Dana Savuica, proaspat consilier de ministru: Am primit votul de incredere al oamenilor, trebuie sa contribui - Interviu

Sambata, 01 Februarie 2014, ora 11:54
5024 citiri
Dana Savuica, proaspat consilier de ministru: Am primit votul de incredere al oamenilor, trebuie sa contribui - Interviu
Foto: Facebook

Vedeta de televiziune Dana Savuica s-a alaturat, recent, echipei de consilieri a ministrului delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri si Turism, Maria Grapini.

Fostul fotomodel a vorbit, intr-un interviu acordat Ziare.com, despre provocarea de a face ceva pentru tara sa, pe care o iubeste foarte mult, cel putin in lunile care ii mai raman alaturi de Grapini, care a fost retrasa de catre conservatori din fruntea ministerului. I se da in schimb posibilitatea de a candida la alegerile europarlamentare.

E oficial: Maria Grapini pleaca din Guvern si candideaza la europarlamentare

Anuntul a fost facut, joia trecuta, de presedintele PC Daniel Constantin, care a mentionat ca Grapini ar putea reprezenta domeniul agriculturii in Parlamentul European si ca, pana acum, a condus foarte bine ministerul.

Informatia ca Grapini ar putea pleca din Guvern aparuse miercuri, pe surse. Potrivit datelor Mediafax, Grapini nu isi va parasi postul imediat, ci abia in luna martie, pana cand formatiunea politica trebuie sa ii gaseasca un inlocuitor.

Partidul Conservator ii ia lui Grapini Ministerul pentru IMM-uri si o trimite la europarlamentare - surse

Prin urmare, Dana Savuica se pregateste sa isi expuna ideile atat pentru proiectele aflate in derulare, cat si pentru cele noi, bazandu-se, in special, pe experienta din domeniul mass-media, relatiilor publice si al organizarii de evenimente.

In ce domeniu, mai exact, ii oferiti consiliere Mariei Grapini?

De curand am acceptat unul din posturile de consilier personal al doamnei ministru Maria Grapini, intregind astfel echipa dansei de consilieri. In aceasata calitate, sunt alaturi de doamna ministru in orice problema pe care mi-o da spre rezolvare.

Aveti deja niste propuneri pentru ministru? Care sunt acestea?

Avand in vedere experienta mea in domeniul mass-media, PR si al organizarii de evenimente, sunt in procesul de a-mi expune ideile pentru promovarea proiectelor aflate in derulare cat si a altor proiecte ce pot completa platforma de activitati aflate in portofoliul ministrului delegat Maria Grapini.

Cum ati ocupat functia? A fost initiativa dvs. sau ati fost contactata de

Maria Grapini?

Dupa o intalnire cu doamna ministru, in care i-am prezentat activitatile desfasurate in decursul celor douazeci de ani de cariera in domeniul mass-media, a considerat oportun sa ma includa in echipa dansei de consilieri. Avand o activitate consistenta si de lunga durata in domeniul modei, ma cunostea si din acest punct de vedere ca un promotor al brandurilor romanesti, avand legaturi cu fabricile si companiile romanesti inca din anii '90, cand am activat ca model.

A urmarit evolutia mea, de la model la antreprenor, stiind ca m-am dedicat activitatilor liber profesionale prin crearea propriului meu brand, dezvoltarea unei linii de moda, prezentarea unor emisiuni cu profil educativ etc.

Participarea mea ca si promotor de imagine la targurile si expozitiile de profil prin Camerele de Comert si Industrie; ca membru activ in actiuni sociale organizate de catre ONG-uri, de asemenea demararea si implementarea propriilor campanii sociale, activitatea ca Director Editorial pentru revistele glossy Eve si acum Etiquette Magazine precum si colaborarea mea cu agentii de turism ca promotor de circuite turistice romanesti au fost cu siguranta factorii care au influentat decizia dansei in a-mi oferi acest post.

A existat vreun concurs pentru aceasta functie?

Pentru acest post, de consilier personal, dansa este in masura sa-si aleaga oamenii, pe criterii obiective, legate de aptitudinile fiecaruia si de necesitatile dansei. Mi-am inaintat CV-ul.

Ce planuri aveti in viitor, atat in calitate de consilier, cat si in celelalte aspecte ale vietii profesionale?

Tocmai ce am implinit 44 de ani si consider ca este momentul sa ma afirm si in alte domenii unde capitalul meu de imagine, muncit si castigat pas cu pas, sa poata fi exploatat intr-un mod constructiv, oferindu-mi posibilitatea sa ma dezvolt si sa imi aduc contributia la promovarea tarii mele.

Provin dintr-o familie de diplomati de cariera, am trait in alte tari si am calatorit mult. Cu toate acestea, nu-mi doresc sa imi parasesc tara, eu ma numar printre norocosi. Sunt una dintre persoanele care a reusit sa primeasca votul de incredere a multor oameni si acum trebuie sa-mi aduc contribuita si altfel. Din respect pentru ei si pentru ca imi doresc sa contribui si eu la viitorul copilului meu, care isi doreste sa traiasca in tara lui.

Nu vreau sa renunt la televiziune si la viata mea publica dar consider ca este de datoria mea sa imi pun amprenta intr-un domeniu care mi-a placut inca de pe bancile ASE-ului, unde m-am specializat pe turism si relatii economice internationale.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Dana Savuica Maria Grapini, #Dana Savuica consilier, #Dana Savuica consilier Grapini, #Dana Savuica Guvern , #vedete romanesti
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Probabil d-ra Grapini vrea sa apara in Playboy si si-a angajat prof.