori. Le-am zis in romaneste sa plece, gandindu-ma ca le va fi imposibil sa inteleaga ce le spun. Bineinteles ca erau romani. Mi-au povestit apoi toata istoria lor si cum au ajuns ei sa cerseasca acolo.

- Aveti o mare pasiune pentru arta culinara. Ultima reteta "furata" de prin vacante si pe care ati pus-o in practica in bucatarie este... Puteti sa ne dati detalii?

- Am hotarat sa refuz sa mai fac orice declaratie legata de acest subiect. Imaginea mea a fost puternic asociata acestui domeniu, drept pentru care voi folosi aceste secrete doar in bucataria mea si nu doresc sa le mai impartasesc.

- Povestiti-ne despre locurile si oamenii care va inspira.

- In ultima vreme ma inspira oamenii sinceri, dar care, din pacate, sunt din ce in ce mai putini. Ma inspira Maramuresul nostru, Republica Central Africana, Coasta de Fildes sau Insula Hainan din China.

- Ce apreciati la altii in vacanta?

- Apreciez cand acestia reusesc sa fie toleranti cu defectele celorlalti, tocmai pentru ca eu nu sunt - mai ales in vacanta.

- Ce detestati la altii in vacanta?

- Impunerea programului. In vacanta fiecare trebuie sa-si faca programul dupa bunul-plac. Daca plecam in vacanta nu inseamna ca vom merge peste tot impreuna si vom face totul numai impreuna.

- Planuri de vacanta?

- Sunt in vacanta de o buna perioada asa ca, deocamdata, am planuri de munca.

- Orase pline de viata sau locuri izolate si salbatice?

- Imi plac orasele care nu dorm niciodata, gen Londra, Paris sau New York, unde la orice ora gasesti ceva de facut. In schimb, daca iesi de pe traseu, locuri izolate si salbatice gasesti aproape peste tot, din Alaska sau Tara de Foc pana in Romania, pe langa Vatra Dornei, acolo unde exista niste locuri exceptionale.

- Cele mai frumoase trei orase din Romania sunt...

- Cluj, Sibiu si Timisoara, dar nu neaparat in aceasta ordine.

- Cel mai frumos loc din Romania este...

- Pe malul lacului Snagov, la mine acasa.

- Daca ar trebui sa oferiti un singur sfat legat de viata, care ar fi acela?

- Sa selectezi mai atent prioritatile si, in general, sa fii si tu pe lista de prioritati.

Agentia Zodiac Travel.

www.zodiac-travel.ro

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#interviu dan chisu , #vedete romanesti