Dan Teodorescu, despre Cezar Ouatu si politica generatoare de hituri Taxi Interviu

Marti, 21 Mai 2013, ora 12:32
7107 citiri
Dan Teodorescu, despre Cezar Ouatu si politica generatoare de hituri Taxi Interviu
Foto: Arhiva

Dan Teodorescu, solistul trupei Taxi, se numara printre cei mai apreciati si admirati artisti din Romania, avand un stil inconfundabil.

Poate nu multa lume isi mai aminteste insa ca Dan Teodorescu si trupa sa, Taxi, au reprezentat Romania la Eurovision in 2000. Tocmai de aceea l-am invitat sa ne spuna ce parere are despre spectacolul realizat de Cezar Ouatu, care s-a clasat pe locul 13 la cea mai recenta editie a Eurovisionului.

Am mai vorbit cu solistul despre sursele de inspiratie pentru melodiile lansate de trupa de-a lungul anilor.

Taxi va sustine un concert pe 6 iunie la Arenele Romane din Bucuresti, iar spectacolul va fi deschis de Compania de Artisti "Dorian's Art".

Dupa concertul de la Arenele Romane, pe unde va mai auzim?

In vara aceasta vom fi - ca de obicei - prin toata tara, cu cateva opriri pe litoral, in special in Vama Veche (vom fi la festivalul Folk You! "Florian Pittis" si la Bibi Bistro - un fel de resedinta de vara a noastra). La toamna ne intoarcem in cluburi, unde avem parte de intalniri "interactive" cu publicul. In paralel petrecem mult timp in studio, pentru ca la anul vrem sa ne auziti pe un album care celebreaza 15 ani de activitate Taxi.

Va numarati printre artistii care au luat atitudine fata de intreaga poveste cu drepturile de autor si ati scos melodia "Ba, treci la coada". O melodie despre politica romaneasca din prezent nu scoateti?

Am compus "Ba, treci la coada!" pentru ca m-am enervat, uitandu-ma la stiri. Cam la fel s-a nascut si "Strada mea cu-n singur bec", care a fost generata de demisia medicului Raed Arafat. Constat ca-n ultimul timp ma enervez cam o data pe an. Hmmm, o s-ajung sa cred ca stau bine cu nervii...

Cine a ales numele trupei

O intrebare clasica! Ideea mi-a venit intr-o seara cand asteptam - de ceva timp - un autobuz si m-am gandit ca daca o trupa s-ar numi Taxi ar avea reclama (pe gratis si in permanenta) pe toate taxiurile :)).

Ne puteti povesti o intamplare amuzanta cu un sofer de taxi? :)

Intamplarea face ca nu prea circul cu taxiul. Imi place sa sofez, asa ca devin un fel de taximetrist la randul meu, conducandu-mi acasa colegii de trupa, managera, sotia, prietenii etc. Cred ca ar trebui sa imi vopsesc masina in galben...

Cum a evoluat in timp piata muzicala din Romania?

Nu sunt un analist ca sa pot comenta evolutia pietei muzicale din Romania. Dar pot sa ma bucur ca ne-a "adoptat" si ne-a integrat. Atat cat s-a putut.

Ati fost casatorit cu o persoana publica, insa in momentul separarii ati pastrat discretia, lucru de apreciat. Ce parere aveti despre cuplurile care isi expun public toate trairile? Nu v-ati gandit sa faceti o melodie inspirata din aceste lucruri?

Incerc sa nu judec pe nimeni.

Ati reprezentant Romania la Eurovision. Cum vi s-a parut spectacolul facut de Cezar Ouatu?

Ca de fiecare data la un astfel de eveniment, a existat o intreaga echipa care a muncit si s-a straduit sa faca tot ce a considerat ca e bine.

Ati refuzat pana acum vreo colaborare cu vreun artist din Romania? Daca da, ne puteti spune de ce?

Nu, niciodata.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
#Dan Teodorescu Cezar Ouatu, #Dan Teodorescu Eurovision, #Dan Teodorescu Taxi, #Taxi surse inspiratie melodii, #Taxi politica, #Dan Teodorescu Taxi interviu , #vedete romanesti