Dana Savuica te invata ce greseala sa nu faci cand iti alegi tinuta - Interviu

Joi, 11 Octombrie 2012, ora 12:30
13264 citiri
Dana Savuica te invata ce greseala sa nu faci cand iti alegi tinuta - Interviu
Foto: Arhiva

Dana Savuica este una dintre femeile cele mai elegante si stilate din Romania. De aceea, am rugat-o sa ofere cateva sfaturi doamnelor si domnisoarelor care au nevoie de ajutor in alegerea tinutei, machiajului sau a parfumului.

In privinta apei de toaleta, Dana Savuica ofera cateva trucuri care, cu siguranta, iti vor usura "munca" depusa la cumparaturi.

Am discutat cu vedeta si despre metode de slabire sau sedinte foto inedite, realizate alaturi de fiica sa.

Ce trebuie sa faca o femeie imediat ce se trezeste?

Spalarea fetei cu apa termala, curatarea cu un gomaj fin, aplicarea unei creme hidratante, creme care au la baza estrogen si celule stem pentru activarea celulelor si a colagenului. Un dus scotian pentru revigorarea pielii apoi aplicarea unei creme din unt de cacao sau ulei de masline simplu. Masajul scalpului si a varfului firelor de par cu ulei de argan.

Care este greseala vestimentara pe care ati intalnit-o cel mai des la romance?

Greseala pe care o fac romancele este ca, uneori, nu tin cont de dress-code, de eveniment, locul si ora la care se desfasoara. Incearca sa amestece stiluri si culori, adaugand mult prea multe elemente care dau impresia de kitch. Unele sunt obsedate de branduri si arata ca un pom de Craciun.

Moda inseamna atitudine si eleganta. Un element chic, care te defineste, este de-ajuns pentru a te scoate in evidenta. O alta greseala ar fi folosirea culorilor inchise, foarte mult negru, gri, maron, fara a inviora tinuta cu un accesoriu intr-o culoare vesela.

Cum sa te fardezi in mod corect

Dar in privinta machiajului?

Machiajul folosit este unul destul de dramatic, strident, cu mult negru si accentul pe ochi si buze. Acest machiaj se foloseste in toiul zilei, la locul de munca sau la scoala, aruncand ani grei pe fata si dand impresia de oboseala si agresivitate.

Pentru un machiaj ok le-as recomanda tatuarea semipermanenta a sprancenelor si extensiile de gene, volumizarea buzelor cu acid hyaluronic si pigmentarea lor usoara. Astfel, chiar si fara machiaj, doar cu o pelicula usoara de fond de ten lichid poti arata bine si in sculare si-n culcare.

Ce rochie de seara trebuie sa aleaga o femeie care are muschii mult prea definiti?

As recomanda rochia lunga, drapata intr-o croiala pe bie, cu maneca pana la cot, un decolteu larg si o eventuala crapatura pe partea din fata a piciorului. Ideea este de a ascunde muschii, dar totusi trebuie aratate diferite parti dintr-un corp bine lucrat. Daca are gatul puternic sa se fereasca de coliere la baza lui, ci mai degraba sa poarte lant fin cu pandant care sa marcheze decolteul sau cercei lungi.

Pe langa tinutele marca Etiquette by Dana Savuica, stiu ca ati lansat anul trecut si un parfum. Cum sa ne alegem parfumul potrivit?

E o adevarata poveste selectarea parfumului potrivit intrucat fiecare dintre noi reactionam diferit la stimulii olfactivi. Cand am ales esenta parfumului meu, Challenge by Dana Savuica, am testat peste 1.000 de esente si m-am oprit la cele care aveau mirosul florilor mele preferate.

O regula generala ar fi sa se foloseasca doua tipuri de parfum: unul fresh pentru zi si unul cu un miros putin mai greu, exotic chiar, pentru seara. Pentru zi, eau de toilette si seara eau de parfum. Ambele trebuie sa fie discrete, adaugand un singur spray dupa ureche, unul la incheietura mainii drepte si eventual in par, spray de la distanta.

Inainte de a cumpara un parfum, selectati cateva dupa esenta pe care o testati pe incheietura mainii, aplicand de la distanta de 10-15 cm. Apoi lasati mirosul sa se impregneze in piele si mai incercati dupa ceva timp sa vedeti care dintre esente pastreaza aroma placuta pe pielea voastra.

Stiu ca nu sunteti adepta cumparaturilor in exces, totusi ce nu trebuie sa lipseasca din garderoba unei femei?

Pantalon classic-slim fit sau larg, sacou cambrat cu umeri bine dimensionati, camasile si rochiile smart-elegante. De fiecare data cand pregatesc colectiile de haine si accesorii includ aceste tinute, accesorizate cu genti de umar sau plic, pantofi cu platforma sau toc stiletto.

Fiecarei femei i se intampla sa aiba cateva kilograme in plus uneori. Dumneavoastra cum faceti cand vreti sa scapati de ele?

Pe termen scurt, cand am nevoie sa alung 2-4 cm din talie, apelez la aparatul Ultrashape Version 3, care prin ultrasunete distruge celulele adipoase exact in locul de depunere, prin radiofrecventa tonifiaza pielea, iar prin vacuum ajuta la drenaj.

Pe termen mediu si lung apelez la doctor nutritionist Michael Aharon si la terapia prin acupunctura la lobul urechii, care stimuleaza sistemul nervos prin blocarea poftei de mancare, ajutandu-ma sa mananc echilibrat, sanatos, calculat, printr-un regim personalizat.

Ce se intampla cu hainele dumneavoastra atunci cand vreti sa va schimbati garderoba? Le donati?

Le dau mai departe fiicei mele, mai am o sora, cumnata si cateva prietene. Eu pastrez lucrurile intr-o stare perfecta, fiind deseori nevoita sa port doar de cateva ori mai ales tinute de seara. Restul de haine le donez fundatiilor sau bisericii pentru oamenii nevoiasi.

Care a fost cea mai ciudata sedinta foto la care ati luat parte?

Cred ca a fost sedinta foto pentru coperta revistei Tabu pentru ca a fost pentru prima oara cand mi s-a cerut sa pozez alaturi de fiica mea. Sincer, nu stiu de ce, dar am avut un sentiment de vulnerabilitate in fata ei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Dana Savuica sfaturi tinute, #Dana Savuica haine, #Dana Savuica sfaturi machiaj, #Dana Savuica parfum , #vedete romanesti